Οικονόμου: Θέλουμε καθαρή εντολή – Ντροπή για τη δημοκρατία να μη συμφωνούμε στα αυτονόητα

Είναι ντροπή για τη δημοκρατία να μη συμφωνούμε στα αυτονόητα, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά το κόμμα Κασιδιάρη και τη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης.

by Times Newsroom

Σημειώνοντας ότι ο «ο κ. Μητσοτάκης λέει ‘’θέλω καθαρή εντολή’’» διερωτήθηκε απέναντι σε αυτή την πρόταση «τι ακριβώς υπάρχει», και εκτίμησε ότι κόμματα της αντιπολίτευσης «θα επιχειρήσουν κυβέρνηση ηττημένων».

Αναφορικά με το διακύβευμα των εκλογών επισήμανε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής.

«Δεν βρισκόταν αίθουσα για τη δίκη της ΧΑ»

«Έχουμε ένα κεντρικό ερώτημα, έχουμε ένα μέτωπο που θα αποτρέψει τις εγκληματικές οργανώσεις να είναι υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές ; Τόσο απλά τα πράγματα. Εξαντλήθηκε ο διάλογος. Αν είμαστε ειλικρινείς, πάμε στη Βουλή και διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για να τους κλείσει η Δικαιοσύνη το δρόμο» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκ του αποτελέσματος δεν βλέπετε ορισμένες περίεργες συμπεριφορές και διαδρομές; Δεν βρίσκει ο ΣΥΡΙΖΑ μια λέξη, να πει ‘’ναι’’ ή ‘’όχι’’, βρίσκει πολλά λόγια» σημείωσε.

Παράλληλα, δήλωσε με νόημα, στο παρελθόν δεν βρισκόταν αίθουσα για να γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής την ίδια περίοδο που βρισκόταν τρόπος να δημιουργηθούν πλειοψηφίες στη Βουλή για άλλα πράγματα. Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να είναι πολύ καθαρές σε πράγματα που για τη δημοκρατία οφείλουν να είναι κοινός παρανομαστής ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν συνταγματικά έωλη»

Ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει σήμερα πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα Κασιδιάρη, υπήρξε πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ όταν κατατέθηκε η νομοθετική πρωτοβουλία η οποία πρόταση ήταν συνταγματικά έωλη. «Υπήρχε νομοθετική πρωτοβουλία που εξασφάλισε ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, πάλι με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι απών, ψιθύρισε ένα «πάρων». Δεύτερον, υπήρξε μια παρέμβαση της κυβέρνησης στη διαδικασία λήψης της άποψης για να μην υπάρχει κανένα παράθυρο αμφισβήτησης, να υπάρχει μεγαλύτερη εγκυρότητα όποια και να είναι η απόφαση της δικαιοσύνης» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση ήταν σε επαφή με την ηγεσία του Αρείου Πάγου»

Η κυβέρνηση ήταν σε επαφή με την ηγεσία του Αρείου Πάγου δεδομένου ότι αυτή η νομοθετική ρύθμιση που φέρνουμε έχει και ζητήματα δικονομικής λειτουργίας του δικαστηρίου. Υπήρχε μια διαβούλευση, νομίζω ότι είναι θεσμικά επιβεβλημένο, όταν φέρνεις νόμο με ζητήματα δικονομικής λειτουργίας του δικαστηρίου να ενημερώνεις και να διαβουλεύεσαι με την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Όφειλε η κυβέρνηση να λάβει υπόψη την άποψη της ηγεσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε ό,τι αφορά το ζήτημα της δικονομικής λειτουργίας του δικαστηρίου.

«Ντροπή για τη δημοκρατία»

Είναι κρίμα για την πολίτικη και ντροπή για τη δημοκρατία, συνέχισε ο κ. Οικονόμου, να μη συμφωνούμε στα αυτονόητα παρά τις επιμέρους διαφωνίες. «Χορηγοί των περιθωριακών, των λούμπεν, των νεοφασιστών, των νεοναζί δίνουν όσοι δεν δίνουν μονολεκτικές απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα» σχολίασε, αφήνοντας αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Αντώναρος βρήκε το ιδεολογικό του λιμάνι»

Ερωτηθείς για τον Βαγγέλη Αντώναρο, ανέφερε ότι δεν σχολιάζει τη μετακίνηση του στον ΣΥΡΙΖΑ. «Μιλάει από μόνη της εδώ και πάρα πολύ καιρό. Βρήκε επιτέλους το ιδεολογικό του λιμάνι ο κ. Αντώναρος, καλή επιτυχία και σε αυτόν και στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Θα επιχειρήσουν κυβέρνηση ηττημένων»

Έχει μια αξία να δούμε ότι 5,5 εβδομάδες πριν τις εκλογές, στον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν ψηφοδέλτια που λείπουν καμιά 50αρια υποψήφιοι, ακόμα ανακοινώθηκαν άνθρωποι υποψήφιοι βουλευτές, που αποχώρησαν, και αντί να δούμε πρόσωπα που θα άλλαζαν την ηγεσία και τη σύνθεση της πρώτης γραμμής, είδαμε ίδια και απαράλλακτη ανθρωπογεωγραφία με αυτή που κυβέρνησε τη χώρα το 2015 – 2019 σε λογο και σε συμπεριφορά τύπου κ. Πολάκη.

«Ο κ. Τσίπρας υπήρξε χθες ειλικρινής είπε αν άκουσα καλά ‘’άλλα τι λέμε προεκλογικά, άλλα τι γίνεται μετά τις εκλογές’’. Θα επιχειρήσουν κυβέρνηση ηττημένων, προσωπικά δεν έχω αμφιβολία, αν βγαίνουν τα νούμερα και τα ποσοστά».

Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι δεν θέλει κυβέρνηση ηττημένων ο Γιάννης Οικονόμου παρατήρησε ότι δεν είναι μόνο ότι ο Τσίπρας έχει μηδενική προσωπική αξιοπιστία στην πολίτικη, αλλά και στελέχη του τα λένε μια έτσι μια αλλιώς.

«Επιδιώκουμε σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση»

«Οι εκλογές 21ης είναι κρίσιμες και το αποτέλεσμα επιδιώκουμε να είναι αποτέλεσμα καθοριστικής νίκης για να προχωρήσουμε στην επομένη μέρα. Επιδιώκουμε ποσοστό που σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής θα δώσει στη χώρα σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος . «Ο κ. Μητσοτάκης λέει ‘’θέλω καθαρή εντολή’’ απέναντι σε αυτή την πρόταση τι ακριβώς υπάρχει;» διερωτήθηκε.

Ντιμπέιτ

Σε ό,τι αφορά τα προεκλογικά ντιμπέιτ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι πρωθυπουργός είναι θεσμικός πολιτικός, δεν αρνείται το διάλογο, ο διάλογος θα γίνει θεσμικά με βάση τους κανόνες που ισχύουν στις προεκλογικές περιόδους. Ζήτησε η τηλεμαχία να μην είναι μια άνευρη συζήτηση, αλλά ένας διαδραστικοί διάλογος, όπου ο καθένας θα ερωτάει ο ένας τον άλλον.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com