Κουτσούμπας από Νταχάου: Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στον χιτλερισμό, τον φασισμό, τον ιμπεριαλισμό

Από σήμερα το πρωί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας βρίσκεται στη Γερμανία, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, στην οποία συμμετέχουν επίσης ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Παναγιώτης Αλωπούδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μετανάστης στη Γερμανία.

by Times Newsroom

Σήμερα, ανήμερα της 9ης Μάη, Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, ο Δ. Κουτσούμπας ξεκίνησε την περιοδεία του με επίσκεψη στο πρώην Ναζιστικό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης στο Νταχάου.

Κατά την είσοδο στο χώρο του Στρατοπέδου ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Σήμερα εδώ από το Νταχάου, Μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, τιμούμε τον αγώνα εκατοντάδων χιλιάδων, εκατομμυρίων κομμουνιστών, αγωνιστών, όλων των εθνικοτήτων ανάμεσά τους συμπατριώτες μας Έλληνες, που έπεσαν κάτω από το βόλι του φασισμού ή σάπισαν εδώ στα κρεματόρια του Νταχάου, στα κάτεργα του Νταχάου. Εβραίοι, Σοβιετικοί πολίτες, 4.000 εκτελεσμένοι εδώ σε αυτόν τον χώρο, ενώ 20.000.000 έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στον χιτλερισμό, τον φασισμό, τον ιμπεριαλισμό.

Και φυσικά ανάμεσα σε αυτούς για τέσσερα χρόνια, εδώ στα κάτεργα, βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Νίκος Ζαχαριάδης, μια εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού και διεθνούς εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, τον οποίο τιμάμε. Θα περάσουμε από τον στρατώνα όπου βρισκόταν, όπως και απ’ όλα τα υπόλοιπα μνημεία αυτής της μεγάλης τραγωδίας τότε, αλλά που κατέληξε σε Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και να “μπήγεται στην καρδιά του φασιστικού τέρατος” η κόκκινη σημαία, το κόκκινο σφυροδρέπανο. Αυτά τιμάμε, οι παλιότερες γενιές να τα θυμούνται, οι νεότερες γενιές για να τα γνωρίζουν, να τα μαθαίνουν και να γίνονται διδάγματα και για το παρόν και για το μέλλον.

Η ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων της ΕΕ, όπου ταυτίζει τον φασισμό με τον κομμουνισμό, είναι ανιστόρητη, είναι απαράδεκτη, είναι αυτή που θεριεύει που δίνει τροφή στο “αυγό του φιδιού”, στον φασισμό».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων τονίζοντας: «Θα ήθελα να πω από εδώ, αυτόν τον ιερό χώρο, ότι συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις να διεκδικούμε τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις από το γερμανικό κράτος και για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και για τις τεράστιες καταστροφές σε υποδομές στη χώρα μας και για τα χιλιάδες θύματα του γερμανικού φασισμού των κατακτητών, αλλά και για την επιστροφή από τη ληστεία, που έκαναν στην Ελλάδα, των μεγάλων και σπουδαίων αρχαιολογικών θησαυρών».

Ο Δ. Κουτσούμπας καταλήγοντας είπε: «Θα τα καταφέρουμε με ΚΚΕ ισχυρό και στις Ευρωεκλογές, εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις δηλαδή στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και στους δρόμους του αγώνα εκεί που ανατρέπονται αυτές οι αποφάσεις».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com