Ν. Μηταράκης στην ΕΡΤ: Θα ολοκληρώσουμε τον φράχτη στον Έβρο ώστε να καλυφθεί πλήρως το χερσαίο σύνορό μας

Εξήγησε ακόμα πως η πίεση που ασκεί η Τουρκία δεν μεταφράζεται σε πρόβλημα για την Ελλάδα και πως φέτος είναι λιγότεροι οι αιτούντες άσυλο.

by Times Newsroom

Η κυβέρνηση ακολουθεί μια συνολική πολιτική στο μεταναστευτικό που δεν επιτρέπει στην Τουρκία να κάνει αυτό που έκανε το 2015 και το 2016, δηλαδή να εκβιάσει την Ευρώπη και να ζητήσει πολιτικά ανταλλάγματα, τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης μιλώντας στην ΕΡΤ. «Θα ολοκληρώσουμε τον φράχτη του Έβρου ώστε να καλυφθεί πλήρως το χερσαίο σύνορό μας και διαρκώς ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα με νέα σκάφη.

Εξήγησε ακόμα πως η πίεση που ασκεί η Τουρκία δεν μεταφράζεται σε πρόβλημα για την Ελλάδα και πως φέτος είναι λιγότεροι οι αιτούντες άσυλο.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ακόμη ότι έχουν υπάρξει περιστατικά στην Ελλάδα τα οποία θεωρεί η κυβέρνηση υβριδική απειλή.

«Καθώς οι λαθροδιακινητές δεν μπορούν να φτάσουν στην Ευρώπη ψάχνουν νέες διαδρομές» είπε και συνέχισε. «Πρέπει να αποτραπεί η είσοδος στις παράνομες ροές και είναι ευθύνη της Τουρκίας. Είναι υποχρεωμένη η Άγκυρα να δεχτεί και να τηρήσει την Κοινή Δήλωση. Ήδη βλέπουμε περιστατικά υβριδικής απειλής και θα απαντάμε πολύ πιο οργανωμένα, όπως κάναμε στο φαινόμενο των 38 του Έβρου», πρόσθεσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου. «Υπάρχουν κυκλώματα που στοχοποιούν την χώρα μας».

Για το βίντεο από βίαιη τουρκική προώθηση μεταναστών στην Ελλάδα, ο υπουργός Μετανάστευσης τόνισε πως είναι λίγο παλαιότερο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι fake.

Σχετικά με τον ρόλο των ΜΚΟ, ο Νότης Μηταράκης είπε: Μία οργάνωση που βοηθάει ανθρώπους που έχουν έρθει στη χώρα μας ειναι υγιές, καλοδεχούμενη και συνεργαζόμαστε μαζί τους για αυτό. Αλλά οργανώσεις που συμβάλλουν στην παράνομη διέλευση από την Τουρκία στην Ελλάδα, αυτό είναι ποινικό αδίκημα.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com