Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μίλτος Τεντόγλου…

...σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ και την 6η καλύτερη επίδοση στον κόσμο στον κλειστό στίβο.

by Times Newsroom

Παγκόσμιος πρωταθλητής στο μήκος, ανήμερα των γενεθλίων του, ο χρυσός Ολυμπιονίκης, σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ και την 6η καλύτερη επίδοση στον κόσμο στον κλειστό στίβο.

Ένα μέγαλο άλμα, με τη δεύτερη προσπάθεια, έδωσε το χρυσό μετάλλιο στον Μίλτο Τεντόγλου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που γίνεται στο Βελιγράδι. Συγκεκριμένα έκανε  8.55μ., επίδοση που είναι η 6η καλύτερη στον κόσμο και η τρίτη στην Ευρώτη για τον κλειστό στίβο (πίσω από τον Ισπανό Γιάγκο Λαμέλα με 8.56μ. και τον Γερμανό Σεμπάστιαν Μπάγιερ με το 8.71μ. από το 2009), ενώ είναι και νέο πανελλήνιο ρεκόρ (8.38 από το 2019 το οποίο ήταν δικό του). Όλα αυτά την ημέρα των γενεθλίων του.

Έχοντας την υποστήριξη συμπατριωτών από τα Γρεβενά μέσα στο στάδιο, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Από το πρώτο του άλμα έδειξε ότι αυτός θα ήταν ο νικητής στο άλμα εις μήκος, καθώς για χιλιοστά βγήκε άκυρο ένα άλμα, ίσως και μεγαλύτερο από αυτό που του έδωσε το χρυσό.

Στη δεύτερη του όμως προσπάθεια δεν ήταν άκυρος. Πέταξε στα 8 μέτρα και 55 εκατοστά αφήνοντας τις άλλες θέσεις στους αντιπάλους του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στην τέταρτη προσπάθειά του έκανε 8.26μ, άφησε το πέμπτο άλμα του και έκλεισε με 8.51.

Τις άλλες θέσεις του βάθρου συμπλήρωσαν ο Σουηδός Μοντλέρ με 8.38 και ο Αμερικανός Ντεντί με 8.27.

Αξίζει να δούμε τους έξι κορυφαίιους στην ιστορία του αθλήτος στον κλειστό στίβο και τις επιδόσεις τους 1. Καρλ Λιούις (ΗΠΑ)  8.79μ.,  2. Σεμπάστιαν Μπάγερ (Ιταλία) 8.71, 3.  Ιβάν Πεντρόσο (Κούβα) 8.62, 4. Μιγκέλ Πέιτ (ΗΠΑ) 8.59, 5.  Γιάγκο Λαμέλα (Ισπανία) 8.56,  6.  ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ 8.55.

Ο Μίλτος Τεντόγλου μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού στίβου στο Βελιγράδι, τόνισε ότι περίμενε τη μεγάλη επίδοση.

«Το μετάλλιο το αφιερώνω στους συγγενείς και τους φίλους που ήρθαν από τα Γρεβενά οδικώς», είπε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ και συνέχισε: «Μου έδωσε χαρά που ήταν εδώ. Είναι δύσκολο. Όλα τα αθλήματα έχουν τη δυσκολία τους. Να μείνεις στην κορυφή είναι πιο δύσκολο. Πίστευα ότι μπορούσα να κάνω μία μεγάλη επίδοση σήμερα. Μετά το πρώτο άκυρο άδειασα. Πιστεύω ότι γίνεται να κάνω ακόμη μεγαλύτερα άλματα. Πρέπει να κάνω μία καλή προετοιμασία. Πρέπει να ανεβάσω όλες τις παραμέτρους. Γίνεται να κάνω παραπάνω. Γιατί όχι 8.70 στον ανοιχτό».

Για το τι σκεφτόταν στον αγώνα: «Σκεφτόμουν ότι έπρεπε να κερδίσω. Δεν ήταν τόσο δυνατό το επίπεδο. Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν καλύτερο από όσο πίστευα. Πίστευα ότι θα κάνω πανελλήνιο ρεκόρ. Πίστευα ότι ο Τόμπλερ θα κάνει 8.35. Πίστευα ότι θα έκανα 8.44. Όταν έφυγα από το ξενοδοχείο είχα καλή διάθεση. Με τρελαίνει ο αγώνας! Μετά το πρώτο άλμα, έκανα το δεύτερο και είπα πάμε για ευρωπαϊκό ρεκόρ. Θα κάνω μία καλή προετοιμασία για να είμαι έτοιμος στο Παγκόσμιο του Ανοιχτού. Ελπίζω να είμαι καλά και υγιής».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Έλληνα άλτη, Γιώργος Πομάσκι, είπε: «Για μένα ήταν το μόνο χρυσό που μου έλειπε. Ευχαριστώ που μου το χάρισε. Κανένας δεν ξέρει πού θα φτάσει. Εύχομαι να είναι υγιής και να συνεχίσει να βελτιώνεται».

Κ. Σακελλαροπούλου:  Μια νίκη που δίνει σε όλους μας χαρά και αισιοδοξία

Με ανάρτηση στο twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνεχάρη τον Μίλτο Τεντόγλου για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα εις μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι.

«Θερμά συγχαρητήρια στον Ολυμπιονίκη μας και πρωταθλητή Ευρώπης Μίλτο Τεντόγλου, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι! Μια νίκη που δίνει σε όλους μας χαρά και αισιοδοξία!» αναφέρει η κυρία Σακελλαροπούλου.

Τα συγχαρητήρια του Κ. Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter έστειλε τα συγχαρητήριά του στον Μίλτο Τεντόγλου. «Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Μίλτο Τεντόγλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια, ειδικά σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία», έγραψε χαρακτηριστικά.

Οι πρώτοι που έστειλαν συγχαρητήρια για την μεγάλη επιτυχία του Μίλτου Τεντόγλου, ήταν η ΕΟΕ και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com