WSJ: Το τελεσίγραφο του Ισραήλ στη Χαμάς για εκεχειρία

Η ισραηλινή κυβέρνηση δίνει μια εβδομάδα διορία, διαφορετικά ξεκινά η εισβολή στη Ράφα.

by Times Newsroom

Όπως αναφέρει η WSJ το Ισραήλ δίνει μία εβδομάδα διορία στη Χαμάς για την αποδοχή του σχεδίου κατάπαυσης πυρός δίνει το Ισραήλ στην Χαμάς. Το δημοσίευμα επικαλείται Αιγύπτιους αξιωματούχους, οι οποίοι όπως αναφέρουν αν δεν γίνει δεχτεί θα ξεκινήσει το Ισραήλ τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η Αίγυπτος συνεργάστηκε με το Ισραήλ για μια αναθεωρημένη πρόταση κατάπαυσης του πυρός, την οποία παρουσίασε στη Χαμάς το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο Γιαχία Σινουάρ, ο στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, δεν έχει ανταποκριθεί, όπως δήλωσαν οι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι.

«Ο Σινουάρ αναμένεται να απορρίψει οποιαδήποτε συμφωνία που δεν περιλαμβάνει μια αξιόπιστη πορεία για τον τερματισμό του πολέμου», προσθέτουν οι αξιωματούχοι στη WSJ.

Από την άλλη, οι «Times of Israel», που επικαλούνται Ισραηλινό αξιωματούχο, το υπουργικό συμβούλιο του Νετανιάχου αναμένει ότι η Χαμάς θα ανακοινώσει επίσημα την απόρριψη της πρότασης.

«Η ισραηλινή ηγεσία εκτιμά ότι η Χαμάς θα απορρίψει επίσημα την τελευταία προσφορά για τους ομήρους και την εκεχειρία», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com