Ο πύρινος εφιάλτης στη Ν.Αγχίαλο – Η υποψηφιότητα Κασιδιάρη – Οι Βάσεις του 2023

Δραματικές στιγμές στη Νέα Αγχίαλο, με τους κατοίκους να εκκενώνουν με κάθε μέσο την περιοχή, μετά τις τρομακτικές εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών. Εν τω μεταξύ ράγισαν καρδιές για τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο Canadair στην Κάρυστο.

by Times Newsroom

Εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών της Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο

  • Πού έγινε: Η φωτιά στη Νέα Αγχίαλο έφτασε σε αποθήκη πυρομαχικών της Αεροπορίας στις Μικροθήβες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την περιοχή Καράμπα, όπου βρίσκονται οι αποθήκες πυρομαχικών, κοντά στην 111 Πτέρυγα Μάχης.
  • Η στιγμή της έκρηξης: Η στιγμή της έκρηξη καταγράφηκε από τα κινητά πολιτών. Από την έκρηξη υπήρξε ωστικό κύμα που έγινε αισθητό όχι μόνο στην περιοχή, αλλά και στο κέντρο του Βόλου.
  • Προληπτική απομάκρυνση αεροσκαφών: Απομακρύνθηκαν προληπτικά περίπου 70 μαχητικά F-16, Block 50 και Block 30. Την εντολή της προληπτικής μεταφοράς των αεροσκαφών έδωσαν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Κατεβαίνει υποψήφιος στον δήμο Αθηναίων ο Ηλίας Κασιδιάρης

  • Η επίσημη ανακοίνωση: Ο Ηλίας Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και θα διεκδικήσει την δημαρχία με τον συνδυασμό «Ελεύθεροι Αθηναίοι».
  • Η αντίδραση της κυβέρνησης: «Υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο, ο νόμος 3852 του 2010 και συγκεκριμένα το άρθρο 236Α το οποίο λέει ότι τίθεται αυτοδικαίως σε αργία όποιος έχει εκλεγεί είτε δήμαρχος είτε δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για οποιοδήποτε κακούργημα» είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
  • Η αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη: «Μιλάμε για έναν καταδικασμένο ναζί. Η Δημοκρατία δε φοβάται κανέναν Κασιδιάρη και αυτή είναι η δύναμή της».

Αναρτήθηκαν οι βάσεις για τις Πανελλήνιες 2023

  • Πού: Αναρτήθηκαν το πρωί της Πέμπτης (27/7) οι βάσεις για τις Πανελλήνιες 2023 με τους υποψήφιους να μπαίνουν στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, results.it.minedu.gov.gr
  • Αναλυτικά οι λίστες: Μέσα στην ημέρα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αναλυτικά στοιχεία με τις βάσεις εισαγωγής όλων των ΑΕΙ.
  • Πώς κινήθηκαν οι σχολές – οι στρεβλώσεις του συστήματος: Γενική τάση ανόδου στις βάσεις των ΑΕΙ, αλλά και πτώσεις – Σε 296 τμήματα άνοδος, 6 σταθερότητα και 146 πτώση – Άνοδος για τις Νομικές και όλες τις Ιατρικές σχολές από 125 έως 250 μόρια.

Τελευταίο αντίο στον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη

  • Ράγισαν καρδιές στην κηδεία: Η εξόδιος ακολουθία του συγκυβερνήτη του Canadair στη μοιραία πτήση στην Κάρυστο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου Κιλκίς. Το παρών έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας. Ο πατέρας κρατούσε το ξίφος του.
  • Σήμερα η κηδεία του κυβερνήτη: Η κηδεία του σμηναγού Χρήστου Μουλά θα τελεστεί σήμερα 28/7 στο Γαβαλοχώρι Χανίων, όπου βρίσκεται το πατρικό του.
  • Η Βουλή υιοθετεί το αγέννητο παιδί του Χρήστου Μουλά: Η Βουλή θα υιοθετήσει το αγέννητο παιδί του μέχρι τα 25 του, με ένα χρηματικό ποσό που θα καταβάλλεται ετησίως.

Στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος η Εθνική Ελλάδος στο πόλο

  • Πότε είναι τελικός: Ο τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 29 Ιουλίου στις 12:00 (ώρα Ελλάδος) στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας
  • Ποιος είναι ο αντίπαλος: Η Εθνική Ελλάδος θα έχει αντίπαλο της την Ουγγαρία, η οποία επικράτησε 12-11 της Ισπανίας.
  • Αυτόματη πρόκριση στους Ολυμπιακούς του 2024: Η νίκη επί της Σερβίας με 13-7 εξασφάλισε στην Εθνική Ελλάδος στο πόλο την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com