Κολοκύθα- ένας φθινοπωρινός θησαυρός

by Times Newsroom

Ψωμί από κολοκύθα,  πίτα κολοκύθας, ριζότο κολοκύθας, πουρές κολοκύθας – οι επιλογές είναι ατελείωτες και ατελείωτες.

Το φθινόπωρο έχει την τιμητική της και όχι άδικα αφού προσφέρει ένα πακέτο υγείας – όπως η διατήρηση της υγείας της καρδιάς, της όρασης και της περιφέρειας της μέσης.

Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα οφέλη για την υγεία της κολοκύθας.

Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένη κολοκύθα περιέχει περισσότερο από το 200 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Α, η οποία βοηθάει στην όραση, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας.

Οι κολοκύθες είναι επίσης πλούσιες σε καροτενοειδή, οι ενώσεις που προσδίδουν στην κολοκύνθη το λαμπερό πορτοκαλί χρώμα τους, συμπεριλαμβανομένου του βήτα-καροτίνης. Το αντιοξειδωτικό βήτα-καροτένιο, το οποίο μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου.

Η κολοκύθα είναι μια συχνά παραβλεφθείσα πηγή ινών, αλλά με τρία γραμμάρια ανά μερίδα και μόνο 49 θερμίδες, μπορεί να σας κρατήσει γεμάτο το στομάχι για περισσότερο χρόνο με λιγότερες θερμίδες.Μια πλούσια σε ίνες διατροφή φαίνεται να βοηθά τους ανθρώπους να τρώνε λιγότερο, και έτσι να χάνουν κιλά.

Οι σπόροι της κολοκύθας είναι πλούσιοι σε ο φυτοστερόλες που έχουν αποδειχθεί σε μελέτες ότι μειώνουν την LDL ή την «κακή» χοληστερόλη.

Επίσης, ένα φλιτζάνι μαγειρεμένη κολοκύθα έχει περισσότερο κάλιο συγκριτικά με τη μπανάνα. Το κάλιο βοηθά στην αποκατάσταση της ισορροπίας του σώματος των ηλεκτρολυτών μετά από μια βαριά προπόνηση και διατηρεί τους μυς λειτουργώντας στο καλύτερο δυνατό.

Κλέινοντας, το αν η βιταμίνη C μπορεί πραγματικά να αποφύγει τα κρυολογήματα είναι ακόμη συζητημένη, αλλά οι κολοκύθες είναι μια σταθερή πηγή του απαραίτητου θρεπτικού συστατικού.

πηγή: iator.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή