Ρωσία: Το υπουργείο Εξωτερικών καλεί Ιράν και Ισραήλ να δείξουν αυτοσυγκράτηση

Αντιδρώντας στη χθεσινή επίθεση του Ιράν σε βάρος του Ισραήλ, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τις δύο πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση και εξέφρασε ανησυχία για μια άλλη επικίνδυνη κλιμάκωση στην περιοχή.

by Times Newsroom

«Εκφράζουμε τη μέγιστη ανησυχία μας για μια άλλη επικίνδυνη κλιμάκωση στην περιοχή. Έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα για την αστάθεια  των πολυάριθμων κρίσεων στη Μέση Ανατολή, κυρίως στη ζώνη σύγκρουσης Παλαιστινίων-Ισραηλινών, οι οποίες τροφοδοτούνται συχνά από ανεύθυνες προκλητικές ενέργειες. Καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση», ανακοίνωσε το υπουργείο.

Η Ρωσία επισήμανε ότι η Τεχεράνη δήλωσε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του δικαιώματος στην αυτοάμυνα μετά το πλήγμα του Ισραήλ στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, που η Μόσχα καταδίκασε.

Η Ρωσία, η οποία έχει στενές σχέσεις με το Ιράν, δήλωσε πως η Δύση εμπόδισε απόπειρες στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να δοθεί απάντηση στο ισραηλινό πλήγμα στο προξενείο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σχόλιο από το Κρεμλίνο.

Ωστόσο ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι ένας πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν θα επιδεινώσει τις προοπτικές του Τζο Μπάιντεν να επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Η Αμερική δεν θέλει ένα μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή», σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ. «Οι φόνοι στη Γάζα επιδεινώνουν τις προοπτικές του Μπάιντεν στις εκλογές και ένας πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν θα έφερνε πρόσθετη αβεβαιότητα».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com