Ο Κασσελάκης καλοπιάνει Πολάκη: «Δεν θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ αν δεν τον γνώριζα»

Ο Στέφανος Κασσελάκης βλέποντας τον Παύλο Πολάκη να έχει σηκώσει παντιέρα εναντίον της κομματικής πειθαρχίας στο νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών προσπαθεί να τον καλοπιάσει.

by Times Newsroom

Κατά τη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που ολοκλήρωσε σήμερα (14.01.2024) τις εργασίες της τόνισε: «Και εγώ, αν δεν γνώριζα τον Μανώλη Καπνισάκη και τον Παύλο Πολάκη, δεν θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς τα γεγονότα των τελευταίων ωρών είχαν δημιουργήσει μείζον θέμα στις σχέσεις των δύο ανδρών, με τον Παύλο Πολάκη να εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος για τις διαρροές εις βάρος του.

Είχε προηγηθεί η σύγκρουση των δύο ανδρών για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών και η απειλή Κασσελάκη για διαγραφές, μετά τις ενστάσεις που είχε προβάλει ο Παύλος Πολάκης.

Η διαρροή από την Κουμουνδούρου χθες λίγο πριν ανέβει στο βήμα της ΚΕ για το τηλεφώνημα του προέδρου στον κ. Πολάκη και την απειλή για διαγραφή είχε προκαλέσει βαρύ κλίμα, το οποίο ήρθε να προστεθεί στις μουρμούρες για τις παλινωδίες Κασσελάκη – Αυγέρη γύρω από την κομματική πειθαρχία απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που δεν έχει κατατεθεί και μάλιστα λειψό. Αλλά και στην ομιλία του χθες, ο κ. Κασσελάκης είχε κατακεραυνώσει εμμέσως τον βουλευτή Χανίων λέγοντας πως «Η Αριστερά στα βουνά ξέρει να αγωνίζεται, όχι να κρύβεται». Ωστόσο με την σημερινή του κατάληξη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να κάνει πίσω, για να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Αναφερόμενος στην πρόταση των Ζαχαριάδη, Θεοχαρόπουλου και Ραγκούση για “μετακόμιση” του ΣΥΡΙΖΑ στους Ευρωσοσιαλιστές, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε χαρακτηριστικά: “Είναι ένα ζήτημα, το οποίο δεν είναι πυροτέχνημα. Έχει βάση. Είναι ένα ζήτημα, το οποίο πρέπει να συζητηθεί στο συνέδριο. Είμαστε όλοι βέβαιοι ότι η ταυτότητα μας δεν θα αλλάξει. Δεν πρόκειται να γίνουμε κόμμα διαχείρισης, τύπου ΠΑΣΟΚ. Συζητήστε το στο συνέδριο. Εγώ έχω κάνει γνωστή τη θέση μου ότι θα ήθελα ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ηγετική δύναμη της Αριστεράς και μάλιστα να δώσουμε και το παράδειγμα στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για το πώς πρέπει να είναι η σύγχρονη Ευρωπαϊκή Αριστερά”.

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής

Όσον αφορά στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στην ψηφοφορία για τις θέσεις της για το συνέδριο του κόμματος, υπήρξαν μόνο δύο λευκά και κανένα “όχι”.

Όπως έγινε γνωστό, αρχίζουν οι διαδικασίες για την κατάρτιση της ευρωλίστας του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου. Στα πρότυπα των think tanks, όποιος ενδιαφέρεται και είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ή αλλιώς θα εγγράφεται, στέλνει το βιογραφικό του στον isyriza. Αυτοί θα αξιολογηθούν από την Πολιτική Γραμματεία και μετά θα υπάρξει μια λίστα που θα προκύψει και θα ψηφιστούν ηλεκτρονικά στις προκριματικές από τα μέλη του κόμματος οι 42.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com