Ο Αθανάσιος Τσακρής είναι «έτοιμος» να παραιτηθεί, αν χρειαστεί για να μπει ο Κασσελάκης στη Βουλή

«Αν είναι κάτι καλό για την εξέλιξη της διαδικασίας μέσα στο κόμμα»

by Times Newsroom

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί, αν ο Στέφανος Κασσελάκης εκλεγεί αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και χρειαστεί να μπει στη Βουλή.

Ο καθηγητής που βρίσκεται στην 7η θέση στη σειρά του ψηφοδελτίου Επικρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μίλησε στην ΕΡΤ και ξεκαθάρισε πως «αν είναι κάτι καλό για την εξέλιξη της διαδικασίας μέσα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Νομίζω ότι θα αποδεχτώ», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Κασσελάκης στις τελευταίες εθνικές εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής στην 9η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα όμως εξέλεξε τρεις βουλευτές (Όθωνα Ηλιόπουλο, Έλενα Ακρίτα και Ευάγγελο Αποστολάκη).

Εάν λοιπόν παραιτηθεί ένας εκ των τριών και αμέσως μετά και οι πρώτοι πέντε επιλαχόντες που θα αρνηθούν να πάρουν τη θέση του παραιτηθέντος ή της παραιτηθείσας (δηλαδή οι Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής και Ζωρζέττα Λάλη) τότε η έδρα πηγαίνει στον κ. Κασσελάκη και χρίζεται αυτομάτως βουλευτής, οπότε και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή