Κυβέρνηση: Περιοδείες και στις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας

Μετά την ολιγοήμερη ξεκούραση στην Τήνο, όπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε τις ημέρες του Πάσχα, επιστρέφει στην Αθήνα και θέτει σε πλήρη εφαρμογή τον προεκλογικό αγώνα.

by Times Newsroom

Στις τριάντα μέρες που απομένουν μέχρι τις ευρωεκλογές, ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει περιοδείες και στις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας με έναρξη την προσεχή Πέμπτη, όπου θα μεταβεί σε Δυτική Ελλάδα και Ηπειρο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις που έχουν στα χέρια τους οι επιτελείς του Μαξίμου, η Ν.Δ. ανακάμπτει και ο πρώτος στόχος του 33% που έχει θέσει ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι είναι εφικτός. Οι ίδιες μετρήσεις δείχνουν στασιμότητα ή και πτώση στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και η Ελληνική Λύση δείχνει να υποχωρεί.

Βασικό σύνθημα είναι «όχι στη χαλαρή ψήφο», θέση που διατυπώνει ο πρωθυπουργός σε όλες του τις επισκέψεις τόσο στην περιφέρεια όσο και στο Λεκανοπέδιο, προσδίδοντας σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά στην αναµέτρηση της 9ης Ιουνίου και θέτοντας διακυβεύµατα όπως η διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας και η διαφύλαξη της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας.

Τα μηνύματα αυτά έστειλε και κατά την επίσκεψή του στο Μαρούσι, τη Μεγάλη Παρασκευή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε βόλτα στην κεντρική αγορά όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες, ενημερώθηκε για την πορεία της αγοράς και την εξέλιξη των τιμών και αντάλλαξε ευχές για την Ανάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις επισκέψεις σε Αγρίνιο, Αρτα και Πρέβεζα και αμέσως μετά στη Χίο, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί την Κεντρική Μακεδονία, περιφέρεια με ειδικό βάρος για τη Ν.Δ. Οπως αναφέρουν κομματικά στελέχη, το κλίμα αντιστρέφεται και η γαλάζια παράταξη ανακάμπτει με τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους να συσπειρώνονται στο κυβερνών κόμμα. Στόχος της Ν.Δ. είναι να κάνει διήμερη εκστρατεία ο κ. Μητσοτάκης στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, να συναντηθεί με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και με τοπικούς φορείς, να ακούσει τα ζητήματα που τους απασχολούν και να τους ενημερώσει ο ίδιος για τον προγραμματισμό με στόχο την αντιμετώπισή τους.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ταξιδέψει στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στη ∆υτική Μακεδονία και την Κρήτη. Οι επισκέψεις αυτές θα είναι 24άρων ή 48 ωρών ώστε να υπάρχει χρόνος να τονίσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός το στίγμα των προθέσεών του για την ανάπτυξη των περιοχών. Ο κ. Μητσοτάκης θα συνοδεύεται από κυβερνητικά στελέχη αλλά και από τη γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Μαρία Συρεγγέλα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής μάχης με άμεση επικοινωνία με τα στελέχη όλη της Ελλάδας.

Στο κλίμα αυτό, σε πυρετώδεις ρυθμούς βρίσκεται και η Πειραιώς, όπου οριστικοποιούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες για τα κομματικά κλιμάκια που θα γυρίσουν όλη την Ελλάδα τον Μάιο, αποτελούμενα από υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς, βουλευτές και κομματικά στελέχη. Στόχος της Ν.Δ. είναι μέσα στις επόμενες τριάντα ημέρες να «οργώσουν» όλη τη χώρα με στόχο τη συσπείρωση και την ενημέρωση των πολιτών για τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για οικονομική ανάπτυξη και μάχη με τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Παράλληλα, συνεχίζεται το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης. Προωθούνται 15 σημαντικά νομοσχέδια για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και της αμυντικής βιομηχανίας, την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, τη στήριξη των ΑμεΑ, το μπόνους των δημοσίων υπαλλήλων, την αναμόρφωση του ΚΟΚ κ.ά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com