Ο Βούτσιτς «ευχαρίστησε» την αλβανική ηγεσία των Σκοπίων που υποστηρίζουν ότι οι Σέρβοι διέπραξαν γενοκτονία!

...η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε την άρνηση της γενοκτονίας της Σρεμπρένιτσα σε συγκέντρωση στη Μπάνια Λούκα.

by Times Newsroom

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σχολίασε για πρώτη φορά δημόσια την απόφαση των Σκοπίων ως υποστηρικτή του ψηφίσματος για την ανακήρυξη της 11ης Ιουλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας (από τους Σέρβους) στη Σρεμπρένιτσα.

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση, είπε ότι το σχέδιο ψηφίσματος για τη Σρεμπρένιτσα ήταν μια ιδέα της Γερμανίας που υποστηρίζεται από τα πιο ισχυρά μέλη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Βρήκαν επίσης αρκετές χώρες που ήταν πάντα χορηγοί τέτοιων έργων, όπως η Μαλαισία και η Ιορδανία. Βλέπω ότι σε αυτά προστίθεται και η Βόρεια Μακεδονία, με βάση την απόφαση της αλβανικής ηγεσίας της. Δεν έχει σημασία ποιανού είναι, πρόκειται για τη Βόρεια Μακεδονία, οπότε δεν υπάρχει μεγάλη φιλοσοφία. Τους ευχαριστώ για ό,τι έκαναν, μάλλον το αξίζαμε με ό,τι κάναμε για τη φιλία με τη Βόρεια Μακεδονία» – δήλωσε με πικρία η Αλεξάνταρ Βούτσιτς, Πρόεδρος της Σερβίας

Σύμφωνα με τον Βούτσιτς, πολλές χώρες θα καταψηφίσουν το ψήφισμα και τόνισε ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν θα είναι αυτό που περιμένει η Δύση.

Για το θέμα αυτό, ο Σέρβος πρόεδρος μίλησε σήμερα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Τζέιμς Ο’ Μπράιαν. Ωστόσο, είπε ότι ήταν μέλος της ομάδας που ερεύνησε τις δολοφονίες. Λέει ότι διαπράχθηκε έγκλημα και πολλοί δράστες ερευνήθηκαν και καταδικάστηκαν.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια. Και τότε ήμασταν εταίροι και θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε εταίροι», είπε ο  Τζέιμς Ο’ Μπράιαν, Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις.

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε την άρνηση της γενοκτονίας της Σρεμπρένιτσα σε συγκέντρωση στη Μπάνια Λούκα.

«Η αμφισβήτηση των καθιερωμένων γεγονότων της γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα είναι ιστορικά ανακριβής, προκαλεί πρόσθετο πόνο και τραύμα στις οικογένειες των θυμάτων και περιπλέκει το βασικό έργο: την οικοδόμηση γεφυρών και τη συμφιλίωση», ανέφερε η αντιπροσωπεία της ΕΕ στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη σε δήλωση.

Πριν από δύο ημέρες, ο  αλβανικής καταγωγής, Υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας,  Οσμάνι, είπε ότι ο ίδιος αποφάσισε ότι τα Σκόπια θα είναι ένας από τους εμπνευστές και συντάκτες του ψηφίσματος για τη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα, το οποίο προκάλεσε χιονοστιβάδα αρνητικών αντιδράσεων στην εγχώρια κοινή γνώμη.

Σημειώνεται ότι σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Σερβίας, έφθασε στη Νέα Υόρκη για να παραστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com