Προγραμματικές δηλώσεις-Βασίλης Στίγκας: Οι Σπαρτιάτες θέλουμε να εκφράσουμε τον αγνό, εθνικό, πατριωτικό χώρο

Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε για πρώτη φορά, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας μιλώντας στη συνεδρίαση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

by Times Newsroom

«Οι Σπαρτιάτες είναι κόμμα της αναγεννημένης, εθνικής, πατριωτικής δεξιάς που αγωνίζεται για την ισοτιμία όλων των Ελλήνων πολιτών» είπε στην αρχική τοποθέτησή του σε αρκετά ήπιο τόνο και αρκετά αγχωμένος.

«Εμείς οι Σπαρτιάτες καταφέραμε να μπούμε στην Βουλή παρά την σύντομη προεκλογική περίοδο και την διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι δήθεν είμαστε συνεχιστές ενός άλλου κόμματος» είπε επιχειρώντας να πάρει αποστάσεις από το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη για να προσθέσει «Κάποιοι έσπευσαν να μας αποδώσουν συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Είμαστε κάθετα απέναντι από τον ναζισμό και φασισμό και οτιδήποτε εκπορεύεται από αυτές τις ξένες από εμάς ιδεολογίες. Πορευόμαστε στην πολιτική ακολουθώντας τους προφήτες του ελληνικού εθνικισμού όπως είναι ο Παύλος Μελάς και ο Ιων Δραγούμης».

Ο Βασίλης Στίγκας συνέχισε λέγοντας «μας είπατε φασίστες και ναζιστές. Τι είναι φασισμός και τι είναι Δημοκρατία; Δημοκρατία είναι να λες ότι θα σκίσεις τα μνημόνια με ένα νόμο και να κάνεις το αντίθετο; Να υπογράφει ένας πρωθυπουργός με το πιστόλι στο κρόταφο ένα νέο μνημόνιο; Είναι Δημοκρατία να γυρίζεις ανάποδα ένα δημοψήφισμα ή να υπογράφεις το ξεπούλημα της χώρας και της Μακεδονίας; Είναι Δημοκρατία να είσαι αρχηγός κόμματος με χρέη 300 εκατ. ευρώ και μετά να αλλάζεις το ΑΦΜ;».

«Προσβλέπουμε σε μια ενωμένη Ευρώπη, που κυριαρχούν οι αξίες της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού. Ευαγγελιζόμαστε την παλινόρθωση της Ευρώπης των εθνών και των λαών και όχι την Ευρώπη των ολιγαρχών. Επιθυμούμε να εκφράσουμε μια νέα εθνική πατριωτική παράταξη. Στεκόμαστε απέναντι στην κοσμοπολίτικη Αριστερά και δεν συμφωνούμε με την παγκοσμιοποιημένη Δεξιά, αγγελιοφόρος της “Νέας Τάξης”. Επιθυμούμε να εκφράσουμε τον αγνό, εθνικό, πατριωτικό χώρο» τόνισε, σε μία γενικότερη τοποθέτησή του για τις θέσεις του κόμματος.

Η μεταναστευτική πολιτική ήταν το σημείο που στάθηκε ο επικεφαλής του κόμματος, τονίζοντας πως πρέπει να διαφυλάσσονται τα σύνορα και να απελαθούν οι παράνομοι μετανάστες, απαιτώντας από την κυβέρνηση να «σταματήσει να μοιράζει εύκολα άδειες παραμονής». Για την Υγεία, αναφέρθηκε στα τελευταία περιστατικά με την απουσία ή καθυστέρηση ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ σε τρεις περιπτώσεις, κάνοντας λόγο για «ανύπαρκτο σύστημα υγείας».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο δημοψήφισμα και το ξεπούλημα Μακεδονίας και το ΠΑΣΟΚ για χρέη. «Θα αγωνιστούμε για την ισονομία και ισοτιμία όλων των Ελλήνων πολιτών όπως επιτάσσει ο υγιής πατριωτισμός. Προσβλέπουμε σε μία ενωμένη Ευρώπη αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού με ταυτόχρονη διατήρηση των χαρακτηριστικών των λαών», τόνισε ο Β. Στίγκας.

Τάχθηκε έναντι στην κοσμοπολίτικη αριστερά και στην παγκοσμιοποιημένη δεξιά, φορέα της νέας τάξης πραγμάτων. «Προτεραιότητά μας είναι οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες, η υγιής επιχειρηματικότητα, ο εκσυγχρονισμός του κράτους. Θα επιδιώξουμε λύση των εθνικών ζητημάτων, ενεργή συμμετοχή νέων στις εξελίξεις, επένδυση στην παιδεία, ανάδειξη των αρίστων, δημιουργία κράτους δικαίου” επισήμανε ο Β. Στίγκας.

Υποστήριξε το ρόλο της εκκλησίας στην διατήρηση της γλώσσας και των παραδόσεων, έναντι στις προσπάθειες ισλαμοποίησης της Ελλάδας. Έθεσε ως βασικές προτεραιότητες την αναστολή πλειστηριασμών, την προστασία δανειοληπτών, τη λύση του δημογραφικού προβλήματος με κίνητρα και φοροελαφρύνσεις προς τις νέες οικογένειες ακολουθώντας το παράδειγμα της γειτονικής Ιταλίας και την εξυγίανση του εθνικού συστήματος υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com