Ποιοι είναι οι «Σπαρτιάτες» – Ποιος είναι ο ηγέτης τους

Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους οι «Σπαρτιάτες» εκφράζουν «σε πραγματικό και απόλυτο βαθμό την λαϊκή πατριωτική Δεξιά,το τρίπτυχο πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».

by Times Newsroom

Το κόμμα «Σπαρτιάτες», που με βάση τα exit poll, μπαίνει στη Βουλή, γεννήθηκε επίσημα το 2017 σύμφωνα με την κατάθεση στον Άρειο Πάγο της ιδρυτικής διακήρυξης του νέου φορέα και με μία πρώτη ματιά αμέσως καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για ένα κόμμα με ακροδεξιά, υπερσυντηρητική και υπερεθνιστική ρητορική.

Όσον αφορά τον ηγέτη της πρόκειται για τον Βασίλη Στίγκα, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται ως, commander of the Spartans (διοικητής των Σπαρτιατών).

Ήταν πρώην στέλεχος της Πολιτικής Άνοιξης. Κοντά στο 2000 προσχώρησε στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Μετά την αποχώρηση του από τον ΛΑΟΣ έμεινε πολλά χρόνια χωρίς να ενταχθεί κάπου μέχρι που την δεκαετία του 2010 προσχώρησε στον Ριζοσπαστικό Εθνικό Συναγερμό. Το 2017 ίδρυσε το εθνικιστικό πολιτικό κόμμα «Σπαρτιάτες». Το 2019 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων.

Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους οι «Σπαρτιάτες» εκφράζουν «σε πραγματικό και απόλυτο βαθμό την λαϊκή πατριωτική Δεξιά,το τρίπτυχο πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», αυτοαποκαλούνται ως «θεματοφύλακες των πατροπαράδοτων αρχών και αξιών του Ελληνισμού» και τιμούν «τις παραδόσεις μας που σήμερα εκλείπουν από την δημόσια ζωή της χώρας».

Στο καταστατικό τους κλείνουν ως εξής: «Για την Πατρίδα που μας γέννησε και μας μεγάλωσε κάτω από την σκιά του Παρθενώνα και τον Ήλιο της Βεργίνας, που μας τραγούδησε τον θρύλο της Αγια-Σοφιάς και το έπος της Βορείου Ηπείρου. Για την Πατρίδα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και  του Σπύρου Καγιαλέ, την  Πατρίδα με τους κάμπους, τα βουνά και το απέραντο Γαλάζιο…».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com