Πιερρακάκης: Πρόγραμμα συνεργασίας με την Κύπρο στην Παιδεία

Συμφώνησαν σε ανταλλαγές καλών πρακτικών και εμπειρογνωμοσύνης

by Times Newsroom

Πρόγραμμα συνεργασίας των υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου συμφωνήθηκε να υπογραφεί μεταξύ του Κυριάκου Πιερρακάκη και της Κύπριας ομολόγου του Αθηνάς Μιχαηλίδου.

Στο εν λόγω πρόγραμμα δεσπόζουν οι συνεργασίες μεταξύ πανεπιστημίων των δύο χωρών και οι ανταλλαγές καλών πρακτικών και εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα εισαγωγής των νεων τεχνολογιών στην τριτοβάθμια εκπαιδευση.

Σχετικά ο ΥΠΑΙΘΑ Κυρ. Πιερρακάκης έγραψε:

«Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη συνεδρίασε σήμερα το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου. Στην ολομέλεια και κατά τις διμερείς συναντήσεις ομολόγων Υπουργών τέθηκαν θέματα για την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας μας.

Στο πλαίσιο αυτό, είχα τη χαρά να συναντηθώ με την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Δρ. Athena Michaelidou και να συζητήσουμε για θέματα που απορρέουν από τις υφιστάμενες συνεργασίες, την προοπτική ενίσχυσής τους καθώς και προτάσεις για νέες.

Συμφωνήσαμε μεταξύ άλλων την υπογραφή του Προγράμματος Συνεργασίας στον Τομέα της Παιδείας πριν από το τέλος του 2023, μέσα από το οποίο, μεταξύ άλλων, θα ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων.

Επιπλέον, συναποφασίστηκε η ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα εισαγωγής νέων τεχνολογιών και ψηφιακών δεξιοτήτων στα αναλυτικά προγράμματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κοινή προτεραιότητα επίσης αποτελεί, η περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ του Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και του Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής σε θέματα καταπολέμησης του σχολικού εκφοβισμού και αντιρατσιστικής εκπαίδευσης.

Τέλος, η εμβάθυνση της συνεργασίας και της επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου σε θέματα διαθρησκευτικού διαλόγου, αλληλοσεβασμού και καταπολέμησης της μισαλλοδοξίας και των προκαταλήψεων, αποτελεί έναν ακόμα άξονα πάνω στον οποίο θα εργαστούμε από κοινού”

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή