Mαρινάκης για Γλυπτά Παρθενώνα: Κάποια πράγματα δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση

«Ανακριβή» χαρακτήρισε τα όσα ισχυρίστηκε η βρετανική πλευρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας πως ήταν ξεκάθαρο ότι «θα συζητηθεί και θα ακουστεί η θέση μας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα».

by Times Newsroom

«Προφανώς το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν τα οικονομικά ζητήματα, τα θέματα των επενδύσεων, τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή, όμως προφανώς η ελληνική πλευρά, όπως κάνει κάθε φορά ο Έλληνας Πρωθυπουργός και μάλιστα με έναν τρόπο που έχει καταστήσει το θέμα πάλι στην ατζέντα με πολύ δυνατή αποτύπωση των δικών μας θέσεων για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, ήταν γνωστό στην άλλη πλευρά» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, μιλώντας στον ANT1.

Αναφερόμενος στο εάν οι Βρετανοί είχαν ζητήσει να «κρατηθεί χαμηλά το θέμα» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «δεν τίθεται καμία συζήτηση μη προβολής των διαρκών, των πάγιων ελληνικών θέσεων. Γιατί μιλάμε για μια πολύ σημαντική ελληνική θέση. Είναι κάποια πράγματα, που δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση».

«Συζητούμε με την Τουρκία αλλά οι “κόκκινες γραμμές” μας σε θέματα κυριαρχίας είναι εκτός διαλόγου»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Τ. Ερντογάν στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι η χώρα μας πιστεύει στον διάλογο και γενικά και ειδικά με την Τουρκία, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αντικείμενο διαλόγου οι «κόκκινες γραμμές στα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

«Θεωρούμε ότι αυτή η φάση στην οποία έχουμε εισέλθει, προφανώς, δεν είναι εύκολη αλλά είναι σίγουρα προς το συμφέρον των δύο κρατών. Όμως το έχουμε κάνει σαφές ότι δεν μπαίνουν στη συζήτηση, δεν μπαίνουν στη διαπραγμάτευση, δεν είναι αντικείμενο του οποιουδήποτε διαλόγου οι κόκκινες γραμμές στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» είπε.

Αναφερόμενος στις προσδοκίες από την επίσκεψη Ερντογάν είπε ότι «αυτό το οποίο θέλουμε, είναι να συνεχιστεί η αποτύπωση αυτού του βελτιωμένου καλύτερου κλίματος, να διατυπωθούν με σαφήνεια οι θέσεις μας, να συνεχίσουμε να συζητάμε για πολύ σημαντικά θέματα, όπως είναι το Μεταναστευτικό και να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα σε μια σειρά από βήματα που πρέπει να γίνουν».

Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι είναι πολλά τα οποία πρέπει να γίνουν ακόμη, αλλά «σίγουρα, αν κάνει κανείς προβολή πού ήμασταν πριν από κάποιους μήνες, πριν από κάποια χρόνια και πού είμαστε σήμερα, σίγουρα είμαστε σε ένα καλύτερο επίπεδο».

Για το φορολογικό νομοσχέδιο

Τέλος αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο είπε ότι είναι μια παρέμβαση κατά της φοροδιαφυγής, και σημείωσε ότι ο στόχος είναι 500 με 600 εκατομμύρια για το δικαιότερο φορολογικό σύστημα των ελεύθερων επαγγελματιών.

«Ο στόχος ο συνολικός του νομοσχεδίου είναι, όχι άπαξ, όχι μία φορά, αλλά με τη διαρκή του εφαρμογή ανά έτος, μάζεμα πάνω από 3 δις ευρώ. Προσοχή. Ο δείκτης που λέει την αλήθεια είναι το κενό ΦΠΑ. Το ξαναλέω: Ενώ θα έπρεπε να είμαστε κάτω από 10% ως χώρα, το 2019 ήμασταν στο 23%, έχουμε πάει σε τέσσερα χρόνια στο 15%, άρα τι σημαίνει; Ότι δεν είναι η μόνη αυτή η παρέμβαση και δεν είναι και η πρώτη αυτή η παρέμβαση. Και το ξαναλέω: Δεν είναι μια παρέμβαση κατά των ελεύθερων επαγγελματιών, είναι μια παρέμβαση κατά της φοροδιαφυγής» είπε ο κ. Μαρινάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com