Ψευδής η καταγγελία για διάρρηξη στη διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Τι προέκυψε από την έρευνα της ΕΛΑΣ

Παραμένουν σε εκκρεμότητα τα αποτελέσματα της έρευνας από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών

by Times Newsroom

Ψευδής είναι η καταγγελία για διάρρηξη στη διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών στις 26 Απριλίου, όπως προκύπτει από την έρευνα της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Οι αστυνομικοί που έκαναν αυτήν την έρευνα κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα βασιζόμενοι σε 3 στοιχεία

  1. Δε βρέθηκαν αποτυπώματα ή DNA σεσημασμένων στο χώρο, ενώ από την έρευνα του τμήματος ψηφιακών πειστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.
  2. Δεν προέκυψε αλλοίωση των αρχείων του ηλεκτρονικού υπολογιστή που υπήρχε στο γραφείο. και
  3. Οι υπάλληλοι διπλανών γραφείων του υπουργείου Εσωτερικών κατέθεσαν ότι δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό.

Την Τετάρτη αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα, καθώς παραμένουν σε εκκρεμότητα τα αποτελέσματα της έρευνας από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών για να προσδιοριστεί το κίνητρο της καταγγελίας.

Η εκτίμηση της αστυνομίας και στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών είναι ότι η φερόμενη διάρρηξη συνδέεται με την υπόθεση της διαρροής της λίστας  e-mail των αποδήμων.

Και αυτό γιατί την ημέρα που έγινε η φερόμενη διάρρηξη, ολοκληρώθηκε και υποβλήθηκε στην εισαγγελία το πόρισμα για την υπόθεση της διαρροής e-mail και δυο ημέρες νωρίτερα είχαν δοθεί στο υπουργείο, τα ευρήματα από την  αντίστοιχη έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την ίδια υπόθεση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com