Ψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η τροπολογία – μπλόκο στον Κασιδιάρη – Σφύριξε αδιάφορα ο ΣΥΡΙΖΑ

Με ευρεία πλειοψηφία πέρασε πριν από λίγο στη Βουλή η συμπληρωματική τροπολογία – μπλόκο του υπουργείου Εσωτερικών στην εκλογική κάθοδο του καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές.

by Times Newsroom

Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την ψηφοφορία χωρίς να ψηφίσει.  Αρνητικά ψήφισαν ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 και Ελληνική Λύση. Σύμφωνα με την κυβέρνηση η διάταξη διασφαλίζει συνθήκες θεσμικής ασφάλειας ώστε η τελική απόφαση που θα λάβει εντός της πρώτης εβδομάδας του Μαΐου η Ολομέλεια του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου για το αν το κόμμα Κασιδιάρη μπορεί να μετέχει ή όχι σε εθνικές εκλογές να μην αμφισβητηθεί από κανένα.

Σκληρή κόντρα Βορίδη-Τσίπρα

«Η στρατηγική στόχευση όλων κοινή. Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί δεν την ψηφίζετε; (…) Εγώ δεν είπα ότι πάτε να πάρετε τις νεοναζιστικές ή τις νεοφασιστικές ψήφους. Πάτε να πάρετε από αυτό τον «χυλό» και επειδή πάτε να πάρετε από αυτό τον «χυλό» δεν διαμορφώνετε, θυσιάζετε τη στρατηγική στόχευση (…) ότι όλοι μαζί έπρεπε να πούμε ότι οι εγκληματίες δεν μπορεί να παριστάνουν τους πολιτικούς αρχηγούς και τα πολιτικά κόμματα» είπε στη Βουλή ο Μάκης Βορίδης.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Όλη η αριστερά κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή και μόνο εσείς κ. Βορίδη δεν το κλείνετε; Η θεσμική σας αποκοτιά και ο ερασιτεχνισμός σας θα οδηγήσουν και οδηγούν στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Γίνεστε οι καλύτεροι χορηγοί της ακροδεξιάς και του κόμματος Κασιδιάρη (…) Σας καλούμε λοιπόν έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή να σοβαρευτείτε». Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε στην αρχική πρόταση που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλόγισε στην κυβέρνηση ευθεία παρέμβαση στη δικαιοσύνη.

Σε υψηλούς τόνους η απάντηση του Μάκη Βορίδη, ο οποίος κατηγόρησε ανοικτά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι υιοθετεί την επιχειρηματολογία της υπεράσπισης των φασιστών. Η συμπληρωματική τροπολογία της κυβέρνησης για την αύξηση, από 5 σε 10, του αριθμού των δικαστών που θα αποφασίσουν για τη νομιμότητα -ή μη- του κόμματος Κασιδιάρη ανεβάζει τους τόνους και της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε ατελέσφορη την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση Αλιβιζάτου και Κοντιάδη νομίζω ότι υπερβαίνει τα όρια του Συντάγματος. Δεν μας ενδιαφέρει εδώ να εκδιωχθούν οι ιδέες κανενός. Μας ενδιαφέρει όμως να μην μπουν οι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου στη Βουλή, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου ανέφερε: «Αφού η κυβέρνηση τα έκανε μαντάρα σε όλους τους τομείς της ζωής μας, από την υγεία μέχρι τις μεταφορές και από την ακρίβεια μέχρι το φασιστικό μόρφωμα Κασιδιάρη, τώρα της φταίει πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ! Καταλάβαμε. Όπως και οι πολίτες. Που γνωρίζουν ότι μετά την 21η Μαΐου, τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, θα τα αντιμετωπίσει η προοδευτική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που δεν έβρισκε αίθουσα να δικαστεί η Χρυσή Αυγή, που μαζί με τις ψήφους τις Χρυσής Αυγής έριξαν μία κυβέρνηση (…) Όταν δεν ψηφίζεις τον αποκλεισμό εγκληματικών οργανώσεων, μαχαιροβγαλτών από τη Βουλή, τότε εμμέσως συναινείς στην παρουσία τους, σχολίασε ο γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.

«Ναι» στην τροπολογία από το ΠΑΣΟΚ, με τη Χαριλάου Τρικούπη να αφήνει ωστόσο αιχμές για τη στάση τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

Έριξαν και ρίχνουν και οι δύο νερό στον μύλο του νεοναζιστικού μορφώματος. Εμείς διαχρονικά λειτουργούμε αξιακά, θα κάνουμε τα πάντα ώστε στην επόμενη Βουλή να μη βρεθεί εγκληματική οργάνωση με μανδύα πολιτικού κόμματος, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος.

Αρνητική η στάση από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε στη Βουλή: «Αυτά τα μορφώματα αντιμετωπίζονται τελικά και ουσιαστικά από τον ίδιο το λαό, από το κίνημά του, ο οποίος μπορεί πραγματικά ο λαός με τη δράση του να τα στείλει στον αγύριστο».

Από την πλευρά του ο κ. Βελόπουλος είπε: Δεν βρωμίζουμε τη Δημοκρατία. Αυτοί που την βρώμισαν είναι υποχρεωμένοι να ξεβρωμίσουν αυτή την ιστορία.

Κάθε φασίζων κόμμα, το Μέρα25 είμαστε εδώ ταμένοι να το εξαφανίσουμε, αλλά να το εξαφανίσουμε στην κάλπη, ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

Η συμμετοχή ή μη του κόμματος του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη, θα κριθεί από τον Άρειο Πάγο, μέχρι τις 5 Μαΐου.

Από πειθαρχικό έλεγχο για τα μηνύματα στα social περνά ο Κασιδιάρης – Χωρίς κινητό στη φυλακή

Σε πειθαρχικό έλεγχο προχωρούν οι Αρχές για τον φυλακισμένο πρώην χρυσαυγίτη, Ηλία Κασιδιάρη, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς διαρρέει μηνύματά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ είναι έγκλειστος, χωρίς να διαθέτει κινητό ή πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Κασιδιάρης, καταδικασμένος για την συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, φέρεται να ανεβάζει μηνύματά του στο YouTube, με τους υποστηρικτές του να επιχαίρουν στα σχόλια, ενώ στέλνει και ειδοποιήσεις μέσω Viber.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Ηλίας Κασιδιάρης βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση, ενώ δεν διαθέτει κινητό τηλέφωνο ή πρόσβαση στο διαδίκτυο, προκειμένου να επικοινωνεί με κόσμο εκτός φυλακής.

Πειθαρχικός έλεγχος για τον Κασιδιάρη

Στο πλαίσιο αυτό, όπως προβλέπεται, τα μόνα επισκεπτήρια που δέχεται είναι δια ζώσης με συγγενείς του και τον δικηγόρο του.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο Κασιδιάρης επικοινωνεί, όπως έχει το δικαίωμα και με καρτοτηλέφωνο με τον δικηγόρο και τους συγγενείς του, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί ποιος είναι αυτός που καταγράφει τα κηρύγματα μίσους και τα ακροδεξιά του μηνύματα και στη συνέχεια τα δημοσιεύει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, φαίνεται να έχει ήδη ζητηθεί πειθαρχικός έλεγχος, όπως είχε συμβεί και στις 7 Οκτωβρίου 2021, όταν το Συμβούλιο Φυλακών Δομοκού είχε συνεδριάσει και είχε αποφασίσει ξανά τον έλεγχο του Ηλία Κασιδιάρη για τα κηρύγματα μίσους που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com