Κορονοϊός – Γαλλία: Νέο ρεκόρ με πάνω από 350.000 κρούσματα

«Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιους αριθμούς από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης», τονίζει ο Υπουργός Υγείας

by Times Newsroom

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα ρεκόρ περισσότερων από 350.000 νέων κρουσμάτων κορονοϊού, στο πλαίσιο του απολογισμού του 24ωρου, σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν στο Κοινοβούλιο της χώρας.

Το προηγούμενο ρεκόρ των 332.252 νέων ημερήσιων κρουσμάτων σημειώθηκε στις 5 Ιανουαρίου και έκτοτε η Γαλλία έχει δει άλλες δύο ημέρες με περισσότερα από 300.000 νέα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον έχει γίνει κυρίαρχη, σημειώνει σε δημοσίευμά του το Reuters.

Ο δε κινητός μέσος όρος των νέων κρουσμάτων επτά ημερών αυξήθηκε σε σχεδόν 270.000 χθες Δευτέρα.

«Άλλες 350.000 νέες μολύνσεις θα ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα, ίσως και λίγο περισσότερες. Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιους αριθμούς από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης», είπε ο Βέραν στους γερουσιαστές.

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, η γαλλική κυβέρνηση ελπίζει να εισαγάγει ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όποιον επιθυμεί να μπει σε εστιατόρια ή να παρακολουθήσει εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους, αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Μέχρι σήμερα αρκούσε το απλό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ένα πρόσφατο αρνητικό τεστ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com