ΟΛΜΕ: Με το… καλημέρα στάσεις εργασίας – Η σχολική χρονιά ξεκινά με πλήθος προβλημάτων

Η σχολική χρονιά ξεκινάει με πλήθος προβλημάτων και ελλείψεων, ενώ οι πλημμύρες στη Θεσσαλία έρχονται να προσθέσουν και νέα προβλήματα με ανυπολόγιστες συνέπειες

by Times Newsroom

Στάση εργασίας μόλις τρεις ημέρες μετά το «πρώτο κουδούνι» στα σχολεία προκήρυξε η ΟΛΜΕ προκειμένου τα μέλη της να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Η «διευκολυντική», όπως τη χαρακτηρίζει η ομοσπονδία των καθηγητών, στάση εργασίας προκηρύχθηκε για την Πέμπτη από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η ΟΛΜΕ θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στις 13:30 «απαιτώντας από τον υπουργό Παιδείας να δεχτεί το ΔΣ και να δώσει λύσεις».

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τη στάση εργασίας

Η σχολική χρονιά ξεκινάει με πλήθος προβλημάτων και ελλείψεων (κενά, κτιριακά προβλήματα, μονιμοποίηση νεοδιόριστων κ.α.), ενώ οι πλημμύρες στη Θεσσαλία έρχονται να προσθέσουν και νέα προβλήματα με ανυπολόγιστες συνέπειες. Για όλα αυτά το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 1.30μμ, απαιτώντας από τον υπουργό να δεχτεί το ΔΣ και να δώσει λύσεις.

Τονίζουμε ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει, από την προηγούμενη βδομάδα, ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας για να συζητηθούν όλα τα προβλήματα των σχολικών μονάδων αλλά και για να εξευρεθούν λύσεις στα τεράστια προβλήματα που πρόεκυψαν σε σχολεία, εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες στον Έβρο και τη Θεσσαλία, μετά τις καταστροφικές φωτιές και πλημμύρες. Το αίτημά συνάντησης δεν απαντήθηκε ποτέ από τον υπουργό…

Καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς της Αττικής να παραστούν στην κινητοποίηση.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ της υπόλοιπης χώρας να πραγματοποιήσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις στις ΔΔΕ της περιοχής τους.

Είναι θλιβερό και πρωτοφανές, υπουργός Παιδείας να αρνείται συνάντηση με την ΟΛΜΕ στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, ειδικά όταν τα προβλήματα στις πληγείσες περιοχές είναι ανυπολόγιστα!

Για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, προκηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12-2 μ.μ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com