Κυριάκος Μητσοτάκης: Καμία εμπιστοσύνη στα λόγια του Τσίπρα

Τα διλήμματα των εκλογών ανέδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στο Ναύπλιο και τις Μυκήνες. Στην αντίστροφη μέτρηση της επίσημης έναρξης της προεκλογικής περιόδου, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «εάν βγαίνουν τα κουκιά», ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει «πολιτική τερατογένεση» παρακάμπτοντας το πρώτο κόμμα.

by Times Newsroom

«Είμαι πια σίγουρος ότι το βράδυ της 21ης Μαΐου θα υπάρχει ένας μεγάλος νικητής στις εκλογές, γιατί πολύ απλά σήμερα υπάρχει μόνο μία αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης: Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για αυτοδύναμη Ελλάδα, με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία»

υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασαν χθες να πουν ότι «βεβαίως και δεύτεροι να είμαστε, ηττημένοι δηλαδή, θα προσπαθήσουμε, αν βγαίνουν τα κουκιά, να κάνουμε κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και με το ΜέΡΑ25». Και όταν ο ίδιος ο αρχηγός της αντιπολίτευσης λέει ότι αυτό αποκλείεται να γίνει, σας το λέω, δεν πιστεύω ούτε μία λέξη από αυτά τα οποία λέει ο κ. Τσίπρας. Εάν τα κουκιά βγαίνουν, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα επιχειρήσει μια τέτοιου είδους «πολιτική τερατογένεση», παρακάμπτοντας το πρώτο κόμμα και προσπαθώντας να σχηματίσει μία κυβέρνηση, προσέξτε τώρα, με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, υπουργό Οικονομικών πάλι τον Βαρουφάκη, ενδεχομένως κυβερνητικό εκπρόσωπο τον Αντώναρο. Δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να δούμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με πολίτες, παρέστη στην υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του οδικού άξονα που θα συνδέσει το δίκτυο της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7 «Μορέας», ο οποίος αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» της Πελοποννήσου, και βρέθηκε στο σημείο όπου θα αναπτυχθεί ένα ακόμα έργο υποδομής, η μαρίνα Ναυπλίου

«Θυμάστε ότι το 2019 ζήτησα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, μιλώντας σας για ορισμένες σαφείς πολιτικές προτεραιότητες τις οποίες η κυβέρνησή μας ήθελε να φέρει εις πέρας. Είχα δεσμευτεί τότε ότι το πρώτο το οποίο έπρεπε να κάνουμε είναι να ξαναβάλουμε την οικονομία μας σε μια τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Να μπορέσουμε να μειώσουμε τους φόρους, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να προσελκύσουμε επενδύσεις», ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός στο Ναύπλιο.

«Ολα αυτά, τα κάναμε πράξη. Και τα κάναμε πράξη, παρά τις μεγάλες δυσκολίες και παρά τις μεγάλες κρίσεις που κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι δεν είχαμε μια κανονική, θα έλεγα, περίοδο διακυβέρνησης. Από τη μια κρίση στην άλλη πηγαίναμε. Μπορέσαμε όμως και κρατήσαμε το σκάφος της χώρας σταθερό.

Κάναμε την Ελλάδα πιο ισχυρή, κάναμε την Ελλάδα να έχει μια φωνή η οποία μετράει στην Ευρώπη. Και μπορούμε σήμερα ως Νεοδημοκράτες να είμαστε πολύ υπερήφανοι ότι τηρήσαμε όλες μας τις προεκλογικές δεσμεύσεις και ταυτόχρονα διαχειριστήκαμε αποτελεσματικά μια σειρά από πρωτοφανείς εξωγενείς κρίσεις».

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ… ΠΟΥ ΤΑΖΕΙ ΠΟΛΛΑ

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τέσσερα χρόνια τώρα στην αντιπολίτευση δεν έμαθε τίποτα και δεν ξέχασε και τίποτα από αυτά τα οποία έκανε προφανώς. «Γι’ αυτό έρχονται σήμερα και τάζουν ένα πακέτο παροχών, το οποίο ξεπερνάει τα 45 δισεκατομμύρια ευρώ. Προσέξτε, 45 δισ. ευρώ σε βάθος τεσσάρων ετών. Και οι ίδιοι ξέρουν ότι όλα αυτά είναι ανεφάρμοστα. Και ο μόνος λόγος που τα τάζουν είναι γιατί ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κερδίσουν τις εκλογές και για αυτό τους είναι πολύ εύκολο να τάζουν τον ουρανό με τα άστρα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε την αποφυγή τοξικής αντιπαράθεσης που θα επιδιώξει μέχρι τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. «Θέλω να σας ζητήσω, ως στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, να αποφύγετε την τοξική αντιπαράθεση την οποία θα επιδιώξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εμείς μπορούμε να μιλήσουμε με την ισχύ των επιχειρημάτων μας. Μπορούμε να μιλήσουμε με αυτοπεποίθηση για το έργο μας και μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά για το πού θέλουμε να πάμε την Ελλάδα την επόμενη τετραετία. Εμείς θα εξακολουθούμε να μιλάμε με επιχειρήματα και πιστεύω ακράδαντα ότι η ελληνική κοινωνία αυτό ζητά από τους πολιτικούς».

Διλήμματα στο δρόμο προς τις κάλπες

Αναφερόμενος στην κάλπη της 21ης Μαΐου, ο Κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι είναι η πιο κρίσιμη κάλπη της Μεταπολίτευσης «διότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα εκλογικό σύστημα, την απλή αναλογική, την οποία κάποιοι ψήφισαν, ενώ είχαν φροντίσει να εκλεγούν με την ενισχυμένη αναλογική, μόνο και μόνο για να ναρκοθετήσουν την επόμενη μέρα της χώρας»: «Είναι πολύ απλά τα διλήμματα, στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες σε αυτές τις εκλογές: Αν θα συνεχίσουμε στο δρόμο της ευημερίας, να πηγαίνουμε μπροστά σταθερά ή αν θα πάμε πίσω. Αν θα συνεχίσουμε σε μια πολιτική η οποία μειώνει τους φόρους και τις εισφορές ή θα ξαναγυρίσουμε σε ένα περιβάλλον υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης. Αν θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας με αποτελεσματικότητα και με αυστηρότητα ή αν θα γυρίσουμε πίσω σε μια εποχή ανοιχτών συνόρων και μιας θάλασσας που για κάποιους δεν είχε καν σύνορα. Αν θα εξακολουθούμε να παίζουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη, να διεκδικούμε για τα εθνικά συμφέροντα πρόσθετους πόρους, να συμμετέχουμε ως πρωταγωνιστές στο τραπέζι των ευρωπαϊκών συνομιλιών ή αν θα ξαναγίνουμε ουραγοί και επαίτες της Ευρώπης. Ολα αυτά ζητώ από τους πολίτες να τα αναλογιστούν. Να μας κρίνουν με αυστηρότητα και να κάνουν τις επιλογές τους. Και δεν έχω προσωπικά καμία αμφιβολία, φίλες και φίλοι, ότι το βράδυ της 21ης Μαΐου, οι πολίτες θα εμπιστευτούν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία να συνεχίσει το βαρύ έργο της διακυβέρνησης της χώρας».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com