Πολυχώρος VAULT : «Οι Ηλίθιοι» (Idioterne) του Lars von Trier

Η ProvaT.O.Athens παρουσιάζει για 1η φορά στην Ελλάδα την αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλίκους παράσταση «Οι Ηλίθιοι» (IDIOTERNE) του Lars von Trier, σε διασκευή Βαγγέλη Λάσκαρη. Από τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15 στον Πολυχώρο VAULT.

by Times Newsroom

«Οι Ηλίθιοι» (Idioterne) του Lars von Trier, ανεβαίνουν στο θέατρο για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στον Πολυχώρο VAULT, από την ομάδα ProvaT.O. Athens σε διασκευή Βαγγέλη Λάσκαρη. Η ταινία γυρίστηκε με βάση τις αρχές του Dogme 95*, το οποίο αποτελεί ένα καλλιτεχνικό μανιφέστο-αντίδραση στην κουλτούρα του Χόλυγουντ, με πρωτεργάτες τον Τrier και τον Vinterberg, που βάζει ουσιαστικά μια «ζώνη αγνότητας» στη διαδικασία δημιουργίας μιας ταινίας: η κάμερα στο χέρι (υποχρεωτικά), γυρίσματα αποκλειστικά σε φυσικούς χώρους, όχι κατασκευασμένα ντεκόρ, όχι τεχνητοί φωτισμοί, κανενός είδους εφέ κ.λ.π.. Ήταν υποψήφια στο φεστιβάλ των Καννών για τον Χρυσό Φοίνικα αν και οι κριτικοί μέχρι και σήμερα συγκρούονται για το αν η ταινία είναι “Αριστούργημα” ή “Σκουπίδι”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: https://dromena.net/

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή