ΝΑΤΟ – Στόλτενμπεργκ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πύραυλος που έπληξε την Πολωνία ήταν ρωσικής προέλευσης

Την άποψη που εξέφρασαν ΗΠΑ, Ρωσία αλλά και η ίδια η Πολωνία εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στις δηλώσεις του μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Συμμαχίας. Η έκρηξη πυραύλου στην Πολωνία, το βράδυ της Τρίτης (15/11/2022), δεν ήταν επίθεση της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ αλλά προκλήθηκε από ουκρανικό αντιαεροπορικό πύραυλο, όπως δήλωσαν νωρίτερα ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα και ο Αμερικανός ομόλογός του, Τζο Μπάιντεν.

by Times Newsroom

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε στους εταίρους της χώρας του στην G7 και στο ΝΑΤΟ ότι η πυραυλική έκρηξη χθες Τρίτη στην Πολωνία προκλήθηκε από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα, δήλωσε στο Reuters πηγή από τη Συμμαχία σήμερα.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία για εσκεμμένη επίθεση κατά της Πολωνίας, είπε ο Αντρέι Ντούντα. «Είναι πολύ πιθανόν ότι εβλήθη από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα» και διευκρίνισε: «Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε εμείς και οι σύμμαχοί μας, επρόκειτο για έναν πύραυλο S-300 κατασκευασμένο στην Σοβιετική Ένωση, έναν παλιό πύραυλο, και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι εβλήθη από την ρωσική πλευρά».

Από μεριάς του, ο Στόλτενμπεργκ έχει επαναλάβει εξαρχής πολλές φορές ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το συμβάν ήταν αποτέλεσμα σκόπιμης επίθεσης της Ρωσίας σε έδαφος του ΝΑΤΟ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com