Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας

by Times Newsroom

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), το δημόσιο καινοτόμο εξ αποστάσεως πανεπιστήμιο της χώρας, και το University of Warsaw (UW), ένα πανεπιστήμιο ανάμεσα στα επίλεκτα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα διεθνώς, θεσμοθέτησαν τη συνεργασία τους με Μνημόνιο Συναντίληψης (Memorandum of Understanding – MoU). Το Μνημόνιο υπέγραψαν στις 15/03/2024 ο Πρύτανης του ΑΠΚΥ Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής και ο Πρύτανης του UW Καθηγητής Alojzy Nowak.

Σκοπός του Μνημονίου Συναντίληψης είναι η δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για τη συνεργασία των δύο Πανεπιστημίων σε εκπαιδευτικά, ερευνητικά και πολιτιστικά έργα. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας θα συνεργαστούν στον σχεδιασμό και στην προσφορά νέων διιδρυματικών προγραμμάτων σπουδών σε τομείς αιχμής στην αγγλική γλώσσα, στη σύμπραξη των ερευνητικών τους ομάδων και εργαστηρίων για την υλοποίηση βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας, καθώς και για να ενθαρρύνουν την ανταλλαγή ακαδημαϊκού και διδακτικού προσωπικού, καθώς και φοιτητών. Μέσα από την αγαστή σύμπραξη που θα επιδιωχθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου Συναντίληψης, τα δύο Πανεπιστήμια προτίθενται να συνεργαστούν και στον τομέα της επαγγελματικής και διά βίου μάθησης και κατάρτισης με τη διοργάνωση σεμιναρίων, διαδικτυακών σεμιναρίων, εργαστηρίων ή σύντομων εντατικών προγραμμάτων σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και να συνεργαστούν στη διάχυση ερευνητικών αποτελεσμάτων και κοινών δράσεων μέσα από συνέδρια, επιστημονικές και άλλες ημερίδες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com