Μαρινάκης για «Το Βήμα»: Το ρεπορτάζ έχτιζε ένα αφήγημα που ήταν πλήρως παραπλανητικό

«Όταν κάποιος πάει να υποψιαστεί κάτι το οποίο φαίνεται ότι είναι ψευδές και παραπλανητικό, έχουμε καθήκον να απαντάμε»

by Times Newsroom

«Το ρεπορτάζ είχε παραπλανητικό τίτλο και έχτιζε ένα αφήγημα, που ήταν πλήρως παραπλανητικό», είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Μιλώντας στο «Mega» ο Π. Μαρινάκης αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα» για τους ισχυρισμούς περί μοντάζ στις συνομιλίες από τη μοιραία βραδιά του δυστυχήματος.

«Άμα δει κανείς την ανάλυση, που κάνει ο συντάκτης στο δελτίο ειδήσεων την προηγουμένη της δημοσίευσης της εφημερίδας, θα καταλάβει ότι είναι ξεκάθαρη η μομφή. Η μονταζιέρα δεν απευθύνεται σε κάποιον υπάλληλο ή δημοσιογράφο. Δεν νομίζω ότι κατηγόρησε κάποιος κάποιον υπάλληλο ή δημοσιογράφο. Κακώς διέρρευσε ό,τι διέρρευσε και αυτό το λέω για όλες τις υποθέσεις. Όλο το ρεπορτάζ είχε σκοπό να χτίσει άλλο ένα αφήγημα, εκτός αυτών που έχουμε ήδη να αντιμετωπίσουμε, περί συγκάλυψης για τα Τέμπη από την κυβέρνηση», είπε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε:

«Το ρεπορτάζ είχε παραπλανητικό τίτλο και έχτιζε ένα αφήγημα, που ήταν πλήρως παραπλανητικό. Δηλαδή: όπως εξήγησα και χθες, ένα ζήτημα διαρροής στοιχείων δικογραφίας προσπάθησε το «Βήμα» να το αναβαθμίσει σε ένα ζήτημα παραπλάνησης της κοινής γνώμης. Είναι φως φανάρι. «Μονταζιέρα» είναι η αλλοίωση ενός περιεχομένου με σκοπό παραπλάνησης της κοινής γνώμης ή απόδοσης ευθυνών σε έναν άνθρωπο. Δεν ήταν η μόνη συνομιλία, όλες οι άλλες συνομιλίες συνηγορούσαν στο ανθρώπινο λάθος. Το βράδυ δημοσιεύτηκαν εκείνες οι συνομιλίες, που πράγματι δεν είχε κάποιες σειρές. Είχε ομολογήσει, όμως, ο σταθμάρχης το μεσημέρι; Άρα ετίθετο θέμα η «κακιά» κυβέρνηση ή κάποιος άλλος, που δεν μπορώ να βρω ποιος, να παραπλανήσει τους πολίτες ότι είναι ανθρώπινο λάθος, ενώ είναι ένα ζήτημα λελυμένο;».

Στη συνέχεια ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε: «Δεδομένο τρίτο: την επόμενη μέρα η δικαιοσύνη παίρνει όλες τις συνομιλίες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής που δημοσιεύσατε στο «MEGA», πληρέστατης όμως. Άρα ούτε ζήτημα δικαστικής αλλοίωσης τίθεται. Τέταρτον, στις 3 και 4 του μηνός, όλα τα sites συμπεριλαμβανομένης και της ΕΡΤ, αναρτούν το σύνολο των συνομιλιών, συμπεριλαμβανομένης αυτής χωρίς καμία διαφορά από αυτά που μου διαβάσατε. Όταν σε διάστημα 3 ημέρων ο Τύπος παρουσιάζει στην κοινή γνώμη πλήρεις τις συνομιλίες και το σύνολο αυτών πηγαίνει στη δικαιοσύνη, δεν μπορεί να ισχυρίζεται κάποιος έναν χρόνο μετά για μονταζιέρα».

«Η αστυνομία το βράδυ της δημοσίευσης του «Βήματος» έβγαλε ανακοίνωση για το πώς οδηγήθηκαν σημείο-σημείο, πώς πήγε το σύνολο των συνομιλιών ακέραιες στη δικαιοσύνη. Εδώ και έναν χρόνο έχουμε 57 θύματα, άρα και 57 συνηγόρους οικογένειες θυμάτων, ανθρώπους που εμπλέκονται με την υπόθεση κτλ, και ούτε ένας δεν έχει κάνει αυτή τη μομφή, που έκανε το «Βήμα». Δεν έχει νόημα να κάνουμε συζήτηση επί φανταστικών υποθέσεων και να πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα. Στη χώρα μας έχουμε διάκριση των εξουσιών. Το «Βήμα» ή η αντιπολίτευση δεν ήρθαν την Κυριακή να πουν γιατί έγινε διαρροή στοιχείων. Ήρθε το «Βήμα» και στη συνέχεια η αντιπολίτευση και είπαν: «γιατί έγινε μονταζιέρα;». Η ουσία εδώ είναι το ανθρώπινο λάθος. Αμφισβητεί κανείς την πτυχή του ανθρώπινου παράγοντα πέραν των άλλων πτυχών;», κατέληξε να διερωτάται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ό,τι αφορά τη δικαιοσύνη και τις συνομιλίες είπε: «Δεν έχει ανοίξει κανένας θέμα ότι η δικαιοσύνη έχει παραποιημένες ή μισές ή με ελλείψεις τις συνομιλίες όλων των μοιραίων τρένων και η σειρά των γεγονότων. Το σύνολο των συνομιλιών, ακέραιων όμως, έχει πάει από την αστυνομία στη δικαιοσύνη. Είναι μέρος όλα αυτά της δικαστικής διερεύνησης. Πρέπει να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Σε αυτή την περίπτωση κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις. Εξοργιζόμαστε να έρχονται κάποιοι από άλλο πολιτικό χώρο, στον πόνο ανθρώπων, να λέμε ότι συγκαλύπτουμε δολοφόνους ή τον οποιονδήποτε. Όταν κάποιος πάει να υποψιαστεί κάτι το οποίο φαίνεται ότι είναι ψευδές και παραπλανητικό, έχουμε καθήκον να απαντάμε».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com