Πληθαίνουν τα ερωτήματα για τις εταιρείες του Κασσελάκη

Εκτεθειμένος και σοβαρά στριμωγμένος είναι ο «οπλίτης» Στέφανος Κασσελάκης μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις για την επιχειρηματική του δράση εκτός συνόρων, ενώ η τακτική των επιθέσεων χωρίς απαντήσεις έχει φέρει σε δύσκολη θέση και πολλά στελέχη του κόμματος.

by Times Newsroom

Δεν είναι τυχαίο ότι δημοσίως τον έχουν υπερασπιστεί μόνο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά και ο Παύλος Πολάκης, ενώ το γεγονός ότι αδυνατεί να απαντήσει για την ουσία των ερωτημάτων που τίθενται τον φέρνει σε αδύναμη θέση, καθιστώντας τις εξαγγελίες του υπέρ της διαφάνειας κενές περιεχομένου.

«Το σίγουρο είναι ότι οι Ελληνες θέλουν να μάθουν για τον κ. Κασσελάκη και για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Γι’ αυτό την καλούμε να δώσει σαφείς απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν από τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, σχετικά με τις περίεργες διαδρομές χρήματος του προέδρου που εκπροσωπεί. Ενώ μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι ο πρόεδρός της δεν έχει εταιρίες στην Πολιτεία του Delaware, σήμερα μάθαμε ότι στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν φορολογικοί παράδεισοι», ρωτά από χθες η Ν.Δ. και κάλεσε την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά -η οποία αρχικά είχε δηλώσει ότι «οι Ελληνες ξέρουν ποιος είναι ο Στέφανος»- να κάνει μια απλή αναζήτηση στο Διαδίκτυο και να ενημερωθεί σχετικά με τους «φορολογικούς παραδείσους» στην Πολιτεία Ντελάγουερ των ΗΠΑ.

«Ολος ο ελληνικός λαός γνωρίζει από την πρώτη στιγμή ποιος είναι ο Στέφανος, από πού έρχεται και τι δουλειά έκανε εκεί. Ολα νόμιμα. Ολα φορολογημένα. Και όλες οι εταιρίες μεταβιβασμένες ήδη», έγραψε στο X η κ. Κεχαγιά, προκαλώντας σε όλους τους νοήμονες νέα ερωτήματα για το αν η ίδια γνωρίζει κάτι για την υπόθεση και συνειδητά συγκαλύπτει ή δεν γνωρίζει και προσπαθεί να καλύψει την άγνοιά της.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Ν.Δ. συνεχίζουν απτόητοι την απέλπιδα προσπάθειά τους για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στα Τέμπη, τις υποκλοπές προσωπικών δεδομένων και το σκάνδαλο με τα e-mails των αποδήμων», απάντησε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά… απαντήσεις δεν έδωσε, ενώ ο Κασσελάκης θα βρίσκεται για τις επόμενες 15-20 ημέρες στο στρατόπεδο νεοσυλλέκτων στη Θήβα.

Το πρόβλημα για τον κ. Κασσελάκη και τον επικοινωνιακό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν υπαινιγμοί και φήμες, αλλά σοβαρές καταγγελίες και ευθεία και πολύ συγκεκριμένα, αναπάντητα ερωτήματα.

Η Κουμουνδούρου δεν απαντά ποιος ήταν ο διαχειριστής της εταιρίας OSIOS LLC, ποιος ο κύριος μέτοχος όταν έγινε ο δανεισμός στον ΣΥΡΙΖΑ και ποιος τελικά υπογράφει τη δανειακή σύμβαση για λογαριασμό της εταιρίας; Δεν απαντά ούτε από ποιον πληρώθηκε ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της οικογένειας Κασσελάκη το 2018, ύψους 762.000, για τον οποίο πληρεξούσιος δικηγόρος ήταν ο Μανώλης Καπνισάκης, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Κασσελάκη, ούτε αν σχετίζεται με την εξαγορά της οικογενειακής εταιρίας του από την εισηγμένη που τότε διοικούσε ούτε με τι κεφάλαια φτιάχτηκε η PHILACOATINGS Inc. (USA).

Δεν δίνει απαντήσεις για το ποιος ο ρόλος της εταιρίας-φάντασμα «THE PHILA COATINGS ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕΠΕ, αν οι μέτοχοι της εισηγμένης Tiptree Inc. γνώριζαν για τις δραστηριότητες της θυγατρικής τους Tiptree Marine, ούτε και πώς αγοράστηκε αλλά και γιατί η έδρα της PHILACOATINGS, που δεν παρουσιάζει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι μια υπερπολυτελής βίλα στην οποία η οικογένεια Κασσελάκη πέρασε τις ημέρες των γιορτών.

«Ξέρουμε ότι δεν θα λάβουμε πάλι καμία απάντηση και όσο ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει να πετάει την μπάλα στην εξέδρα, εμείς θα συνεχίζουμε να τις ζητάμε επιτακτικά», σημείωσε η Ν.Δ., ενώ η Κουμουνδούρου παρέπεμψε αμήχανα στις (μη) απαντήσεις που έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης για την επιχειρηματική του δραστηριότητα την τελευταία εβδομάδα, συνεχίζοντας να εγκαλεί τη Ν.Δ. για αντιπερισπασμό στην υπόθεση Ασημακοπούλου, αλλά και για το πόσο κόστισε η πτήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο…

Επίθεση και από το ΠΑΣΟΚ

«Κοροϊδία» καταλόγισε στον κ. Κασσελάκη το ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ευαγγελίζεται και υπόσχεται τη φορολογική δικαιοσύνη -όπως έκανε σε πρόσφατη κομματική εκδήλωση- και την ίδια ώρα επιλέγει για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες τον “φορολογικό παράδεισο” του Delaware».

«Για τον κ. Ανδρουλάκη μόνο συμπάθεια. Γιατί όταν ο παρακολουθούμενος ξέρει ότι ο θύτης του βρίσκεται σε δύσκολη πολιτική στιγμή είναι αναγκασμένος να τον βοηθήσει. Και επειδή δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, πόσω μάλλον σε αγγλόφωνο περιβάλλον, ας του εξηγήσει κάποιος ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν φορολογικούς παραδείσους», ήταν η απάντηση της κ. Κεχαγιά και προς το ΠΑΣΟΚ.

«Αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να κρύψει τίποτα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του όπως λέει, δεν έχει παρά να παρουσιάσει το “πόθεν έσχες” του. Τώρα και όχι τον Ιούνιο. Η πλήρης διαφάνεια είναι ουσιαστική και όχι τυπική υποχρέωση των πολιτικών. Και αυτό γίνεται μέσω της προβλεπόμενης θεσμικής οδού, όχι μέσω των τηλεοπτικών πάνελ», ανέφεραν χθες για τον κ. Κασσελάκη και πηγές της Νέας Αριστεράς, με μία τοποθέτηση που δεν αφήνει εκτός κριτικής ούτε τη Ν.Δ. ούτε το ΠΑΣΟΚ, αφού μεταξύ άλλων αναφέρει ότι:

«Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση κάνουν ό,τι μπορούν για να εντείνουν την κρίση εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα, την παραίτηση, την απογοήτευση, την απαξίωση της πολιτικής, την αποχή. Γίνονται στην πραγματικότητα χορηγοί της αντιπολιτικής και της Aκροδεξιάς.

Η Νέα Αριστερά στέκεται απέναντι στον εκφυλισμό. Καλούμε τους αριστερούς, τους προοδευτικούς, τους δημοκράτες πολίτες να έρθουν μαζί μας, να βάλουμε ξανά στο τιμόνι την πολιτική. Μαζί να δημιουργήσουμε το καινούργιο, ανάμεσα σε πολιτικές δυνάμεις που συγκλίνουν διαρκώς. Μπορούμε και μας αξίζει να ζήσουμε καλύτερα».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com