ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Χαλάμε τα σχέδια της κυβέρνησης, μοναδικός γνώμονάς της οι μπίζνες

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

by Times Newsroom

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης εξαπέλυσε «πυρά» κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη για τη στάση του όσον αφορά στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ο Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για έναν «πράσινο ΣΥΡΙΖΑ», εξαπολύοντας επίθεση κατά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ απαντά στις δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη:

O κ. Μαρινάκης και η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθούν ότι με χιλιοπαιγμένα τσιτάτα ενός λαϊκιστικού τοξικού λόγου, δεν κρύβεται η ένδεια επιχειρημάτων.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν συμβάλει στην άρνηση, αλλά έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το ορθό πλαίσιο λειτουργίας μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων και επ’ αυτών των προτάσεων θα γίνει η συζήτηση στη Βουλή. Ας προετοιμαστεί, συνεπώς, η κυβέρνηση.

Κατανοούμε, πάντως, τον εκνευρισμό τους. Τους χαλάμε τα σχέδια, γιατί είχαν συνηθίσει σε έναν ανέξοδο αρνητισμό. Τους προέκυψε εναλλακτική ολοκληρωμένη πρόταση με βάση το σκανδιναβικό παράδειγμα, που συνιστά ένα επιτυχημένο και αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο.

Όσο, δε, για τα χυδαία υπονοούμενα της υφυπουργού Παιδείας, Ζ. Μακρή, ότι η στάση του κόμματός μας υπαγορεύεται τάχα από συμφέροντα, είναι τουλάχιστον φαιδρός ως ισχυρισμός. Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.

Τι να περιμένουμε από την παρέα του Μεγάρου Μαξίμου, που μοναδικός γνώμονας των επιλογών της είναι οι μπίζνες, όπως αποδείχτηκε με την golden visa, την ενεργειακή μετάβαση, την υγεία και την παιδεία;

Ας εξηγήσουν στον ελληνικό λαό πως είναι δυνατόν ένα κερδοσκοπικό fund κι ένα κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού να ιδρύσουν μη κερδοσκοπικό παράρτημα στην Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή