ΝΔ: Χυδαίο και προσβλητικό το show Κασσελάκη – Ιταλία: Τραγωδία με πάνω από 20 νεκρούς

Σε Κοζάνη και Θεσσαλονίκη θα περιοδεύσει σήμερα Τετάρτη (4/10) ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει ως στόχο την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις 13 περιφέρειες της χώρας και στους τρεις μεγάλους δήμους.

by Times Newsroom

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου (Η Καθημερινή, 03/10/23)

Εσωτερική πολιτικη

  • ΝΔ για επίσκεψη Κασσελάκη στο Βόλο: Ας πει στον σκηνοθέτη να αποφεύγει τα σπίτια συγγενών τοπικών βουλευτών τους – «Το show και η φτηνή επικοινωνία είναι δικαίωμά του»
  • Βρούτσης: Στη μόνη Κυβέρνηση που αναβαθμίζει το ΟΑΚΑ, προσπαθεί με fake news να κάνει φτηνή αντιπολίτευση ο κ. Κασσελάκης – «Αντί να επιχειρεί μάταια να ασκήσει κριτική στην Κυβέρνηση, ας ρωτήσει στο κόμμα του για τις ευθύνες τους» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού
  • Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τον CEO της DeepMind – Πώς θα επωφεληθεί η Ελλάδα από την Τεχνητή Νοημοσύνη – Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον ιδρυτή και CEO της εταιρείας DeepMind, Demis Hassabis, μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες διεθνώς στην ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης.
  • Καραμανλής σε Κασσελάκη: «Άξιος συνεχιστής του πολιτικού τυχοδιωκτισμού του Αλέξη Τσίπρα – Τολμήστε προανακριτική για τα Τέμπη» – Απάντηση στην ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη, αναφορικά με το ζήτημα του στεγάστρου Καλατράβα στο ΟΑΚΑ, έδωσε με ανάρτηση του στο facebook o πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Στέφανος Κασσελάκης.
  • Βουλή: Με τις ψήφους της ΝΔ «πέρασε» το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης των ΟΤΑ – Το νομοσχέδιο καταψήφισαν επί της αρχής και επί του συνόλου ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, η Νίκη, η Ελληνική Λύση και η Πλεύση Ελευθερίας. «Παρών» στο νομοσχέδιο δήλωσαν οι Σπαρτιάτες.
  • 250 υπερσύγχρονα αστικά λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Πότε βγαίνουν στους δρόμους – Με την κυκλοφορία των πρώτων ηλεκτρικών λεωφορείων στις δύο πόλεις, προωθείται η βιώσιμη αστική κινητικότητα, εξασφαλίζεται η ενεργειακή αποδοτικότητα και η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του στόλου, ενώ στο επιβατικό κοινό θα συνεχίσουν να παρέχονται οικονομικά προσιτές μετακινήσεις, με σαφώς υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου.

ΟΑΚΑ: Από το 2020 γνωστά τα προβλήματα

  • Ολιγωρία αντίδρασης: Από τον Οκτώβριο του 2020 είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΟΑΚΑ, καθώς εκείνη την χρονιά εκπονήθηκε μελέτη που υποβλήθηκε στη γενική γραμματεία Αθλητισμού και στο υπουργείο Υποδομών σχετικά με τη φθορά που είχαν υποστεί οι εγκαταστάσεις λόγω έλλειψης συντήρησης.
  • Προβλήματα και στις κερκίδες: Μάλιστα, πρόβλημα δεν εντοπίζουν μόνο τα στέγαστρα Καλατράβα αλλά και οι κερκίδες του σταδίου, σύμφωνα με τον καθηγητή Αντισεισμικών Κατασκευών του ΕΜΠ, Κώστα Σπυράκο, ο οποίος ανέφερε ότι υπήρχε εγχειρίδιο συντήρησης, που «προφανώς δεν έχει χρησιμοποιηθεί, και αυτό φαίνεται από το ότι φτάσαμε στα σημερινά δεδομένα».
  • Πού θα εστιάσει η εισαγγελική έρευνα; Η έρευνα του εισαγγελέα θα εστιάσει σε τρία ερωτήματα, και συγκεκριμένα: Ποιες ήταν οι εισηγήσεις του κατασκευαστή για τη συντήρηση κι αν τηρήθηκαν, εάν υπήρχαν εισηγήσεις άλλων οργάνων για περιοδική συντήρηση και γιατί έγινε τώρα η μελέτη και με ποια αφορμή ξεκίνησε.

Τι γίνεται στον κόσμο

  • ΗΠΑ: Υπερψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι – Με 216 ψήφους υπέρ έναντι 210 κατά, η Βουλή των Αντιπροσώπων αποφάσισε την απομάκρυνση του Ρεπουμπλικάνου Κέβιν Μακάρθι από την προεδρία του σώματος.
  • Ισπανία: Σχεδόν 300 μετανάστες έφθασαν με πλοιάριο στα Κανάρια Νησιά – Περισσότεροι από 280 μετανάστες έφθασαν σήμερα σώοι με πλοιάριο στο Ελ Ιέρο των Καναρίων Νήσων, ακολουθώντας μια από τις πιο επικίνδυνες θαλάσσιες διαδομές στον κόσμο, ανακοίνωσαν οι ισπανικές αρχές.
  • ΗΠΑ: Η Σερβία «άρχισε να αποσύρει» τα στρατεύματά της από τα σύνορα με το Κόσοβο – «Αρχίσαμε να βλέπουμε την απόσυρση δυνάμεών τους και αυτό είναι καλό», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.
  • Βενετία: Πτώση λεωφορείου από γέφυρα – Τουλάχιστον 21 νεκροί – «Βρήκαμε ουκρανικά διαβατήρια» στα συντρίμμια του λεωφορείου, δήλωσε ο δήμαρχος της Βενετίας. Ο τελευταίος απολογισμός των θυμάτων από την πτώση του λεωφορείου από οδογέφυρα στο Μέστρε είναι 21 νεκροί, 12 τραυματίες, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica υπάρχουν και 5 αγνοούμενοι.
  • Ρωσία: Εισαγγελέας προτείνει ποινή φυλάκισης εννιάμισι ετών για τη φυγόδικη δημοσιογράφο Μαρίνα Οφσιάνικοβα – Η Οφσιάνικοβα έγινε διάσημη για την αντιπολεμική διαμαρτυρία της σε δελτίο ειδήσεων της ρωσικής τηλεόρασης τον Μάρτιο του 2022, όταν εμφανίστηκε κρατώντας πλακάτ που έγραφε «Σταματήστε τον πόλεμο» και «Σας λένε ψέματα».
  • Η Πορτογαλία καταργεί τις φορολογικές ελαφρύνσεις για αλλοδαπούς κατοίκους εν μέσω στεγαστικής κρίσης – Οι φορολογικές ελαφρύνσεις για τους αλλοδαπούς κατοίκους στην Πορτογαλία «δεν δικαιολογούνται πλέον», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, προαναγγέλλοντας τον τερματισμό του προγράμματος αυτού το 2024, καθώς αυτό οδήγησε στην άνοδο των ενοικίων και της αγοράς κατοικιών, σε μια από τις φτωχότερες χώρες της δυτικής Ευρώπης.
  • Σεισμός στο Νεπάλ 6,3 Ρίχτερ: 17 τραυματίες, κατολίσθηση και σημαντικές υλικές ζημιές – Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως 17 άνθρωποι (ένδεκα γυναίκες και έξι άνδρες) διακομίστηκαν τραυματισμένοι σε νοσοκομεία, ενώ αγνοείται η τύχη μιας γυναίκας που παρασύρθηκε από κατολίσθηση.
  • Τουρκία: Νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του PKK στο βόρειο Ιράκ – Καταστράφηκαν 16 στόχοι όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας
  • Σουδάν: Τουλάχιστον 10 άμαχοι σκοτώθηκαν σε επίθεση παραστρατιωτικών στο Χαρτούμ – «Οβίδες έπληξαν σπίτια, ένα τζαμί και ένα ιατρικό κέντρο» στη συνοικία Αλ Σαμπράμπ

Ιταλία: Τραγωδία με πάνω από 20 νεκρούς

  • Θρήνος: Τουλάχιστον 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στο Μέστρε, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βενετία, εξαιτίας πτώσης λεωφορείου από οδογέφυρα, σύμφωνα με ιταλικά μέσα. Οι τραυματίες υπολογίζονται στα 12 άτομα ενώ οι αγνοούμενοι είναι 5.
  • Πώς έγινε το ατύχημα: Το λεωφορείο των υπεραστικών συγκοινωνιών της περιφέρειας Βένετο έπεσε πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια σιδηροτροχιάς, που βρίσκεται κάτω από την οδογέφυρα. Το όχημα πήρε φωτιά και πολλοί επιβάτες που έχασαν τη ζωή τους, φέρονται να απανθρακώθηκαν.
  • Πένθος: Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπουνιάρο έκανε γνωστό ότι κήρυξε την Τετάρτη ημέρα πένθους στην πόλη του. Παράλληλα, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι «ήταν ένα λεωφορείο υπεραστικών συγκοινωνιών που μετέφερε τουρίστες σε τοπικό κάμπινγκ». Τη συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι

Δημοσκόπηση

  • Τα φαβορί των εκλογών: Μεγάλος διαφορές σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψηφίους όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, καταγράφουν ο Κώστας Μπακογιάννης για τον Δήμο Αθηναίων και ο Νίκος Χαρδαλιάς για την Περιφέρεια Αττικής σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Prorata. Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς εμφανίζεται να αποσπά το 40% των ψήφων, ακολουθούμενος από τον Γιάννη Σγουρό (13,5%) και τον Γιώργο Ιωακειμίδη (12%). Από την πλευρά του, ο κ. Μπακογιάννης προηγείται με ποσοστό 38% έναντι 14,5% του Κώστα Ζαχαριάδη, 9% του Χάρη Δούκα, 8,5% του Νίκου Σοφιανού και 8,5% του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη.
  • Χαμηλά ο Κασσελάκης: Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, θετική γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζει το 37% των ερωτηθέντων, δεύτερος έρχεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 28%, ακολουθεί ο Κυριάκος Βελόπουλος με 22%, ενώ Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνουν τις θετικές γνώμες του 17%, κατακτώντας την τέταρτη θέση. Μάλιστα, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζεται με δυσπιστία ακόμη και από τους ψηφοφόρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με δεδομένο ότι το 41% δηλώνει ότι δεν έχει ούτε θετική ούτε αρνητική γνώμη για εκείνον.
  • Η διαφορά στα κόμματα: Στις 19 ποσοστιαίων μονάδων το τοποθετείται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει το 35,5% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 15,5% στην πρόθεση ψήφου. Ακολουθεί το ΠαΣοΚ με 11,5 % και το ΚΚΕ με 9,5%. Ενισχυμένη εμφανίζεται και η Ελληνική Λύση (6%), ενώ Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας κινούνται από το 2% έως το 3,5%.

Κασσελάκης: Χειροκροτούσε στην Ολομέλεια της Βουλής

  • Πρώτη επίσημη: Την πρώτη εμφάνιση στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής πραγματοποίησε χθες ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης των ΟΤΑ, για να παρακολουθήσει την ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου.
  • Πού κάθισε; Ως μη εκλεγμένος κάθισε στα έδρανα των κρατικών αξιωματούχων που βρίσκονται πλάι από το βήμα της Βουλής, σχετικά αμήχανος και χωρίς να έχει ενημερωθεί από τους συνεργάτες του ότι δεν είθισται οι επισκέπτες είτε από τα συγκεκριμένα έδρανα είτε από τα θεωρεία, να χειροκροτούν. Εξ ου και το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Θάνου Πλεύρη που φώναξε όταν αποχώρησε από την αίθουσα ο κ. Κασσελάκης: «Χειροκροτητής πρόεδρος για πρώτη φορά…», προκαλώντας αντιδράσεις από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Και στην ΠτΔ: Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πριν από την Βουλή βρέθηκε ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Κατά τη συνάντησή του, η κα. Σακελλαροπούλου ευχήθηκε στον κ. Κασσελάκη «καλή επιτυχία» ενώ συζήτησαν για την κλιματική κρίση και τις πληγείσες περιοχές στη Θεσσαλία.

 Νοσοκομείο «Αγία Όλγα»: Παύθηκε η διοίκηση

  • Με εντολή Χρυσοχοΐδη: Με απόφαση του υπουργού Υγείας όπως έγινε γνωστό μέσω σχετικής ανακοίνωσης, καρατομήθηκε η διοίκηση του νοσοκομείου Αγίας Όλγας στη Νέα Ιωνία.
  • Η αυτοψία και τα προβλήματα: Ο υφυπουργός Υγείας, κ. Μπαρτζόπουλος, πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στο νοσοκομείο προκειμένου να προχωρήσει σε αυτοψία. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα που αφορούσαν μεταξύ άλλων θέματα υγιεινής και ασφάλειας.
  • Τι οδήγησε στην απόφαση: Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας, είχε ζητηθεί από τις διοικήσεις των νοσοκομείων να αντιμετωπίσουν άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα έχει να κάνει με την κατάσταση των χώρων υγιεινής ή μικροζημιές σε κάθε χώρο των νοσοκομείων με κάλυψη της δαπάνης από το υπουργείο Υγείας, κάτι που δεν συνέβη με την ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου «Αγία Όλγα», γεγονός που οδήγησε στην απομάκρυνση της διοίκησης του νοσοκομείου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com