Μητσοτάκης: « Θέμα σεβασμού του Κράτους Δικαίου αποτελεί η υπόθεση Μπελέρη»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε στη Σύνοδο ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων την πάγια θέση της Ελλάδας ότι το θέμα ανάληψης καθηκόντων από τον Φρέντι Μπελέρη και το δικαίωμά του σε μια δίκαιη δίκη δεν αποτελεί διμερές ζήτημα Ελλάδας-Αλβανίας, αλλά θέμα σεβασμού του κράτους Δικαίου, που αποτελεί την κορωνίδα της ενταξιακής διαδικασίας.

by Times Newsroom

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την ειλικρινή διάθεση της Ελλάδας να επιλυθεί αυτό το ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας υπήρξε και παραμένει απ’ τους πρωτεργάτες της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός και o  Έντι Ράμα και ενώ περπατούσαν μαζί με τους 6 ομολόγους τους εξερχόμενοι από το δείπνο των 27 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης περπατώντας πλάι – πλάι είχαν έναν έντονο διάλογο τον οποίο «έπιασαν» οι κάμερες, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μάλιστα να έχει έντονο ύφος.

Ο Έντι Ράμα αντέδρασε από την πλευρά του με μια μάλλον αμήχανη κίνηση των χεριών του αλλά και του κεφαλιού του.

Σημειώνεται ότι η Αλβανία εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται στο δίκαιο αίτημα του Φρέντι Μπελέρη για άδεια εξόδου από τις φυλακές, προκειμένου να ορκιστεί ως εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com