Ομάδα Αχτσλιόγλου-Ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνδιάσκεψη – Υπέρ της εξόδου οι περισσότεροι- Δεν ελήφθη απόφαση

Με την λιτή φράση «είμαστε σε τροχιά εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ», γνωστοποίησε η ομάδα 6+6 την τάση που επικράτησε.

by Times Newsroom

Ολοκληρώθηκε η πανελλήνια συνδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου, όπου κατά πλειοψηφία η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών που τοποθετήθηκαν τάχθηκε υπέρ της άμεσης αποχώρησης, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί η τελική απόφαση.

Με την λιτή φράση «είμαστε σε τροχιά εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ», γνωστοποίησε η ομάδα 6+6 την τάση που επικράτησε.

Αυτό που δεν έχει γίνει γίνει γνωστό είναι πότε θα πραγματοποιηθεί η έξοδος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκεινται στην Έφη Αχτσιόγλου καθώς και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Κοινή διαπίστωση είναι πως «είναι αδύνατη η συμβίωση με τον Στέφανο Κασσελάκη», όπως τόνισαν στην τοποθέτησή τους τόσο ο Νάσος Ηλιόπουλος όσο και η Έφη Αχτσιόγλου, όμως επεσήμαναν πως πρώτα θα πρέπει να απαντηθούν ερωτήματα για το τι θα γίνει στη συνέχεια, όταν θα βρεθούν εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Άμεση αποχώρηση ζήτησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος που τόνισε χαρακτηριστικά πως «η δυναμική που έχει δημιουργηθεί δείχνει πως η έξοδος είναι αναπόφευκτη. Δεν υπάρχουν οι ελάχιστοι όροι πολιτικών συγκλίσεων με τη σημερινή ηγεσία. Δεν έχει κανένα νόημα για περαιτέρω καθυστερήσεις».

Σε διαφορετικό μήκος κλίματος η τοποθέτηση του Αλέξη Χαρίτση που υπογράμμισε πως «το πρόβλημα με τον Στέφανο Κασσελάκη δεν είναι προσωπικό, είναι ξεκάθαρα πολιτικό. Μας ενδιαφέρει η προστασία της ιστορίας και κυρίως του μέλλοντος του πολιτικού μας χώρου. Τα επόμενα βήματα πρέπει να είναι σταθερά και στέρεα και όχι άλμα στο κενό».

Υπέρ της αποχώρησης τάχθηκαν και τα υπόλοιπα κορυφαία στελέχη της ομάδας Αχτσιόγλου. Η πρώην υφυπουργός Μερόπη Τζούφη τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν χωρά αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης προτείνει να αποχωρήσουν σύντομα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου τόνισε πως θα αποφασίσει με βάση την συνείδησή της και το τι θα πουν οι ψηφοφόροι της, ενώ η πρώην βουλευτής Θεανώ Φωτίου ξεκαθάρισε και αυτή πως πρέπει να αποχωρήσουν, αλλά με απαραίτητη προϋπόθεση να δουν άμεσα τα επόμενα οργανωτικά βήματα.

Ζητούμενο παραμένει επίσης, το μονοπάτι που θα χαράξουν τα στελέχη εξερχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή εάν θα αποχωρήσουν μαζικά ή κατά ομάδες, σε ποιο βάθος χρόνου και με ποια ιεραρχική κλιμάκωση.

Σε κάθε περίπτωση, δηλωτική των προθέσεων υπήρξε η σημερινή τοποθέτηση του Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος έκανε την εισήγηση εκ μέρους της ηγετικής ομάδας αποτυπώνοντας αφενός τη διαφωνία τους με τις πολιτικές επιλογές του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου τον τρόπο λειτουργίας της Κουμουνδούρου αφήνοντας αιχμές για κατασκευή εσωτερικών εχθρών.

Σημειωτέον ότι στην πανελλαδική συνδιάσκεψη μετείχαν πάνω από 1.000 άτομα και το γεγονός ότι διήρκεσε μέχρι αυτή την ώρα αποτυπώνει την κατάθεση μιας σειράς από προβληματισμούς εκ μέρους των μελών της τάσης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή