Πηγές ασφαλείας της Τουρκίας: Δεν δεχόμαστε όρους για τα F-16 – Θα τα χρησιμοποιήσουμε χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν

Η Τουρκία φέρεται να ξεκαθαρίζει ότι δεν δέχεται τους όρους για τα F-16 τονίζοντας πως είναι έτοιμη να τα χρησιμοποιήσει χωρίς να ρωτήσει κανέναν.

by Times Newsroom

Όπως μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης (31/1) ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη γειτονική χώρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δημοσιογράφος στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο τουρκικές πηγές ασφαλείας ανέφεραν στην εφημερίδα Αksam: «Είναι παράλογο να έρχεται στην επικαιρότητα κάτι τέτοιο. Η ελληνική πλευρά κάνει αυτό που κάνει πάντα. Είναι δυνατόν η Τουρκία να δεχτεί κάτι τέτοιο! Κανείς δεν μπορεί καν να προσφέρει κάτι τέτοιο στην τουρκική πλευρά, πόσο μάλλον να το αποδεχτεί. Η Τουρκία, ως ανεξάρτητη χώρα που μπορεί να πάρει τις δικές της αποφάσεις, θα χρησιμοποιήσει τα F-16 που θα αγοράσει όπου χρειαστεί, χωρίς να ρωτήσει κανέναν».

«Από την άλλη, η διαδικασία προχωρά θετικά. Υπάρχει 15ήμερη περίοδος ενστάσεων στο Κογκρέσο. Εάν δεν υπάρξει αντίρρηση από τα μέλη της επιτροπής, το αίτημα για πώληση και εκσυγχρονισμό θα γίνει δεκτό χωρίς ψηφοφορία. Έχει γίνει καμία αντίρρηση μέχρι στιγμής.

Δεν πιστεύουμε ότι θα έρθει κάποια αντίρρηση από εδώ και πέρα. Η διαδικασία φαίνεται πως θα ολοκληρωθεί θετικά» πρόσθεσε ο Μανώλης Κωστίδης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή