Ο Μητσοτάκης στο Στρασβούργο – Παραίτηση Βαρβιτσιώτη – Μακελειό στη Λούτσα – Προφυλακίσεις στην υπόθεση Blue Horizon

Με στόχο να κινητοποιήσει άμεσα ευρωπαϊκούς πόρους που θα λειτουργήσουν ως «ομπρέλα» για την κάλυψη μεγάλου μέρους της ζημιάς που υπέστη η χώρα μας από τη θεομηνία ταξιδεύει σήμερα ο πρωθυπουργός στο Στρασβούργο, συνοδευόμενος από 5 υπουργούς, όπου και θα συναντηθεί διαδοχικά το πρωί, πρώτα με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα και στη συνέχεια με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

by Times Newsroom

Παραιτήθηκε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από υπουργός Ναυτιλίας

  • Η ανακοίνωση: Παραιτήθηκε από υπουργός Ναυτιλίας ο Μ. Βαρβιτσιώτης στον απόηχο της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως τις τελευταίες μέρες έγινε «στόχος μιας επίθεσης που αποκτά όλο και πιο πολύ τοξικά χαρακτηριστικά»
  • Το παρασκήνιο: Ένα διαζύγιο φαινομενικά κοινή συναινέσει φαίνεται ότι ήταν η παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου είχε βαρύνει πολύ για τον πρώην, πλέον, υπουργό από ένα μείγμα ατυχών χειρισμών και αρνητικής δημοσιότητας που συνόδευσε από την αρχή αυτή τη θητεία του.
  • Ο νέος υπουργός Ναυτιλίας: Ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Στυλιανίδης αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Ναυτιλίας. Βέβαιαδεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο κ. Στυλιανίδης θα παραμείνει επί μακρόν σε αυτό το υπουργείο ή ότι δεν θα του ανατεθούν και άλλοι

Εσωτερική πολιτική

  • Στο Στρασβούργο σήμερα ο Μητσοτάκης – Συναντήσεις με Φον ντερ Λάιεν και Μέτσολα με θέμα τη στήριξη της χώρας μας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πρόσφατων φυσικών καταστροφών.
  • Ελληνική Λύση: Η απόφαση Μητσοτάκη να αντικαταστήσει τον ανεπαρκή Βαρβιτσιώτη με τον Στυλιανίδη αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης
  • Βουλή-Ερώτηση ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ζητούνται απαντήσεις για τα απολύτως πλημμελή αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλία μετά το πέρας της κακοκαιρίας Daniel
  • Βουλή: Ερώτηση ΚΚΕ για τα μέτρα αντιμετώπισης των πλημμυρών στη Θεσσαλία
  • Τριαντόπουλος: Έχουν ήδη γίνει περισσότερες από 3.000 αυτοψίες και καταγραφές – Το πλαίσιο της κρατικής αρωγής έχει τεθεί άμεσα σε εφαρμογή στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πρωτοφανείς και καταστροφικές πλημμύρες κυρίως στη Θεσσαλία, και υλοποιείται σε συνεργασία με τα εμπλεκόμενα υπουργεία, την Περιφέρεια, τους δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τόνισε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, Χρήστος Τριαντόπουλος.
  • Έφη Αχτσιόγλου: «Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών σε κανένα επίπεδο» – Η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρεται στο αιματηρό περιστατικό στην Λούτσα με τους έξι νεκρούς.
  • Λάρισα: Επίσκεψη της Ζέττας Μακρή στα σχολεία των πλημμυρόπληκτων περιοχών της Θεσσαλίας
  • ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε τροπολογία για διακοπή χρηματοδότησης κομμάτων που σχετίζονται με εγκληματικές δραστηριότητες

Μακελειό στην Αρτέμιδα

  • Τι συνέβη: Συναγερμός σήμανε στην Ελληνική Αστυνομία, χθες το απόγευμα μετά από περιστατικό με πυροβολισμούς στη Λούτσα, στην οδό Αρίωνος και Ακροπόλεως.
  • Τα θύματα: Έξι άτομα αλλοδαπής καταγωγής έχασαν τη ζωή τους. Οι πέντε από τους έξι νεκρούς εντοπίστηκαν μέσα σε αυτοκίνητο το οποίο έφερε γερμανικές πινακίδες, ενώ το έκτο πτώμα βρέθηκε λίγο πιο δίπλα εκτός του οχήματος.
  • Οι δράστες: Τα πρώτα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. από το αιματηρό περιστατικό στη Λούτσα δείχνουν ότι προηγήθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών, καθώς στο σημείο βρέθηκαν 25 κάλυκες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Οι αστυνομικές Αρχές ψάχνουν ένα μαύρο αυτοκίνητο  και μία μηχανή όπου με σύμφωνα μαρτυρίες, φέρονται να διέφυγαν οι δράστες, με μεγάλη ταχύτητα.

Η Θεσσαλία μετρά ακόμη τις ανοιχτές πληγές της

  • Μέριμνα για την υγεία στρατιωτών και κατοίκων: Πέντε σταθμούς απολύμανσης θα εγκαταστήσει στη Θεσσαλία ο Διακλαδικός Λόχος Αντιμετώπισης Πυρηνικής – Βιολογικής – Χημικής Άμυνας του ΓΕΕΘΑ προκειμένου να προστατευτεί η υγεία του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που συνδράμουν στις διασώσεις και των πολιτών σε συνεννόηση πρώτα με τις τοπικές Αρχές. Άλλωστε, «το στάσιμο νερό ειδικά αν ακολουθήσουν υψηλές θερμοκρασίες, δημιουργεί πρόβλημα για μολυσματικές ασθένειες», όπως εξήγησε καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Mega και ο κίνδυνος επιδημιών είναι μεγάλος.
  • Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα: Τη δυνατότητα να καταθέτουν τις αιτήσεις του στο arogi.gov.gr για την εξασφάλιση των πρώτων αποζημιώσεων έχουν από τη Δευτέρα οι πληγέντες σε Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Μέχρι αύριο Τετάρτη θα αποκτήσουν πρόσβαση οι πλημμυροπαθείς σε Φθιώτιδα και Λάρισα, ενώ την Παρασκευή θα μπορούν να εισέρχεται το σύνολο των κατοίκων.
  • Τα επεισόδια πληγέντων – ΕΛ.ΑΣ: Αλγεινή, τουλάχιστον, εντύπωση προκάλεσε βίντεο που δείχνει αστυνομικό να προτρέπει συναδέλφους του να επιτεθούν σε συγκεντρωμένους πλημμυροπαθείς έξω από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η ΕΛ.ΑΣ δεν σχολίασε το παραμικρό, προτιμώντας στην ανακοίνωσή της να κάνει απλώς λόγο για τραυματίες, χρήση χημικών, προσαγωγές και συλλήψεις μετά από επίθεση των διαδηλωτών.

Blue Horizon: Η ώρα των συνεπειών

  • Στη φυλακή οι δύο από τους τέσσερις του πληρώματος: Την προφυλάκιση του πλοίαρχου και του ύπαρχου αποφάσισαν από κοινού ανακρίτρια και εισαγγελέας που έτρεξαν την υπόθεση του θανάτου του Αντώνη Καριώτη στο λιμάνι του Πειραιά. Αντίθετα διαφώνησαν ως προς την ποινική μεταχείριση του υποπλοιάρχου και του λοστρόμου, οι οποίοι σε πρώτη φάση αφέθηκαν ελεύθεροι. Στην απολογία του ο καπετάνιος ανέφερε πως δεν κατάλαβε τι συνέβη και μόλις ενημερώθηκε έπραξε τα δέοντα, σε αντίθεση με τον ύπαρχο που ανέλαβε όλη την ευθύνη, χωρίς όμως να δεχθεί την κατηγορία της φυσικής αυτουργίας, διότι «κι εγώ κινδύνευσα να πέσω δύο φορές».
  • Οι διάλογοι «έκαψαν» τους εμπλεκόμενους: «Μπλέξαμε, μπλέξαμε» ακούγεται να λέει ο πλοίαρχος του Blue Horizon απευθυνόμενος στο Λιμεναρχείο τη στιγμή που ο 36χρονος Κρητικός έχει πέσει αβοήθητος στη θάλασσα χάνοντας εν τέλει τη ζωή του. «Όχι τον βγάλανε. Πνιγμένο. Πεθαμένο», αποκρίθηκε από την πλευρά του ο ύπαρχος.
  • Η ανάλυση των ειδικών στο «Βήμα»: «Το έγκλημα είναι δημόσιο, τόσο δημόσιο που διαπερνά και κουρελιάζει κάθε αίσθηση συλλογικής ειρήνης ή συλλογικού αγαθού», ανέφερε ο καθηγητής κοινωνιολογίας Μανούσος Μαραγκουδάκης. «Όχι, δεν έχουμε τρελαθεί», επισήμανε ο ψυχίατρος-ψυχαναλυτής, Στέλιος Στυλιανίδης, απλώς «η κοινωνική δυστοπία που βιώνουμε συνδέεται άρρηκτα με την ανικανότητα αυθεντικής επαφής με τον Άλλον». «Ο ισχυρός αποτρεπτικός και αποτελεσματικός μηχανισμός είναι η λύση του προβλήματος και όχι η αύξηση των ποινών», κατέληξε ο νομικός Βασίλης Χειρδάρης

Τι γίνεται στον κόσμο

  • ΗΠΑ: Μελετούν το ενδεχόμενο παράδοσης στην Ουκρανία πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς με πυρομαχικά διασποράς, προκειμένου να δώσει στο Κίεβο τη δυνατότητα να προκαλέσει σημαντικά πλήγματα στα κατεχόμενα εδάφη της ουκρανικής επικράτειας, πίσω από τις πρώτες γραμμές άμυνας των ρωσικών στρατευμάτων.
  • Κρεμλίνο: Ρωσία και Β. Κορέα δεν ενδιαφέρονται για τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ – Η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα δεν ενδιαφέρονται για τις ανακοινώσεις των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, σχολιάζοντας τις προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον εναντίον της πώλησης όπλων από την Πιονγκγιάνγκ στη Μόσχα τις τελευταίες ημέρες.
  • Γαλλία: Μια 24χρονη χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα μέσα στο διαμέρισμά της – Είναι η τελευταία «παράπλευρη απώλεια» του πολέμου μεταξύ συμμοριών εμπόρων ναρκωτικών στη Μασσαλία, καθώς χτυπήθηκε από σφαίρα ενώ βρισκόταν μέσα στο σπίτι της και οι γιατροί διαπίστωσαν πως είναι κλινικά νεκρή.
  • Ιταλία: Δήμαρχος αποφάσισε να δώσει το όνομα ενός κομμουνιστή και ενός φασίστα σε δρόμους της πόλης του – Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απόφαση ενός δημάρχου για την μετονομασία δύο οδών της πόλης του. Επικαλούμενος λόγους «εθνικής συμφιλίωσης», επέλεξε τα ονόματα ενός κομμουνιστή και ενός φασίστα.
  • Μαρόκο-σεισμός: Τουλάχιστον 2.862 οι νεκροί – Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των θυμάτων του φονικού σεισμού στο Μαρόκο, την ώρα που τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν επιζώντες στα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν.
  • ΗΠΑ: Με κυρώσεις απειλεί η Ουάσινγκτον τη Βόρεια Κορέα εάν παραδώσει όπλα στη Ρωσία – Ημεταφορά όπλων από τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία ενδέχεται να συνιστά παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, προειδοποίησε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εν αναμονή της συνόδου κορυφής μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.
  • Ινδία: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για επτά γυναίκες που σκοτώθηκαν σε ένα απίστευτο τροχαίο – Ένα λεωφορείο, που επέστρεφε από προσκυνηματική εκδρομή, έμεινε από λάστιχο στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις πόλεις Τσενάι και Μπανγκαλόρ. Ο οδηγός σταμάτησε το όχημα στην άκρη του δρόμου και οι εκδρομείς αποβιβάστηκαν. Ορισμένοι κάθισαν στο κράσπεδο του πεζοδρομίου…

Η κακοκαιρία Daniel πλήττει τη Λιβύη

  • Τα θύματα:  Η κακοκαιρία Daniel, που έχει αφήσει 15 νεκρούς στο πέρασμά της από την Ελλάδα, πλήττει τώρα με σφοδρότητα τη Λιβύη, προκαλώντας το θάνατο 150 ανθρώπων, με την παράλληλη κυβέρνηση της χώρας βέβαια να κάνει λόγο για 2000 νεκρούς.
  • Η καταστροφή: Οι εικόνες που έρχονται από τη Λιβύη είναι ίδιες με την Ελλάδα, όπου κάτοικοι στην Καρδίτσα ανέβηκαν στις ταράτσες των σπιτιών τους για να γλιτώσουν τα ορμητικά νερά. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε απέραντα ποτάμια, που παρασέρνουν ό,τι βρουν στο πέρασμά τους, από αυτοκίνητα μέχρι ανθρώπους.
  • Η αντίδραση των λιβυκών αρχών: Οι Αρχές της Λιβύης κήρυξαν τη χώρα σε κατάσταση ακραίας έκτακτης ανάγκης, δίνοντας εντολή για κλείσιμο σχολείων και καταστημάτων. Είχε επίσης επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας τις τελευταίες δύο ημέρες

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com