«Σπαρτιάτες»: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες για greek mafia – Στον Άρειο Πάγο ο Στίγκας

Επείγουσα, προκαταρκτική εισαγγελική εξέταση διενεργείται από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορικά με την υπόθεση του κόμματος «Σπαρτιάτες», αφότου ο πρόεδρος Βασίλης Στίγκας έκανε λόγο για παρεμβάσεις και συμπεριφορές τύπου greek mafia και «Δον Κορλεόνε».

by Times Newsroom

Επιπλέον, ο Βασίλης Στίγκας έχει καταγγείλει την αντιποίηση της σφραγίδας του κόμματος των «Σπαρτιατών» και της επωνυμίας, ενώ έχει πει πως απειλείται τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στίγκας στο πλαίσιο της επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έχει κληθεί το πρωί της ερχόμενης Τρίτης (5/9) ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη.

Όλα άρχισαν την περασμένη Πέμπτη (31/8), όταν ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», σε μία πρωτοφανή εικόνα για το ελληνικό κοινοβούλιο, εμφανίστηκε να κάθεται μόνος του στα κοινοβουλευτικά έδρανα κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Ολομέλειας για τις πυρκαγιές.

«Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα. Εξωκοινοβουλευτικά κέντρα. Το λέω με το θάρρος της γνώμης που είχα πάντα ως Έλληνας πολίτης. Τα ξένα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek mafia ή Δον Κορλεόνε που λένε πως και τι θα κάνουν και πότε θα το κάνουν. Έχουμε τεράστια θέματα, πυρκαγιές, ελληνοτουρκικά, ταυτότητες και άλλα – και κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ θα κάνω αυτό που έκανα πάντα. Είμαι έντιμος και βαθιά δημοκράτης» ανέφερε ο κ. Στίγκας από το βήμα της Βουλής, προκαλώντας αίσθηση.

Στη συνέχεια, ήρθε και η διαγραφή τριών βουλευτών του κόμματος: Των Γιάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπου Κατσιβάρδα και Γιάννη Κόντη, με τις εξελίξεις από εκεί και πέρα να είναι ραγδαίες και να προκαλούν την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή