Κοντά στη Βάρνα θα φιλοξενηθεί η συνάντηση για την περιφερειακή συνδεσιμότητα – Ο Ντένκοφ θα υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η πρόεδρος της Μολδαβίας έχουν προσκληθεί επίσης

by Times Newsroom

Ο πρωθυπουργός Νικολάι Ντένκοφ θα υποδεχθεί τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και της Ρουμανίας Μαρσέλ Τσολάκου στις 9 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Ευξίνογκραντ, πρώην βασιλικό θερινό ανάκτορο και πάρκο στη Μαύρη Θάλασσα, το οποίο χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάια Σάντου έχουν προσκληθεί επίσης. Η συνάντηση προγραμματίστηκε κατά τη διάρκεια της μονοήμερης επίσκεψης του Ντένκοφ στην Αθήνα, χθες Δευτέρα, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Τύπου του υπουργικού συμβουλίου.

Το κύριο θέμα των συνομιλιών που θα πραγματοποιηθούν κοντά στη Βάρνα θα είναι η περιφερειακή συνδεσιμότητα και, ιδιαίτερα, το έργο κατασκευής ενός διαδρόμου από τη Θεσσαλονίκη μέσω Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Μπουργκάς και Βάρνας έως την Κωνστάντζα, με δυνατότητα επέκτασης στη Μολδαβία.

Στόχος είναι η κατασκευή σύγχρονων υποδομών στις μεταφορές, τις επικοινωνίες και την ενέργεια κατά μήκος του δρόμου, οι οποίες θα ενισχύσουν τους οικονομικούς και πολιτικούς δεσμούς μεταξύ των χωρών που θα μετάσχουν στο έργο. Ο μελλοντικός διάδρομος θα λειτουργεί ακόμη πιο αποτελεσματικά όταν όλες οι χώρες κατά μήκος του δρόμου γίνουν μέλη του χώρου Σένγκεν και τα σύνορα μεταξύ τους καταργηθούν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή