Ο Ερντογάν ; Τούρκος… Τούρκαρος!!!

Πρέπει να είναι κανείς αφελής για να εμπιστεύεται τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

by Times Newsroom
  • ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν επισκέφθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, μεταξύ άλλων την ενημέρωσε και για το ταξίδι του στην Τουρκία. Και ο πρωθυπουργός ξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, τονίζοντας με έμφαση ότι είναι ένα θέμα που θα θέσει στον Τούρκο πρόεδρο όταν τον επισκεφθεί στην Άγκυρα την ερχόμενη Δευτέρα. Όπως εξήγησε, η μετατροπή αυτή ήταν αχρείαστη και πρόσθεσε πως είναι μια ενέργεια που προσβάλλει την πλούσια ιστορία της Κωνσταντινούπολης ως σταυροδρόμι πολιτισμών. Και συμπλήρωσε ότι ο δίαυλος επικοινωνίας με την Τουρκία παραμένει ανοιχτός ακόμα και όταν διαφωνούμε και ότι τα κανάλια επικοινωνίας παραμένουν ανοιχτά.

Όλα καλά κι όλα ωραία κατά τον κ. Μητσοτάκη. Κι αν το θέσει στον Ερντογάν το θεμα της μετατροπής της Μονής της Χώρας σε τζαμί, τι θα γίνει; Ο Ερντογάν θα ζητήσει συγγνώμη και θα επαναφέρει το τζαμί στην προτέρα κατάσταση; Ο Ερντογάν κάνει τον κουφό και ακολουθεί κατά γράμμα την τακτική του. Ως απόγονος των Οθωμανών, πιστεύει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στην περιοχή, ν’ αδιαφορεί για τις υποχρεώσεις του στην παγκόσμια κοινότητα και φυσικά στους γειτόνους, να υπεραμύνεται λόγου χάρη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, να ζητεί τα ρέστα από τους Ισραηλινούς, να ξεχνάει ότι ο στρατός του καθημερινά βομβαρδίζει τους Κούρδους, τους οποίους θεωρεί “τρομοκράτες”, όπως τους θεεωρούν και οι σύμμαχοί του κι αυτό είναι το άκρον άωτον της αναλγησίας και της υποκρισίας τη στιγμή που όλοι ξέρουν ότι ένα έθνος εκατομμυρίων Κούρδων υποφέρει κάτω από τον τουρκικό ζυγό (για να μην βάλουμε κι εκείνους τους Κούρδους που ζουν στο Ιράκ και το Ιράν).

Δυστυχώς, νιώθει κανείς ότι η υποχωρητικότητά μας έχει πιάσει ταβάνι. Και δεν είναι μονάχα η Μονή της Χώρας, αλλά και τα νσυτικά γυμνάσια της Τουρκίας, το casus belli, οι «γκρίζες ζώνες» αλλά και ζητήματα που συνδέονται με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης

Και το πιο πονηρό είναι ότι ενέταξαν το επεκτατικό όνειρό τους περί «Γαλάζιας Πατρίδας» στα σχολικά βιβλία, όπως αναφέρει και η επίσηµη ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Παιδείας. ∆ηλαδή θα µαθαίνουν στα παιδιά το αφήγηµα της «Mavi Vatan» που αφορά τους ανυπόστατους και παράνοµους ισχυρισµούς της γείτονος ως προς τα δήθεν δικαιώµατά της και την ίδια ώρα εξαφανίζουν την ονοµασία «Αιγαίο», αντικαθιστώντας τη µε τη «Θάλασσα των Νήσων».

Από το ερχόµενο έτος, λοιπόν, οι µαθητές θα διδάσκονται τη «Mavi Vatan» («Γαλάζια Πατρίδα»), βλέποντας και σχετικούς χάρτες στα βιβλία τους ώστε να εξηγούνται καλύτερα η Ανατολική Μεσόγειος, η «Θάλασσα των Νήσων» (όπως δηλαδή αποκαλείται στην επίσηµη τουρκική ιστοσελίδα το Αιγαίο).

Συνήθως η ελληνική πλευρά στις “προκλήσεις” του Ερντογάν δικαιολογεί ότι είναι για “εσωτερικη κατανάλωση”!!! Όμως δεν καταλαβαίνει η ελληνική πλευρά ότι ναι μεν μπορεί να είναι για εσωτερική κατανάλωση, όμως στην κυριολεξία “γανώνεται”  το μυαλό των Τούρκων ότι έχουν δίκιο κι έτσι οι νέες γενιές αποκτούν στρεβλή άποψη για την Ελλάδα και μαθαίνουν να μισούν τους Έλληνες που δήθεν έχουν υποδουλώσει τα νησιά και θέλουν το Αιγαίο πέλαγος, δική τους θάλασσα!!!

Το συμπέρασμα είναι ότι ναι πρέπει να κρατάμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, σλλά δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε τις προκλήσεις του Ερντογάν, που είναι φανερό πως ενοχλούν και τον ελληνικό πληθυσμό που κ΄που διαβλέπει υποχωρητικότητα κσι τακτική κατευνασμού. Αυτό που έχουμ χωνέψει για τα καλά είναι ότι ο τούρκος πρόεδρος δεν αλλάζει – είναι αυτός που είναι: Τούρκος… τούρκαρος!!!

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com