Reuters: Η Ιταλία αρνήθηκε να λάβει μέρος στη στρατιωτική δράση εναντίον των Χούθι

Η Ιταλία αρνήθηκε να λάβει μέρος στα πλήγματα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και η Βρετανία στη διάρκεια της νύχτας εναντίον του κινήματος των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, όπως δήλωσε σήμερα κυβερνητική πηγή.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρώμη προτίμησε να ακολουθήσει μια “κατευναστική” πολιτική στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ η πηγή τόνισε πως η κυβέρνηση θα χρειαζόταν την έγκριση της Βουλής προκειμένου να λάβει μέρος σε οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια, καθιστώντας αδύνατη μια γρήγορη έγκριση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία έπληξαν πολλούς στόχους στην Υεμένη από αέρος και θαλάσσης, ενώ η Ολλανδία, η Αυστραλία, ο Καναδάς και το Μπαχρέιν παρείχαν επιμελητειακή υποστήριξη και υποστήριξη από τις υπηρεσίες πληροφοριών τους, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Italy declined to take part in military action against Houthis, source says https://t.co/mwDcXhuQWA pic.twitter.com/W6GV87SyV5

— Reuters (@Reuters) January 12, 2024

Τα νυχτερινά πλήγματα ήταν μια απάντηση στις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις των Χούθι σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα — έναν από τους πιο πολυσύχναστους εμπορικούς διαδρόμους.

Το κίνημα, που υποστηρίζεται από το Ιράν, λέει πως οι επιθέσεις έγιναν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Χαμάς.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com