Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πολωνία θέλει διαδικασία εξπρές για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Τι υποστήριξε ο πρόεδρος της χώρας Αντρέι Ντούντα

by Times Newsroom

Η Πολωνία τάσσεται υπέρ μιας διαδικασίας – εξπρές για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας Αντρέι Ντούντα με ανάρτησή του στο Twitter.

«Το στάτους της υποψήφιας προς ένταξη χώρας πρέπει να δοθεί άμεσα και να αρχίσουν κατόπιν οι ενταξιακές συνομιλίες. Η Ουκρανία πρέπει επίσης να αποκτήσει πρόσβαση στους πόρους της ΕΕ για ανοικοδόμηση. Αυτό αξίζει η Ουκρανία», έγραψε ο κ. Ντούντα και έκανε λόγο για «ηρωισμό» του ουκρανικού έθνους, των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και του προέδρου Ζελένσκι. «Αυτός ο ηρωισμός καθίσταται κομμάτι της ιστορίας του ελεύθερου κόσμου. Αποτελεί δέσμευσή μας, των ήδη ελεύθερων, να διασφαλίσουμε ότι θα νικήσουν. Πρέπει να δράσουμε, ο χρόνος τελειώνει», τόνισε.

Σημειώνουμε πως σε αρκετές πόλεις της Πολωνίας από τη στιγμή που η Ρωσία εξαπέλυσε την επίθεση έχουν πραγματοποιηθεί πολλές διαδηλώσεις υπέρ της Ουκρανίας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com