Οι προκλητικές θέσεις του Κιλιτσντάρογου για τα ελληνοτουρκικά: «Υπό κατοχή τα νησιά – Ερντογάν πήγαινε να τα πάρεις!»

Προκλητικός και ο αντίπαλος του Τούρκου προέδρου

by Times Newsroom

Προκλητική είναι η ρητορική για τα ελληνοτουρκικά και του υποψήφιου προέδρου της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος βρίσκεται απέναντι από τον Ερντογάν στην εκλογική αναμέτρηση της 14ης Μαΐου. Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, πριν από λίγους μήνες ο Κιλιτσντάρογλου έχει δηλώσει ότι «τα νησιά είναι υπό κατοχή. Ερντογάν, πήγαινε να τα πάρεις όπως ο Ετζεβίτ στην Κύπρο».

Συγκεκριμένα ο Τούρκος υποψήφιος Πρόεδρος είχε δηλώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο: «Εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς που λένε “έρχομαι, θα έρθω, θα έρθω ξημερώματα“. Τι έκανε όμως ο Ετζεβίτ; Ο στρατός πήγε και έκανε την απόβαση, ως πρωθυπουργός πήγε στο γραφείο του και ανακοίνωσε ο στρατός μας τώρα είναι στην Κύπρο’ και τελείωσε. Τελείωσε».

Εκείνα τα νησιά είναι υπό κατοχή. Γίνεται η κατάληψή τους, το είπα συνέχεια όλα αυτά γίνονται ενάντια στη Συνθήκη της Λωζάνης. Όλα αυτά τα νησιά. Δεν είπαν τίποτα. Τώρα όμως που η οικονομία είναι χάλια, ο κόσμος είναι εξαθλιωμένος. Λέει συνέχεια ‘θα έρθω μια νύχτα‘, ‘θα έρθω ξημερώματα‘. Τι θέλεις δηλαδή να σου στείλουν πρόσκληση ‘παρακαλώ ελάτε‘. Aν έχει θάρρος, αν έχεις δύναμη, πηγαίνεις!».

«Τα νησιά είναι υπό κατοχή – Όταν έρθω θα τα πάρω όλα»

Ο υποψήφιος πρόεδρος της αντιπολίτευσης έχει απειλήσει με εισβολή και έχει στοχοποιήσει τα ελληνικά νησιά.

Ο Κιλιτσντάρογλου είχε δηλώσει: «H Ελλάδα κατέλαβε 18 νησιά στο Αιγαίο. Το λέω πάντα. Φίλε μου απαντάς σε ό,τι λέω. Πες έστω μια πρόταση γι’ αυτά τα 18 νησιά. Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας μου απάντησε και είπε “μολών λαβέ“. Το 2019 θα έρθω και θα πάρω όλα εκείνα τα νησιά!!».

Σε άλλες δηλώσεις του είχε αναφέρει: «Θα αλλάξει η κυβέρνηση, να αναλάβουμε εμείς. Οι Έλληνες και οι ελληνικές κυβερνήσεις ξέρουν πως έχουμε καταγωγή απο τις ‘εθνικές δυνάμεις’. Ξέρουν καλά ποια είναι η παράδοση μας και πώς προστατεύουμε τα συμφέροντα της χώρας μας. Εκείνοι ξέρουν καλά ποιοι είναι οι Ετζεβίτ και ο Ερμπακάν. Τώρα ας μιλάνε, όταν θα αναλάβουμε την κυβέρνηση εμείς, θα τους δείξουμε το τι θα συμβεί με τα όπλα που βρισκονται σε εκείνα τα νησιά».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή