Μητσοτάκης: Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη Χαμάς – Ομαδικός τάφος η Γάζα – Αλλάζει ο καιρός

Στροφή Μπάιντεν υπέρ «παύσης» του πολέμου - «Νομίζω πως χρειάζεται παύση. Παύση σημαίνει (πως θα υπάρξει) χρόνος για να φύγουν αιχμάλωτοι», ανέφερε ο Αμερικανός πρέοδρος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, σηματοδοτώντας μια μεταβολή στη μέχρι τώρα στάση της Ουάσιγκτον.

by Times Newsroom

Εσωτερική πολιτική

  •  Στην Κίνα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Οι επιδιώξεις της Ελλάδας –  Ο ρόλος της Ελλάδας ως χώρα μέλος της ΕΕ, οι παγκόσμιες προκλήσεις και το άνοιγμα στον τουρισμό
    Χατζηδάκης για νομοσχέδιο κατά της φοροδιαφυγής: Προσπαθούμε να πληρώσουν κάποιοι που δεν πλήρωναν καθόλου ή ελάχιστα – «Κάνουμε ένα θαρραλέο βήμα»
  • Απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η αντιπολίτευση του λαϊκισμού έχει ηττηθεί ανεπιστρεπτί»  –   «Eίναι λυπηρό ότι ατυχή περιστατικά “αξιοποιούνται” από τον ΣΥΡΙΖΑ
  • Νέο τελεσίγραφο Κωνσταντοπούλου στους ανεξαρτητοποιηθέντες: Αντιμετωπίζουμε δύο ανθρώπους που δεν μετρά ο λόγος ούτε η υπογραφή τους – «Απορώ πως κυκλοφορούν στην κοινωνία και πως κοιτάνε τους πολιτες στα μάτια»
  • Μητσοτάκης για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ: Ιστορικά γενέθλια για έναν πυλώνα επιστήμης – Για την πολύτιμη συνδρομή του ΤΕΕ στις δύσκολες στιγμές της κοινωνίας μας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός
  • Εντάσεις στη Βουλή – Μητσοτάκης σε Φάμελλο- Ανδρουλάκη: Αλλάξτε τροπάριο, διευρύνετε τη γκάμα σας – «Δεν υιοθετήσαμε το ψήφισμα του ΟΗΕ γιατί δεν ήταν ισορροπημένο»
  • «Βλέπουν» νέο κόμμα στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες – Θεωρούν ότι θα επωφεληθεί το ΠΑΣΟΚ – Ο αντίκτυπος της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη
  • Γεωργιάδης: Το λιανικό εμπόριο και η βιομηχανία οι επόμενοι κλάδοι που θα εφαρμοστεί η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας – «Θα επιτευχθεί ο στόχος για την καταπολέμηση της αδήλωτης ή της υποδηλωμένης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής»

Η πρώτη επίσημη συνάντηση Μητσοτάκη – Κασσελάκη

  • Η συνάντηση: Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του στη Βουλή, σε μία συνάντηση στην οποία ενημέρωσε τον Στέφανο Κασσελάκη για τις θέσεις της χώρας για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, για τις συζητήσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προοπτικές μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.
  • Τα θέματα συζήτησης: Ο κ. Κασσελάκης έθεσε στη συζήτηση το ζήτημα των υποκλοπών, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να διευκολύνει τη διαλεύκανση του σκανδάλου εγκρίνοντας ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ την άρση του απορρήτου προκειμένου να καταθέτουν οι υπάλληλοι της ΕΥΠ ως μάρτυρες δικαστικές αρχές. Επιπλέον, ο κ. Κασσελάκης τόνισε την ανάγκη όλοι οι διορισμοί διοικήσεων δημόσιων οργανισμών να γίνονται αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ. Στη συνέχεια απηύθυνε στον πρωθυπουργό πρόταση αλλαγής του νόμου για το Πόθεν Έσχες. Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το ζήτημα της κατάργησης κάθε υφιστάμενης ασυλίας και όποιας άλλης προνομιακής διάταξης στελεχών τραπεζών, δημοσίων οργανισμών, ταμείων κ.α.
  • Τα συγχαρητήρια: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνάντησης, συνεχάρη τον κ. Κασσελάκη για την εκλογή του και στη συνέχεια τον ρώτησε αν προσαρμόστηκε στους νέους χώρους.  «Στη Βουλή όχι ακόμη, αλλά μια ημέρα εύχομαι πλήρως. Αλλά στο κομματικό περιβάλλον σίγουρα. Και στην Ελλάδα», του απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι γίνεται στον κόσμο

  • Μπάιντεν ζητά «παύση» στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς για να φύγουν οι «αιχμάλωτοι» από τη Γάζα – 195 νεκροί στη Τζαμπαλίγια -Ο Λευκός Οίκος αρνείται μέχρι σήμερα να καλέσει να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός, κρίνοντας πως αυτή θα ευνοούσε αποκλειστικά τη Χαμάς
  • Ποια είναι η 18χρονη πριγκίπισσα Λεονόρ, η μελλοντική βασίλισσα της Ισπανίας – «Το σύγχρονο πρόσωπο της μοναρχίας» -Η φωτογραφία της εμφανίζεται συχνά στα μέσα ενημέρωσης τον τελευταίο καιρό μαζί με τον όρο «Leonormania»
  • Ο Μπόρις Τζόνσον ρωτούσε επιστήμονες αν θα μπορούσε να «σκοτώσει» τον κορονοϊό με πιστολάκι μαλλιών  -Παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία τον Ιούλιο του 2022, λόγω των αλλεπάλληλων σκανδάλων
  • Ουκρανία: Ο στρατηγός Ζαλούζνι ζητά περαιτέρω ενίσχυση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων – Σε άρθρο του στον Economist υπογραμμίζει πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χρειάζονται ενίσχυση με προηγμένα συστήματα ώστε να ανταπεξέλθουν σε αυτήν τη νέα φάση του πολέμου ο οποίος συνεχίζεται για 21ο μήνα.
  • Ινδονησία: Πανικός και ζημιές από ισχυρό σεισμό στο νησί Τιμόρ – Σεισμός 6,1 βαθμών σημειώθηκε στο ινδονησιακό νησί Τιμόρ, σύμφωνα με δεδομένα του αμερικανικού ινστιτούτου γεωλογικών μελετών (USGS), αναστατώνοντας τους κατοίκους της πρωτεύουσας της επαρχίας.
  • Ποιος «παγίδευσε» την Τζόρτζια Μελόνι; Η φάρσα έγινε όταν κάποιος ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διπλωματικό σύμβουλο της πρωθυπουργού της Ιταλίας. Παρουσιάστηκε ως πρόεδρος επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης και ζήτησε να συνομιλήσει τηλεφωνικά με την Τζόρτζια Μελόνι.
  • Πάπας Φραγκίσκος: Την κύρια ευθύνη για τους πολέμους φέρουν οι βιομηχανίες όπλων -«Με τον πόλεμο δεν λύνεται ποτέ τίποτα, είναι πάντα μια ήττα», είπε ο πάπας και πρόσθεσε ότι θα πρέπει ν’ αναζητηθεί μια ειρηνευτική συμφωνία τόσο για την Ουκρανία όσο και για τη Μέση Ανατολή

Νέα επίθεση του Ισραήλ στη Τζαμπαλίγια – Ήχησαν και πάλι οι σειρήνες στο Τελ Αβίβ

  • Η επίθεση στη Τζαμπαλίγια: Δεύτερο πλήγμα εξαπέλυσε το Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια στη Γάζα, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες. Από το νέο βομβαρδισμό, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές Αρχές, ο αριθμός των νεκρών παραμένει αδιευκρίνιστος.
  • Συναγερμός στο Ισραήλ: Οι επιθέσεις τόσο από τη Γάζα με ρουκέτες όσο και από το νότιο Λίβανο εναντίον στόχων στο βόρειο Ισραήλ συνεχίζονται, με τις σειρήνες να ηχούν διαρκώς, ενώ κάθε μέρα αυξάνεται ο αριθμός των τραυματιών.
  • Το πέρασμα της Ράφα: Δεκάδες ξένοι και άνθρωποι με διπλή υπηκοότητα έφυγαν χθες από τη Λωρίδα της Γάζας προς την Αίγυπτο μέσω της μεθοριακής διάβασης της Ράφα, η οποία άνοιξε για πρώτη φορά για τη διέλευση ανθρώπων κατά την 26η ημέρα του πολέμου ανάμεσα στο Ισρ αήλ και τη Χαμάς.
  • Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν νέα επίθεση με drones εναντίον στόχων στο Ισραήλ – Η παρέμβαση των Χούθι της Υεμένης στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς ενισχύει τις ανησυχίες για τον κίνδυνο ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η προθεσμία και οι τρόποι πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας

  • Η προθεσμία: Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2024, χωρίς να υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα. Η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 2023.
  • Οι τρόποι πληρωμής: Oι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ με τρεις τρόπους. Αρχικά εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο και στη συνέχεια μπορούν: Να επισκεφθούν ένα μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών και να σκανάρουν το QR code του ειδοποιητηρίου τους, ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη. Να μπουν στην εφαρμογή της τράπεζάς τους (e-banking) και να πληρώσουν χρησιμοποιώντας τον 23ψήφιο κωδικό RF που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο. Να επισκεφτούν κάποιο κατάστημα τράπεζας ή ΕΛΤΑ και να πληρώσουν στο ταμείο επιδεικνύοντας το ειδοποιητήριο.
  • Ψηφιακή ακινησία/κυκλοφορία: Προκειμένου τα οχήματα να τεθούν σε ψηφιακή ακινησία/κυκλοφορία, θα πρέπει να βρίσκονται σε κυκλοφορία/ακινησία, αντίστοιχα, και οι πινακίδες και τα υπόλοιπα στοιχεία κυκλοφορίας τους να βρίσκονται στην κατοχή των ιδιοκτητών τους.

Πως φουσκώνουν τις τιμές οι πολυεθνικές στην Ελλάδα

  • Οι μέθοδοι: Η υπερτιμολόγηση και υποτιμολόγηση αγαθών και υπηρεσιών κατά τέτοιον τρόπο ώστε να ελαχιστοποιείται η συνολική φορολογική επιβάρυνση του μητρικού ομίλου, τα υψηλά επιτόκια δανεισμού από τη μητρική στις θυγατρικές και η αγορά πρώτων υλών έναντι ακριβών τιμών από εμπορικές εταιρείες του ομίλου που έχουν έδρα σε άλλες χώρες είναι οι πιο γνωστές τακτικές που ακολουθούνται για να ανεβάζουν το κόστος των πωλούμενων προϊόντων σε χώρες στις οποίες οι πολυεθνικές δεν έχουν παραγωγική αλλά μόνο εμπορική παρουσία.
  • Τα «όπλα» του υπουργείου Ανάπτυξης: Ισχυρά πρόστιμα μετά από πιστοποιημένους ελέγχους είναι η τακτική που σκοπεύει να ακολουθήσει το υπουργείο Ανάπτυξης για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της ακρίβειας.
  • Η Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εκτός από τους ελέγχους του υπουργείου Ανάπτυξης, οι πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες κατέχουν δεσπόζουσα θέση στην ελληνική αγορά, θα βρεθούν αντιμέτωπες και με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, που επίσης ασχολείται ενδελεχώς με το θέμα.

Έλευση της κακοκαιρίας «Π» στη χώρα

  • Ποια τα χαρακτηριστικά της: Η κακοκαιρία «Π» αναμένεται να προκαλέσει ξαφνική μεταβολή των καιρικών συνθηκών από σήμερα Πέμπτη. Το Σάββατο αναμένεται να είναι η δυσκολότερη ημέρα με ισχυρές καταιγίδες και βροχές, ενώ και την Κυριακή θα σημειωθούν βροχές.
  • Ποιες περιοχές θα πλήξει: Σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις, τα ισχυρά φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας καθώς και το ανατολικό Αιγαίο, με τους μετεωρολόγους να εκφράζουν φόβους για πλημμύρες.
  • Σε ετοιμότητα οι Αρχές: Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, η ΕΜΥ αναμένεται να εκδώσει σήμερα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Ο υπουργός τόνισε παράλληλα, πως ο κρατικός μηχανισμός τα επόμενα 24ωρα έχει τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com