Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, παραιτείται εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο πόλεμος προκάλεσε επίσης έντονη ρητορική και αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, τον σημαντικότερο σύμμαχο του Ισραήλ.

by Times Newsroom

Η αραβόφωνη εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χάλα Γκαρίτ, παραιτήθηκε ως αντίρρηση για την πολιτική της Ουάσιγκτον απέναντι στον πόλεμο στη Γάζα, καταγράφοντας, τουλάχιστον, στην τρίτη παραίτηση από το υπουργείο για αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου, η Χάλα ήταν επίσης Αναπληρωτής Διευθυντής του Περιφερειακού Κέντρου Μέσων Ενημέρωσης στο Ντουμπάι και εντάχθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών πριν από περίπου δύο δεκαετίες ως πολιτικός αξιωματούχος και στέλεχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Χάλα έγραψε στο LinkedIn: «Παραιτήθηκε τον Απρίλιο του 2024 μετά από 18 χρόνια διακεκριμένης υπηρεσίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική των ΗΠΑ στη Γάζα».

Όταν ρωτήθηκε για την παραίτηση σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι το υπουργείο έχει κανάλια για να ανταλλάσσουν απόψεις οι υπάλληλοί του όταν δεν συμφωνούν με τις κυβερνητικές πολιτικές.

Περίπου ένα μήνα νωρίτερα, η Anil Shilin του Γραφείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ  ανακοίνωσε την παραίτησή της.

Επίσης, ο αξιωματούχος του τμήματος Τζος Μπαλ παραιτήθηκε τον Οκτώβριο.

Επιπρόσθετα,  Τάρεκ Χαμπάς, ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Παιδείας των ΗΠΑ που είναι Παλαιστίνιο-Αμερικανός, παραιτήθηκε από τη θέση του τον Ιανουάριο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δέχονται αυξανόμενη κριτική διεθνώς και από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την υποστήριξή τους στο Ισραήλ στη συνεχιζόμενη επίθεση στη Γάζα, η οποία έχει σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες και έχει δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση.

Υπήρξαν αναφορές για σημάδια διαφωνίας στην κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν , καθώς ο αριθμός των νεκρών από τον πόλεμο συνεχίζει να αυξάνεται.

Τον Νοέμβριο, περισσότεροι από χίλιοι αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ, μέρος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή καλώντας για άμεση κατάπαυση του πυρός και τηλεγραφήματα, που επέκριναν την πολιτική της κυβέρνησης, στάλθηκαν στο εσωτερικό «αντιπολιτευτικό κανάλι» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο πόλεμος προκάλεσε επίσης έντονη ρητορική και αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, τον σημαντικότερο σύμμαχο του Ισραήλ.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com