Πούτιν: «Ναι, στοχοποιούμε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές, αλλά ποιος άρχισε;»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραδέχθηκε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να στοχοποιεί τις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας και κατηγορεί το Κίεβο ότι ήταν εκείνο που ξεκίνησε τις επιθέσεις.

by Times Newsroom

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραδέχθηκε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να στοχοποιεί τις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας, παρά το γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό.

«Ναι αυτό κάνουμε, αλλά ποιος άρχισε;» δήλωσε ο Πούτιν, ο οποίος παρευρέθηκε σήμερα σε τελετή βράβευσης στο Κρεμλίνο.

«Με το που αντιδράσουμε, κάνουν ολόκληρη φασαρία. Αυτό δεν θα σταματήσει τις στρατιωτικές μας επιχειρήσεις», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατηγορώντας ωστόσο το Κίεβο ότι ήταν εκείνο που ξεκίνησε τις επιθέσεις, αναφερόμενος στα ουκρανικά πλήγματα σε περιοχές που τελούν υπό ρωσική κατοχή.

Η Μόσχα στοχοποιεί τις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας από τις 10 Οκτωβρίου, αφού υπέστη μία σειρά από σημαντικές στρατιωτικές ήττες στο πεδίο της μάχης.

Κάποιοι δυτικοί ηγέτες έχουν χαρακτηρίσει αυτή τη στρατηγική ως έγκλημα πολέμου, λόγω του τεράστιου αριθμού καταστροφών που επηρεάζουν αμάχους.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι οι εν λόγω επιθέσεις είναι η απάντηση στην έκρηξη που έπληξε τη Γέφυρα της Κριμαίας στις 8 Οκτωβρίου. Επιπλέον, κατηγόρησε την Ουκρανία ότι ανατίναξε γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ και ότι διέκοψε την παροχή νερού στο Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία.

«Η μη παροχή νερού σε μια πόλη με περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους είναι πράξη γενοκτονίας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, επιρρίπτοντας ευθύνες στη Δύση για «απόλυτη σιωπή» σχετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς καθώς και για προκατειλημμένη στάση απέναντι στη Ρωσία.

Δήλωσε ακόμα ότι όταν η Μόσχα απαντά στην ουκρανική επιθετικότητα «υπάρχει αναταραχή και θόρυβος που εξαπλώνεται σε ολόκληρο το σύμπαν».

Πηγή: BBC

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com