Ευρωβουλευτής απελευθέρωσε λευκό περιστέρι μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο: Πώς το… μάζεψαν μετά;

Ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απελευθέρωσε ένα λευκό περιστέρι στην αίθουσα του κοινοβουλίου την Τετάρτη, σε μια χειρονομία ειρήνης, όπως ισχυρίστηκε.

by Times Newsroom

Ο Miroslav Radačovský, ευρωβουλευτής από το Σλοβακικό κόμμα Patriot, έκανε μια σύντομη ομιλία στην, όπως είπε, «τελευταία παρέμβασή του» στο κοινοβούλιο. Ευχήθηκε στην Ευρώπη και στον κόσμο ειρήνη, πριν απελευθερώσει το πουλί από μια τσάντα γύρω από τη μέση του. «Ας αφήσουμε αυτό το περιστέρι να μας ενώσει όλους. Αφήστε αυτό το περιστέρι, σύμβολο της ειρήνης… ας συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι πραγματικά ειρήνη», είπε.

Ο πολιτικός, του οποίου η χώρα συνορεύει με την Ουκρανία, άλλαξε στη συνέχεια από τα Σλοβακικά στα Αγγλικά καθώς το λευκό πουλί σκαρφάλωσε σε ένα γραφείο πριν πετάξει μακριά.

Και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε ειρήνη. Όλη η Ευρώπη χρειάζεται ειρήνη».

Ένας Γάλλος ευρωβουλευτής των Πρασίνων είπε ότι η χειρονομία ήταν παραβίαση των κοινοβουλευτικών κανόνων. «Τι θα κάνεις τώρα για να πάρεις πίσω αυτό το ζώο;» ρώτησε η Καρολάιν Ρουζ. «Πού είναι η καλή μεταχείριση των ζώων στη χειρονομία αυτού του ομιλητή; Το βρίσκω απολύτως απαράδεκτο»

Ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Jan-Christoph Oetjen, του φιλελεύθερου Γερμανικού Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, απάντησε: «Συμφωνώ μαζί σας και θα αναφέρουμε αυτό το περιστατικό στον πρόεδρό μας και ελπίζουμε ότι το ζώο θα είναι εντάξει».

Σύμφωνα με τη ρωσική αντιπολιτευτική εφημερίδα Novaya Gazeta, ο Radačovský είναι ένας από τους κορυφαίους «ανθρώπους» του Πούτιν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com