Παραστατίδης : Το υπ. Παιδείας υπονομεύει και ναρκοθετεί τον ίδιο τον θεσμό της αξιολόγησης

“Παραδοχή αποτυχίας της αξιολόγησης, δέσμευση για μονιμοποίηση με αναδρομική ισχύ για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

by Times Newsroom

Αναγνωρίζοντας ουσιαστικά ότι η διαδικασία αξιολόγησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών έχει αποτύχει, η Υφυπουργός Παιδείας κα Μιχαηλίδου, προχώρησε σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή ΠΑΣΟΚ και κοινοβουλευτικά υπεύθυνου για θέματα Παιδείας Στέφανου Παραστατίδη.

Η κυρία Μιχαηλίδου σε ότι αφορά τους νεοδιόριστους του 2020 οι οποίοι παραμένουν σε ομηρία, καθώς με ευθύνη του Υπουργείου δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί μέχρι και σήμερα η διαδικασία της αξιολόγησης, δεσμεύτηκε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός του σχολικού έτους, ενώ η μονιμοποίησή τους θα έχει αναδρομική ισχύ, με κατοχύρωση των μισθολογικών και υπηρεσιακών ωριμάνσεων και των αντίστοιχων συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η κ. υφυπουργός αναγνωρίζοντας ότι καμία επιμόρφωση δεν έχει προηγηθεί για τα στελέχη που έχουν αναλάβει την αξιολόγηση. Σύμφωνα με την κα Μιχαηλίδου, αφού αυτό «δεν ήταν εκ του Νόμου προαπαιτούμενο», η επιμόρφωση των αξιολογητών δεν αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αξιοπιστία και η εγκυρότητα της διαδικασίας.

Πρόκειται για μια κυνική ομολογία της κας Μιχαηλίδου για το πως αντιλαμβάνεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Ενώ σε άλλες χώρες και σε άλλα εκπαιδευτικά συστήματα, πριν ξεκινήσει η διαδικασία, έχουν προηγηθεί εκατοντάδες ώρες επιμόρφωσης των αξιολογητών, η Κυβέρνηση δια της αρμόδιας υφυπουργού παραδέχεται ότι προχωράει στην εφαρμογή του θεσμού με μηδενική επιμόρφωση.

Είναι πρόδηλο ότι το Υπ. Παιδείας , δια πράξεων και παραλείψεων, υπονομεύει και ναρκοθετεί τον ίδιο τον θεσμό της αξιολόγησης.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com