Μητσοτάκης στη Βουλή: Η κρίση θα κοστίσει αλλά δεν θα μας λυγίσει

O πρωθυπουργός απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα στην Ωρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή, τόνισε ότι ήθελε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, τις αλήθειες και τα ψέματα. Το παράδοξο, είπε, είναι ότι δεν διαφωνούμε στις διαπιστώσεις.

by Times Newsroom

«Οι λογαριασμοί ρεύματος παραμένουν υψηλοί, η λειτουργία των επιχειρήσεων πιο αγχώδης, οι πολίτες δοκιμάζονται και αγωνιούν για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Με τον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουμε διαφορετικά τις αιτίες και τις απαντήσεις.

Στο κείμενο της ερώτησης χωρέσατε τρία ερωτήματα που καταλήγουν σε δυο αμήχανα συμπεράσματα. Στις 474 λέξεις δεν βρήκατε ούτε μια για να καταδικάσετε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Αν κάποιος δεν γνώριζε τι συμβαίνει στον κόσμο θα νόμιζε ότι η ακρίβεια οφείλεται σε σκοτεινές δυνάμεις.

Θα περίμενα, συνέχισε, έστω και αργοπορημένα, όχι πάλι συγκινητικές διακηρύξεις περί ειρήνης που εξισώνουν τον επιτιθέμενο και τον αμυνόμενο όχι για εθνικούς λόγους μια σαφή καταδίκη του κ. Πούτιν.

Η ακρίβεια συνεπώς, συνέχισε, έχει όνομα και είναι η εκβιαστική κρίση των ορυκτών καυσίμων από τη Ρωσία ως ασύμμετρου όπλου κατά της Ευρώπης. Όπως η Ρωσία με τα κανόνια της ανατινάζει τα σύνορα με το φυσικό αέριο πιέζει και σκοτώνει την ευημερία των πολιτών. Ο πρωθυπουργός είπε ότι και αυτή η κρίση θα κοστίσει αλλά δεν θα μας λυγίσει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους 3 αυθαίρετους ισχυρισμούς του κ. Τσίπρα με τους οποίους είπε προσπαθεί να δημιουργήσει εθνικούς υπεύθυνους για διεθνή προβλήματα.

Του καταλόγισε ότι από τους πίνακες επιλέγει αυτούς που τον συμφέρουν. Όντως, η Ελλάδα έχει λίγο υψηλότερο πληθωρισμό από τον μέσο όρο αλλά υπάρχουν πολλές χώρες που έχουν πληθωρισμό άνω του 15%.

Μόνο για το 2022 η δέσμη στήριξης πλησιάζει τα 13 δισ., είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Αλέξη Tσίπρα για ψέματα και παραχάραξη της αλήθειας και σχολιάζοντας την επιμονή Τσίπρα στο Ιβηρικό μοντέλο, είπε ότι αν το εφαρμόζαμε θα ήταν υψηλότερες οι τιμές και η επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό. Καλό θα ήταν να είστε καλύτερα ενημερωμένος, είπε και μην αφήνετε να πλανιόνται σε αυτή την αίθουσα εντυπώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Απαντώντας για τα υπερκέρδη και την κερδοσκοπία, θύμισε ότι πρώτος ο ίδιος μίλησε για την ανάγκη φορολόγησης των εσόδων βάσει τον υπολογισμών της ΡΑΕ.

Αποφεύγετε να μιλήσετε για το γεγονός ότι η χώρα μας πρώτη από τον Ιούλιο έχει μηχανισμό ανάκτησης των συγκυριακών εσόδων από τις εταιρείες ενέργειας. έχουμε εισπράξει 2,7 δις σε 3 μήνες. Και αυτό το μοντέλο υιοθετήθηκε από την ΕΕ και την Κομισιόν και γίνεται υποχρεωτικό για όλες τις χώρες, άρα κάτι καλό κάναμε.

Στον προϋπολογισμό είπε θα υπάρχει ρητή πρόβλεψη για την φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων. Και αυτό το μέτρο θα έχει στοιχεία υποχρεωτικότητας για όλες τις χώρες. Ο πρωθυπουργός έδειξε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος με ποσό πληρωμής 278 ευρώ και κρατική επιδότηση 700 ευρώ. «Αυτό, τι είναι κ. Τσίπρα δεν είναι στήριξη της κοινωνίας;» αναρωτήθηκε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε έναν άλλο μύθο που όπως είπε διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά. Εκείνον της επανακρατικοποίησης της ΔΕΗ. Κάνατε συχνές αναλογίες με περιπτώσεις αναγκαστικής κρατικής διάσωσης μια γερμανικής εταιρείας που κατέρρεε. Δεν γνωρίζετε την διαφορά του bailout και της κρατικοποίησης; Η ΔΕΗ δόξα τω θεώ δεν χρήζει bailout. Αυτό το κάναμε εμείς όταν την παραλάβαμε από την δική σας κυβέρνηση.

Αν έμενε η ΔΕΗ είπε στα χάλια που μας την εγκαταλείψατε δεν θα ήταν σε θέση να στηρίζει τους πελάτες της. Δεν θα λεγόταν ΔΕΗ αλλά ΔΕΝ γιατί δεν θα μπορούσε να στηρίζει τους πελάτες της. Το κράτος ελέγχει την ΔΕΗ και με το 34% που κατέχει.

Είπε ακόμα ότι αυτό το 34% αξίζει σήμερα 680 εκατομμύρια δαδή 4 φορές πιο πολύ από όσο άξιζε το δικό σας 51% το 2019. Τι μας ζητάτε να γυρίσει στο Δημόσιο και ο φίλος σας κ. Φωτόπουλος με τον διακόπτη που θα κατέβαζε;

Η Ελλάδα αντιστέκεται, είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι έχει έναν μαγικό τρόπο να εξαφανίσει τον πληθωρισμό και να επανέλθουν οι τιμές στην προ πολέμου κατάσταση.

Μίλησε για μέτρα στοχευμένα χωρίς να εξαντλούμε τα εθνικά μας εφόδια. Μίλησα εκτενώς για τα ζητήματα του κόστους ενέργειας, αλλά θέλω να θυμίσω ότι ήδη έχουμε επιστρέψει 300 εκατομμύρια ευρώ στους καταναλωτές. Υλοποιήσαμε το fuel pass, ενισχύσαμε τους αγρότες και θα κάνουμε και άλλα το 2023 θα τα συζητήσουμε στον προϋπολογισμό.

Εξήγησε ότι λόγω της δυναμικής ανάπτυξης μπορεί η κυβέρνηση και στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αλλά σημείωσε ότι δεν θα οδηγήσει την χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει για την χώρα ολοκληρωτικά, είπε.

Τα 25 δισ. του πακέτου της Θεσσαλονίκης μας οδηγούν εκεί κ. Τσίπρα. Αν το εφαρμόζατε αυτό η χώρα θα χρεοκοπούσε σε έναν μήνα αλλά δεν θα έχετε την ευκαιρία να το πράξετε γιατί η ΝΔ θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές.

Θα περίμενα να έχετε μάθει από τα λάθη σας. Εσείς επιβαρύνατε τη μεσαία τάξη με 29 φόρους, είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας όχι οριζόντιο όπως είπε αλλά για να ανακουφίσει τους αδύναμους και τους ευάλωτους. Είναι είπε προϋπόθεση η υψηλή ανάπτυξη και τα έσοδα που δημιουργεί.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά σε όλα τα μέτρα που εφαρμόζονται ή έχουν εξαγγελθεί και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέας παρέμβασης στο ντίζελ κίνησης. Μετράμε τις δυνατότητες μας και θα δούμε αν θα κάνουμε κάτι παραπάνω με το ντίζελ κίνησης, είπε.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για την ακρίβεια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στον θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη λέγοντας ότι «είναι μια στενάχωρη ημέρα η σημερινή. Να καταθέσω την θλίψη μου πιστεύω εκφράζω την οδύνη όλη μας για την τόσο σκληρή απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαϊδη. Ήταν πρωταθλητής της χωής της έδωσε νόημα αλκόμα και με τα λόγια που μας άφυσε φεύγοντας από αυτή. Ευγενικός πολιτικός αντίπαλος. Τα θερμά μου συλληπητήρια στους δικούς του ανθρώπους και στην παράταηξη που υπηρέτησε με συνέπεια».

Ερχόμενος στο θέμα της ακρίβειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «δέχθηκα πρόθυμα σήμερα να απαντήσω στην ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για 2 λόγους:

– Το θέμα της είναι η ακρίβεια. Μια απειλή που πολιορκεί όλες τις χώρες και τον τόπο μας. Εχετε δίκιο να λέτε ότι είναι το θέμα που απασχολεί ολους του πολίτες

– Για να μου δοθεί μια ευκαιρία όχι τόσο ενώπιον του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά ενώπιον του ελληνικού λαού για να ξεκαθαρίσω αλήθειες και ψέματα γύρω από τα μέτρα που λαμβάνει η πολιτεία

«Το παράδοξο της ιστορίας είναι ότι δεν διαφωνούμε στις διαπιστώσεις. Πράγματι παρά τις γενναίες παρεμβάσεις οι λογαριασμοί παραμένουν υψηλοί. Η λειτουργία επιχειρήσεων γίνεται πιο αγχώδης και πιο δύσκολη εξίωση η λειτουργία νοικοκυριών. Με τον ΣΥΡΙΖΑ όμως βλέπουμε διαφορετικά τις αιτίες και τις απαντήσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Λυπάμαι γιατί σε ένα κείμενο μιας σελίδας που μου κατέθεσε ο κ. Τσίπρας χωρέσατε τρια αυθαίρετα συμπεράσματα που καταλήγουν σε δυο αμήχανα ερωτήματα. Τα οποία δηλώνουν είτε επικίνδυνη άγνοια ή επικίνδυνες προθέσεις με παρούσα παντού την καταστροφολογία. Στις 474 λέξεις της ερώτησής σας δεν βρήκατε ούτε μια για να κατονομάσετε τον ένοχο της παγκόσμιας κρίσης του πληθωρισμού την ρωσική εισβολή» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως παρατήρησε «αν κάποιος δεν γνώριζε τίποτε για όσα έχουν συμβεί στον κόσμο θα πίστευε ότι τάχα η ακρίβεια οφείλετε στην κυβέρνηση. Ότι η ακρίβεια και η μεγαλύτερη έκρηξη παγκοσμίως δεν οφείλεται σε ένα παράλογο πόλεμο και τους ωμούς εκβιασμούς της Ρωσίας με μοχλό το φυσικό αέριο – τα ξεχάσατε όλα αυτά δεν είπατε τίποτα – Θα περίμενα σήμερα κατ ελάχιστο έστω και αργοπορημένα για λίγους εθνικούς και οικονομικούς μια ξεκάθαρη καταδίκη του Πούτιν και να παραδεχθείτε ότι ο παρολίγον δανειστής σας το 2015 αποτελεί κίνδυνο για τη σταθερότητα και την πρόοδο των λαών».

«Η παγκόσμια και ελληνική ακρίβεια έχει όνομα και είναι η εκβιαστική χρήση των ορυκτών καυσίμων από την Ρωσία ως ασύμμετρου όπλου κατά της Ε.Ε. όπως η Ρωσία με κανόνια ανατινάζει τα σύνορα και ασφάλεια της ηπείρου έτσι και με το φυσικό αέριο τινάζει την ασφάλεια των ευρωπαίων πολιτών» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Αυτό είναι και το τίμημα που πρέπει να καταβάλουμε ώστε να μην υπάρξει ξανά απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης και να μην υπάρχουν εξαρτήσεις από απρόβλεπτους και επικίνδυνους προμηθευτές. Αυτή η κρίση θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης προς την απανθρακοποίηση. Την προηγούμενη Παρασκευή για πρώτη φορά για αρκετές ώρες στην χώρα όλη η ενέργεια παρήχθη από ΑΠΕ» υπενθύμισε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυρίακος Μητσοτάκης στη συνέχεια επανήλθε στους 3 αυθαίρετους ισχυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα με τους οποίους επιχειρεί να κατασκευάσει εθνικούς εχθρούς για διεθνή προβλήματα: «Η χώρα μας δεν είναι όπως ισχυρίζονται στελέχη ΣΥΡΙΖΑ ούτε πρώτη στον πληθωρισμό ούτε στην ενεργειακή ακρίβεια. Επιλέγετε όσα θέλετε και όχι όσα αποτυπώνουν πραγματικότητα. Η Ελλάδα έχει λίγο υψηλότερο πληθωρισμό από τον ΜΟ της ΕΕ υπάρχουν όμως ουκ ολίγες χώρες που έχουν πληθωρισμό πάνω από 15% όπως Ολλανδία, Εσθονία, Τσεχία, Λιθουανία κ.α.»

«Σε μια μεγάλη καταιγίδα η πατρίδα μας αμύνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στήριξη του εισοδήματος κόντρα στις ανατιμήσεις. Μόνο για το 2022 τα μέτρα στήριξης πλησιάζουν τα 13 δισ. ευρώ» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Μας είπατε ότι η Ελλάδα έχει την ακριβότερη ενέργεια. Αναφερθήκατε σε στοιχεία κόστους ενέργειας σε σχέση με διαθέσιμο εισόδημα. Ας δούμε τα απόλυτα στοιχεία. Τιμή ηλεκτρικής ενέργειας με ΦΠΑ Σεπτέμβριος 2022: Αθήνα 23,23 σεν / κιλοβατώρα. Μαδρίτη 42 σεντ/κιλοβατώρα. Βρυξέλλες 53, Ρώμη 40, Άμστερνταμ 67. Αυτές είναι οι τιμές που πληρώνουν οι Έλληνες σε σχέση με όσα πληρώνουν οι Ευρωπαίοι. Σταματήστε επιτέλους τα ψέματα και την παραχάραξη της ιστορίας» απάντησε στους ισχυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως είπε «με τις επιδοτήσεις που δίνουμε το κόστος για τους Έλληνες είναι χαμηλότερο σε σχέση με άλλες χώρες ΕΕ. Αν υιοθετούσαμε το Ιβηρικό μοντέλο που μας προτείνετε κ. Τσίπρα οι τιμές θα ήταν υψηλότερες».

Ο πρωθυπουργός απάντησε και στην κριτική περί της φορολόγησης των υπερεσόδων των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας «και ότι αφήνουμε την κερδοσκοπία παντελώς ανεξέλεγκτη όταν από αυτό τοπ βήμα πρώτος μίλησα για φορολόγηση 90% για την περίοδο εως Ιούλιο 2022 με βεβαιωμένα έσοδα που θα υπολογιστούν από την ΡΑΕ. Πόσα εισπράξαμε από τον μηχανισμό ανάκτησης συγκυριακών εσόδων; 2,7 δισ. ευρώ σε 3 μήνες. Και αυτός ο μηχανισμός υιοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρα κάτι καλό κάνουμε»

«Κάνατε αναφορά και στα υπερέσοδα των εταιρειών πετρελαιοειδών. Μετά από δική μου πρόταση θα υπάρξει σε επίπεδο ΕΕ ειδική πρόβλεψη φορολόγησης των υπερεσόδων και θα γίνει μέρος ευρωπαϊκού κανονισμού και θα ειπραχθούν τέλος του έτους αυτά τα χρήματα. Ολοι οι πολίτες γνωρίζουν εισπράττοντας τον λογαριασμό ρεύματος ότι το κράτος δαπανά μεγάλο ποσό για να απορροφήσει μεγάλο μέρος της αύξησης».

Κυριάκος Μητσοτάκης-δευτερολογία: Μπορούμε να στηρίξουμε την κοινωνία με περισσότερα μέτρα – Εκλογές στο τέλος της 4ετίας

Ξεκινώντας την δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι θα πρέπει να πει στους λογογράφους του «ότι το αξίζουμε καλύτερα ήταν το βασικό σύνθημα της ΝΔ στις εκλογές του 2019. Εσείς που μιλούσατε για φαντασία στην εξουσία θα έπρεπε να είστε πιο ευρηματικός».

Μου έκανε εντύπωση κ. Τσίπρα πως είναι δυνατόν ταυτόχρονα να είμαστε νεοφιλελεύθεροι και παράλληλα να κάνουμε έφοδο στο κράτος με διορισμούς κολλητών και φίλων» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ειδικά στο θέμά της ΔΕΗ λέγοντας ότι «παραλάβαμε την ΔΕΗ η οποία ήταν στα όρια της χρεοκοπίας με τον ορκωτό λογιστή να αρνείται να υπογράψει τα στοιχεία. Αυτή ήταν η κατάσταση της εταιρείας όταν παραλάβαμε. Κάνατε και μια αναφορά στην τιμή της μετοχής η οποία είναι σημαντική γιατί η αξιοπιστία μιας επιχείρησης κρίνεται πρωτίστως από τους επενδυτές. Μεσοσταθμικά κάτω από 2 ευρώ επι δικών σας ημερών και η αξία σήμερα είναι 4 φορές από την αξία που μας παραδώσατε»

«Μιλήσατε για βίαιη απολιγνιτοποίηση. Ρωτήστε τους συμβούλους σας πόση ενέργεια παράγαμε το 2015 από λιγνίτη; 20 τεραβατώρες και το 2019 10 τεραβατώρες. Ή απόφαση γρήγορης απολιγνιτοποίησης ήταν περιβαλλοντικά και οικονομικά ορθή σύμφωνα με όσα γνωρίζαμε το 2019 και 2020 Κανείς τότε δεν μπορούσε να προβλέψει αυτό που συμβαίνει σήμερα» είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκτίμησε, επίσης, ότι «η κατάσταση με τις υπερβολικά υψηλές τιμές φυσικού αερίου θα κρατήσει 5 – 10 χρόνια» ερωτώντας τον Αλέξη Τσίπρα «τι ακριβώς κανατε εσείς για τις ΑΠΕ; Το μεγάλο κενό στην παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ έγινε τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν υπήρχε αυτό το κενό σήμερα θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη παραγωγή φθηνότερης ενέργειας. Αυτή είναι η δική σας παρακαταθήκη της δήθεν φιλοπεριβαλλοντικής αριστεράς».

«Μιλήσατε για την αδιαφορία κυβέρνησης να φορολογήσει υπερκέρδη εταιρειών. Ο μηχανισμός που επιβάλλαμε και λειτουργεί είναι μηχανισμός που δεν επιτρέπει κάν την παραγωγή υπερκερδών γιατί έρχεται και τα παίρνει αμέσως προς το ταμείο μετάβασης. Αυτός ο μηχανισμός υιοθετήθηκε από την ΕΕ. Η Ελλάδα υπήρξε και σε αυτόν τον τομέα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη. Είμαι ικανοποίημένος από το γεγονός ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι σε θέση να παράγει ευρωπαίκές πολιτικές».

Κάνοντας αναφορά στην ανάγκη πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «από την πρώτη στιγμή ήμασταν υπέρμαχοι επιβολής κάποιπου είδους πλαφόν σε ευρωπαίκό επίπεδο και όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια ήταν λίγοι αυτοί που το πίστευαν. Σήμερα το στηρίζουν περισσότεροι και μπορούμε να εξασφαλίζουμε την στήριξη ευρωπαϊκής επιτροπής για να υιοθετηθεί. Αυτό είναι μια επιτυχία».

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κυβέρνησης και έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι για τις παρεμβάσεις αλλά δυσαρεστημένοι γιατί σήμερα – δεν υπάρχει ομιλία μου που να μην αναφέρω ότι η χώρα αντιμετωπίζει ακόμα πολλά προβλήματα και οι χαμηλοί μισθοί και πρέπει να κάνουμε άλμα ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας για να φτάσουμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αλλά εδώ μιλάμε για πολιτικές και πως μπορούμε να φτάσουμε σε αυτό το στόχο».

«Δημιουργούμε ανάπτυξη και μπορούμε να στηρίξουμε με περισσότερα μέτρα την κοινωνία. Η Αλλαγή παραγωγικού μοντέλου είναι επιτυχία συνολικά για την χώρα και για τα επόμενα χρόνια. Μιλήσατε απαξιωτικά για τις επενδύσεις που έρχονται στην Ελλάδα. Οι επενδυτές προσβλέπουν σε υπεραξία. Οι επενδύσεις τις θέλουμε γιατί δημιουργούν καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αύξηση του κατώτατου μισθού σημειώνοντας ότι «πλέον είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο» και, όπως είπε, «θα έρθει και άλλη αύξηση του κατώτατου μισθού που είναι απαραίτητη«.

«Σήμερα υπάρχει οικονομία που δουλεύει παράγει επενδύσεις γίνονται και επιχειρήσεις ανοίγουν. Ζήτησα στοιχεία από το ΓΕΜΗ που αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πρώτο εξάμηνο 2022 συστάσεις επιχειρήσεων πάνω από 34.000, διαγραφές 9.000. Κάτι κινείται σήμερα στην ελληνική οικονομία προς την σωστή κατεύθυνση. Δεν πανηγυρίζουμε γιατί ξέρουμε τις μεγάλες δυσκολίες. Δεν αρνούμαστε όμως ότι οι παρεμβάσεις που κάνουμε είναι σημαντικές και κινούνται στα πλαίσια δημοσιονομικής πειθαρχίας» είπε ο πρωθυπουργός.

«Είμαστε κοντά στις εθνικές εκλογές, εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, μιλήσατε συνολικά πάνω από 1 ώρα. Απευθύνεστε στον λαό απαιτώντας να με αντικαταστήσετε, πόσο χρόνο αφιερώσατε για να πείτε τι θα κάνετε; 30 δευτερόλεπτα αφιερώσατε στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Βέβαια όσο περισσότερο μιλάτε τόσο περισσότερο αποδυναμώνονται τα επιχειρήματα σας. Τραγική ανευθυνότητα και πλήρη αδυναμία αντίληψης της πραγματικότητας δείχνει ότι έρχεστε σήμερα και λέτε όσα λέγατε το 2014. Μας είπατε ότι η Ελλάδα είναι παράγοντας αστάθειας γιατί η πολιτική που ακολουθούμε δεν συμβαδίζει με όσα εσείς πιστεύετε. Δεν είναι το έβδομο θαύμα του κόσμου η Ελληνική οικονομία όπως έγραψαν οι Financial Times. Σας διαβεβαιώνω ότι όποιος μιλά καλά για την Ελλάδα δεν παίρνει ναρκωτικά ούτε παίρνει χρήματα από την κυβέρνηση».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com