Μπακογιάννη στον Realfm 97,8: Ανησυχώ για το χρονικό σημείο μεταξύ των δύο εκλογών

Η Ντόρα Μπακογιάννη παραχώρησε συνέντευξη στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

by Times Newsroom

«Μέχρι τις εκλογές δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να αλλάξει τροπάριο ο κ. Ερντογάν. Παρά ταύτα η διατήρηση ανοιχτών διαύλων μεταξύ των δύο κυβερνήσεων είναι εξαιρετικά σημαντικό πράγμα» σχολίασε αρχικά.

«Αν εγώ ανησυχώ για ένα χρονικό σημείο, είναι το χρονικό σημείο μεταξύ των δύο εκλογών. Αυτό είναι κάτι που με απασχολεί. Με απασχολεί η περίοδος κατά την οποία η Ελλάδα θα έχει υπηρεσιακή κυβέρνηση, δεν θα έχει πρωθυπουργό που θα μπορεί με το πολιτικό του βάρος και το κύρος του να σηκώσει διάφορα τηλέφωνα και είναι μια περίοδος για την οποία είμαι όντως ανήσυχη» είπε η βουλευτής της ΝΔ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την ελληνογαλλική συμφωνία, είπε παρών στην ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία. Ήταν εναντίον της ελληνοαμερικανικής συμμαχίας. Τι να λέμε τώρα; Στην πραγματικότητα συμφωνούν σε όλα, αυτό με ενοχλεί περισσότερο. Συμφωνούν σε όλα, αλλά διαφωνούν παρά ταύτα για να μπορέσουν να πουν ότι έχουν αντιπολιτευτικό αφήγημα» επεσήμανε.

«Στη φάση αυτή πιστεύω ότι ο Ερντογάν θα το σκεφτεί διπλά. Η Τουρκία κάνει μια διπλή διαπραγμάτευση, με την Αμερική και την Ευρώπη. Θεωρεί ότι δια των απειλών ανεβάζει το κασέ του. Απειλεί και άρα κάποιος θα έρθει και θα καλοπιάσει την Τουρκία και θα της δώσει τα πολυπόθητα F-16. Στη φάση αυτή απέχουμε από αυτό. Άρα θα παρακολουθήσουμε από κοντά πώς θα εξελίσσεται αυτή η ιστορία» είπε η κ. Μπακογιάννη.

«Είναι ώρα με την Αλβανία να πούμε καθαρές κουβέντες. Δεν είχα τοποθετηθεί όλον αυτόν τον καιρό για το θέμα, γιατί εγώ υπέγραψα τότε τη συμφωνία με την κυβέρνηση Μπερίσα, που είχαμε πάει με τον Κώστα Καραμανλή στην Αλβανία και είχαμε υπογράψει μια εξαιρετική συμφωνία για το θέμα υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ. Αυτήν ο κ. Ράμα την ακύρωσε μέσω συνταγματικού δικαστηρίου, από εκεί και πέρα άρχισε μια ατελείωτη διαπραγμάτευση αν θα πάμε στην Χάγη, συμφωνήσαμε να πάμε αλλά ακόμα συνυποσχετικό δεν έχει υπογραφεί. Ο κ. Ράμα επιτρέπει στον εαυτό του πολλές πιρουέτες. Εδώ κάποια στιγμή θα πρέπει να λεχθούν τα πράγματα με το όνομά τους» ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com