Μάντζος: Η κυβέρνηση αντί να φέρει εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, φέρνει τροπολογία με νέες μόνιμες παρεκκλίσεις και απευθείας αναθέσεις

Η καταστροφή στη Θεσσαλία είναι βιβλική, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια.

by Times Newsroom

«Οι διαστάσεις της είναι ανυπολόγιστες και οι επόμενοι πολύ μήνες είναι ιδιαίτερα δύσκολοι για τους ανθρώπους που κατοικούν εκεί. Έχασαν συνανθρώπους τους, κατοικίες, παραγωγικές μονάδες, τις καλλιέργειές τους, αλλά και για όλη τη χώρα, όλη την επικράτεια. Και είναι τουλάχιστον προβληματικό, λυπηρό, η πρώτη πράξη της κυβέρνησης, αντί να ενημερώσει για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, ένα εθνικό σχέδιο θωράκισης της Θεσσαλίας, να είναι μία τροπολογία με νέες μόνιμες παρεκκλίσεις και απευθείας αναθέσεις, με υποβαθμισμένες τις τεχνικές υπηρεσίες του Δημοσίου», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, για την εμπλοκή του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις έκτακτες παρεμβάσεις στην περιοχή.

«Δεν θα κουραστούμε να το λέμε ότι ιδίως την επαύριο αυτής της βιβλικής κρίσης, απαιτείται διαφάνεια και λογοδοσία και στις πηγές χρηματοδότησης, γιατί ακούμε για ένα Ταμείο Ανάκαμψης που δεν αναθεωρείται και τελικά εσείς οι ίδιοι αναφωνείτε “κι όμως αναθεωρείται”», επέμεινε ο Δημήτρης Μάντζος και κάλεσε τον παριστάμενο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να εξηγήσει ποιος, πώς, πότε θα διαχειριστεί τους πόρους που θα έχει η χώρα στη διάθεσή της.

«Το λέμε αυτό, κύριε υπουργέ, κι σας ρωτάμε: Πώς μπορούμε να σας εμπιστευτούμε φέτος, όταν πριν από τρία χρόνια ο προκάτοχός σας, το 2020, πάλι τα ίδια έλεγε; Και χρήματα πήρε και χρήματα έδωσε και αναθέσεις έκανε και χρήματα μοίρασε, όμως έργα δεν παραδόθηκαν ή έργα παραδόθηκαν και βούλιαξαν, επίσης αντί για αντιπλημμυρικά έργα έγιναν έργα οδοποιίας, έργα επικοινωνίας, έργα αθλητισμού. Και ελέγχεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι Δήμοι της Θεσσαλίας από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου γι’ αυτές τις πράξεις και τις παραλείψεις», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Advertisement

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com