Ραγδαίες εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε από πρόεδρος ο Αλέξης Τσίπρας – «Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος»

O Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του από το Ζάππειο Μέγαρο έπειτα από τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

by Times Newsroom

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ανακοίνωσε από το Ζάππειο ότι υποβάλλει την παραίτησή του και ζήτησε να εκλεγεί ο νέος ή η νέα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στην εσωκομματική διαδικασία επισημαίνοντας ότι κλείνει ένας μεγάλος ιστορικός κύκλος.

Ο Αλέξης Τσίπτας είπε χαρακτηριστικά, ανάμεσα σε άλλα:

«Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι η άμεση προτεραιότητα. Οφείλουμε να αναδιοργανωθούμε άμεσα όλοι χωρίς να χάσουμε μια ημέρα. Ήρθε η ώρα να ανοίξει ένας νεός κύκλος. Το εκλογικό σώμα έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ μια διπλή εντολή: να ανταποκριθεί στον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να αλλάξει δραστικά αν θέλει να διεκδικήσει εκ νέου τη διακυβέρνηση της χώρας.  Δηλώνω περήφανος για όσα πετύχαμε. Είχα την τύχη και την τιμή για την οποία χρωστάω ευγνωμοσύνη στους συντρόφους μου να είμαι ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός. Ένα μικρό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κορμός της δημοκρατικής παράταξης. Αυτό αφορά πρώτα εμένα που ήμουν επικεαφλής στον ιστορικό κύκλο που κλείνει. Παρέλαβα σε ηλικία 34 ετών ένα μικρό κόμμα της αριστεράς. Το ταξίδι που κάναμε μαζί ήτταν επικίνδυνο ορισμένες φορές αλλά συναρπαστικό. Προσθέτω σε όλα αυτά την ανάγκη να εφεύρουμε νέο ΣΥΡΙΖΑ που με σεμνότητα και ανοιχτά μάτια να διαβάσει τα νέα ρεύματα της κοινωνίας και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες αυτών που θέλει να εκπροσωπεί. Στη δήλωσή μου μετά τις εκλογές μίλησα για δύσκολες αποφάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, να ανανεώσουμε το στελεχικό δυναμικό από πάνω προς τα κάτω δείχνοντας εμπιστοσύνη σε νέους ανθρώπους. Έχω την εμπειρία αυτές τις αποφάσεις να μην τις παίρνω εν θερμώ και αυτό έκανα για τρία 24ωρα με το μαξιλάρι μου γιατί ξέρω ότι οι αποφάσεις έχουν επιπτώσεις και σε άλλα πρόσωπα. Είναι ορισμένες στιγμές που καλείσαι να πάρεις κρίσιμες αποφάσεις να σταθείς απέναντι στην ιστορία σε όσους σε στήριξαν.»

Το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε εμφανιστεί στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου και κρατούσε κλειστά τα χαρτιά του. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που μιλούσαν μαζί του αλλά κανείς δεν ήξερε τι θα κάνει τελικά.

Όπως μάλιστα είχε δηλώσει ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ των εκλογών της 25ης Ιουνίου, «πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com