Περιοδεία-παρωδία Κασσελάκη: Ανέβηκε στο τρακτέρ «Στάλιν», απόρησε με τη «Μαριορή»

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις κινητοποιήσεις των αγροτών το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

by Times Newsroom

Μεγάλη συζήτηση που ακόμα διαρκεί προκάλεσε η… έμπνευση του Στέφανου Κασσελάκη να ανέβει σε τρακτέρ σε μπλόκο αγροτών στην Ημαθία το απόγευμα του Σαββάτου, αντιγράφοντας τον Αλέξη Τσίπρα.

Οπως φάνηκε σε video που ανέβηκε σε πολλά τοπικά sites, ο κ. Κασσελάκης, όταν ανέβηκε στο τρακτέρ, ζήτησε να μάθει τι μάρκα είναι, του απάντησαν ότι είναι Στάγερ, εκείνος άκουσε Στάλιν (και το είπε κιόλας), προκαλώντας γέλιο στους παρευρισκομένους και εκατοντάδες σχόλια στα social media.

Αντίστοιχες στιγμές εκτυλίχθηκαν και μέσα στην Agrotica, με τη Θεοδώρα Τζάκρη, μετά το αλησμόνητο «τον ήπιαμε», που είπε πριν λίγες ημέρες για τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους αγρότες, τώρα είπε κάτι του τύπου «όλα τα ’χε η Μαριορή». Η φράση έκανε εντύπωση στον πρόεδρο που γελώντας της είπε «πολλές εκφράσεις λες τελευταία, πού τις βρίσκεις», έπεσε ξανά γέλιο και μέχρις εκεί…

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άκουσε τα αιτήματα των αγροτών στη Θεσσαλονίκη, σταμάτησε στην Κουλούρα και μετέβη στο Μακροχώρι Ημαθίας, για να μιλήσει και με άλλους αγρότες. Τους είπε ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους, έκανε αναφορά στα οκτώ μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εις μάτην…

Τα όσα είπε ο κ. Κασσελάκης στην έκθεση Agrotica αλλά και στα μπλόκα πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, καθώς για άλλη μία φορά κυριάρχησαν τα επικοινωνιακά αυτογκόλ της πολιτικής, η προβολή του αρχηγού και το… πάρτι στα social media.

Ευλόγως, η Ν.Δ. ξόδεψε λίγες γραμμές και σε επίσημη ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «φθηνό σόου» Κασσελάκη: «Μιμούμενος τον προκάτοχό του στα φθηνά επικοινωνιακά σόου, ο κ. Κασσελάκης ανέβηκε και αυτός σήμερα σε ένα τρακτέρ – μια ιστορία που επαναλαμβάνεται μονότονα σαν φάρσα. Οι αγρότες όμως θυμούνται πολύ καλά την τετραετία 2015-2019. Δεν ξεχνούν τους πολύ υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, τη φορολόγηση των ενισχύσεων από το πρώτο ευρώ, το νόμο Κατρούγκαλου, τις μεγάλες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, τον αυξημένο ΦΠΑ σε γεωργικά μηχανήματα, ζωοτροφές και λιπάσματα, τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί και τόσα άλλα. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσουν με έργα και θα δίνουν λύσεις σωστές, δίκαιες και γρήγορα εφαρμόσιμες στα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας», ανέφερε αναλυτικά η κυβερνητική ανακοίνωση.

Ο κόσμος δεν «έφαγε» το σανό του Πολάκη

Το φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ με τους αγρότες ολοκληρώθηκε με τη νέα γκάφα του Παύλου Πολάκη, ο οποίος φροντίζει να πρωταγωνιστεί το τελευταίο διάστημα στο ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ με όλους τους τρόπους.

Μετά το επεισόδιο που είχε με τον Στέφανο Κασσελάκη -το οποίο ο ίδιος προσπάθησε να διαψεύσει, αλλά το έχουν επιβεβαιώσει όλοι οι άλλοι συμπεριλαμβανομένης της Ολγας Γεροβασίλη-, ο «αψύς» Σφακιανός ανέβασε μία εμφανέστατα παραποιημένη φωτογραφία με τον Πύργο του Αϊφελ περικυκλωμένο από ντάνες σανού, γράφοντας από κάτω: «Οι αγρότες στο Παρίσι έτσι κέρδισαν». Οπως ήταν εύλογο, το κάζο στα social media ήταν μεγάλο και ο θόρυβος στα γραφεία της Κουμουνδούρου εκκωφαντικός. Κάποιος του απάντησε με άλλη γνωστή παραποιημένη φωτογραφία με UFO πάνω από την Ακρόπολη, άλλος του έγραψε «είναι ψεύτικη, δεν μπορείτε να το καταλάβετε;», άλλος σχολίασε «Παύλο είσαι σίγουρος ότι δεν είναι από τις κινητοποιήσεις των αγροτών στα Φιλιατρά;», πολλοί σχολίασαν ότι είναι ντροπή να κοροϊδεύει τον κόσμο με fake φωτογραφίες που είναι «AI generated», δηλαδή φτιαγμένες από Artificial Intelligence, και άλλοι κατάλαβαν ότι ούτε ο ίδιος είχε καταλάβει πως η φωτογραφία ήταν fake και του συνιστούσαν να την κατεβάσει.

Πράγματι, ο κ. Πολάκης κατάλαβε ότι την «πάτησε» και διόρθωσε γραμμή. Κατάλαβε ότι, θέλοντας να αναδείξει τις κινητοποιήσεις των Γάλλων αγροτών για να υποδείξει και στους Ελληνες αγρότες πώς να κινηθούν, ανέβασε μια φωτογραφία φτιαγμένη με Τεχνητή Νοημοσύνη, που δείχνει τους δρόμους του Παρισιού γεμάτους με σανό και τρακτέρ και στο βάθος τον Πύργο του Αϊφελ. Αλλά ο Παύλος Πολάκης δεν κατέβασε τη φωτογραφία. Επέμεινε στην ανάρτησή του, γράφοντας από κάτω ότι «η φωτογραφία ήταν από Τεχνητή Νοημοσύνη, αλλά δεν απείχε και πολύ από την πραγματικότητα».

ΕΜΦΑΝΗΣ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΗΓΕΤΗ

Και οι δύο πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης με τα αστεία πάνω και κάτω από τα τρακτέρ και ο κ. Πολάκης που λειτουργεί σαν troll του Διαδικτύου, συνέθεσαν το νέο φιάσκο για τον ΣΥΡΙΖΑ και ενέτειναν την ήδη ισχυρή άποψη στην κοινή γνώμη ότι το μεγάλο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ότι δεν μπορεί να αναδείξει τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης, αλλά το ότι δεν έχει στις τάξεις του κάποιον που μπορεί να πείσει τους πολίτες ότι αποτελεί εναλλακτική λύση.

 ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Με το ίδιο σκεπτικό και το επίκαιρο για την αντιπολίτευση ερώτημα «απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;», στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς διοργανώνουν πολιτική εκδήλωση στις 13 Φεβρουαρίου.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, που τα έχει «σπάσει» με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης από το ΠΑΣΟΚ, στο πρόσωπο του οποίου κάποιοι βλέπουν τον διάδοχο του Νίκου Ανδρουλάκη, και η Εφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά θα συζητήσουν και θα προσπαθήσουν να απαντήσουν στο ερώτημα «Απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ποιος;».

ΠΗΓΗ: EleftherosTypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com