Στέφανος Κασσελάκης: «Κανείς δεν θα παίζει με την υπομονή του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ» – Έδειξε την πόρτα στην ομάδα των «6+6»

Σαφές μήνυμα προς την ομάδα Αχτσιόγλου έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

by Times Newsroom

Την έξοδο στην ομάδα των «6+6» έδειξε εμμέσως, πλην σαφώς ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο 105.5», όπου και ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα, σε περίπτωση που το έχουν ήδη αποφασίσει.

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν έχουν να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα», υποστήριξε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει το νέο μέτωπο Παύλου Πολάκη – Σίας Αναγνωστοπούλου, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε: «Δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε ο Παύλος το Σαββατοκύριακο για τη Σία Αναγνωστοπούλου, δεν βοήθησε. Αλλά ταυτόχρονα,  να μην κρίνουμε τον Παύλο πριν δούμε το δείγμα γραφής από τις ΕΠΕΚΕ που συντονίζει». Επίσης, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένα τοξικό κύμα στα μέσα κοινωνικής δικαύωσης που αν και «πολλές φορές είναι υπέρ μου θεωρητικά, αλλά δεν με εκφράζει».

Στέφανος Κασσελάκης: Δεν θα είχα τον Βαρουφάκη υπουργό Οικονομικών

Σε ερώτημα για το τι θα έκανε το 2015 αν ήταν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα,  ο κ. Κασσελάκης απάντησε: «Δεν θα είχα το Γιάνη Βαρουφάκη για υπουργό Οικονομικών. Λέω την αλήθεια». «Έρχονται καλύτερες μέρες δεν θα σταματήσει κανείς την πορεία που κάνουμε δεν θα τελειώσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ. Να είστε σίγουροι και σίγουρες για αυτό», διαβεβεβαίωσε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Ένα από τα πράγματα που θέλω να κάνω είναι να αναδείξουμε νέα μέλη, νέα στελέχη, πολλά βιογραφικά που θέλουν να εργαστούν μαζί μας», ανέφερε, προσθέτοντας πως «η ΝΔ δεν έπεισε τον κόσμο για τη χρηστή της διοίκηση. Εμείς χάσαμε 600.000 ανθρώπους στην αποχή».

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα είναι κυβέρνηση σε 4 χρόνια, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «δεν θα τελειώσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως είπε, το κόμμα «πρέπει να ανταποκριθεί στην κοινωνία, πρέπει να εμπνεύσουμε για να γειώσουμε το κόμμα στην κοινωνία», υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να δώσουμε έμπρακτες λύσεις».

Βαρουφάκης καλεί… Κασσελάκη – Το ενδεχόμενο συνεργασίας και η… ψυχανάλυση του Τσίπρα

«Είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε με όλους, αλλά πολιτικά», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. Μάλιστα η συγκεκριμένη δήλωση έρχεται τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε κατάσταση διάσπασης, με κορυφαία στελέχη του να έχουν ήδη αποχωρήσει και άλλα να κινούνται σε τροχιά εξόδου.

«Είναι πολιτική επιταγή όλου του προοδευτικού κόσμου, να μιλάνε όλοι με όλους. Το θέμα με εμάς είναι, να μιλήσουμε πολιτικά», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ερωτηθείς για το αν θα μιλήσει με τα στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ για ενδεχόμενη συνεργασία με το ΜέΡΑ25.

«Θα καταργήσουμε την προκαταβολή φόρου του Τσακαλώτου, το χρηματιστήριο που επιτρέπει στους ολιγάρχες να βγάζουν δισεκατομμύρια στο εξωτερικό, ξεζουμίζοντας το λαό; Είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε με όλους, αλλά πολιτικά», επεσήμανε ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας (20.11.23).

Μάλιστα, χαρακτήρισε «απόλυτη ανοησία το μαξιλαράκι» των 37 δισ. ευρώ, «καρφώνοντας» την προηγούμενη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κληθείς να σχολιάσει τον Στέφανο Κασσελάκη. «Είναι σαν να αφήνεις ένα μεγάλο χρέος με ένα χαρτζιλίκι στον κουμπαρά. Στο θέμα των τραπεζών έδωσε 64 δισεκατομμύρια στις τράπεζες και πήρε 3, ποια άλλη χώρα το έκανε αυτό;», διερωτήθηκε.

Σχετικά με τον κ. Κασσελάκη, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως «δεν μπορώ να τον κρίνω γιατί δεν τον ξέρω, μία φορά τον έχω ακούσει να μιλάει και δεν αντέχει την κριτική», υπογραμμίζοντας πως «για το φαινόμενο Κασσελάκη φταίει η προηγούμενη ηγεσία. Όταν αλλάζεις το καταστατικό του κόμματος και ανοίγεις τη διαδικασία να ψηφίζει ο καθένας που δεν έχει ακούσει τίποτα για το κόμμα με δύο ευρώ, τώρα πας στην αποπολιτικοποίησης του κόμματος».

«Θα καταργήσουμε το χρηματιστήριο ενέργειας; Θα γίνει η κουβέντα για το διορισμό των δικαστών; Είμαστε ανοιχτοί για συζήτηση με πολιτικούς όρους πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα, η συζήτηση για τις καρέκλες κουράζει τον κόσμο, όχι για ψηφοδέλτια .Έχουμε επαφές με πολύ κόσμο, ανένταχτο. Δεν έχουμε καμία επαφή με αυτούς που έχουν φύγει», επανέλαβε, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν κρατάμε «μανιάτικα» από το 2015-16» και διαβεβαίωσε πως, «δεν υπήρξε κίνηση από πλευράς Τσακαλώτου».

«Δεν είναι ευγενικό να πω κάτι για το πώς έγιναν τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ, απλά δεν μπορείς να κάνεις προγραμματικές δηλώσεις μετά την Κυριακή των Εκλογών», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφερόμενος στην προεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα.

Τέλος απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το μέλλον του Αλέξη Τσίπρα, είπε πως, «δεν έχω ιδέα, ψυχανάλυση για τον Τσίπρα δεν μπορώ να κάνω. Ο ΣΥΡΙΖΑ για μένα τελείωσε το 2015, απλά ήταν πολύ πιο βραδυφλεγής η αποπολιτικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ».

ΣΥΡΙΖΑ: Η ομάδα της Αχτσιόγλου μένει μέχρι να φύγει από τον… βούρκο

Ειλημμένη θεωρείται η απόφαση της Εφης Αχτσιόγλου και των άλλων μελών της τάσης «6+6» να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη χθεσινή πανελλήνια τηλεδιάσκεψη, αποδυναμώνοντας περαιτέρω τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος κάνει σήμερα πρεμιέρα στη μία το μεσημέρι απαντώντας για μία ώρα στους ακροατές του ραδιοφώνου «Στο Κόκκινο», στην εκπομπή της Ευγενίας Λουπάκη.

Ανακοινώσεις δεν υπήρξαν ως αργά χθες βράδυ. Αναμένονται σήμερα και τις επόμενες ημέρες με διασταυρωμένες πληροφορίες να επιμένουν ότι οι «6+6» έχουν λάβει την απόφαση να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της τάσης που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη -δηλαδή περισσότεροι από 1.100- τάχθηκε υπέρ της άμεσης αποχώρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται αλλά και δεν διαψεύδονται από την Κουμουνδούρου και το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, υπήρξαν και χθες και προχθές τηλεφωνικές παρεμβάσεις από τον πρώην και τον νυν πρόεδρο προς τους βουλευτές που ανήκουν στους «6+6» με σκοπό να τους πείσουν να μην αποχωρήσουν από το κόμμα, και κυρίως από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, μιας και το επιτελείο Κασσελάκη «τρέμει» την ανεξαρτητοποίηση ομάδας βουλευτών που, μαζί με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα, μπορούν να συστήσουν ανεξάρτητη Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Οπως όλα δείχνουν, ούτε η παρέμβαση Τσίπρα αλλά ούτε και οι «διορθωτικές» κινήσεις Κασσελάκη -κατ’ εντολή Τσίπρα- μπόρεσαν να ανακόψουν τη διάσπαση σε δόσεις, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες, λοιπόν, επιμένουν ότι από σήμερα και τις επόμενες ημέρες, μετά την «Ομπρέλα», θα βρεθούν εκτός ΣΥΡΙΖΑ και οι «6+6», όπως έχουν βρεθεί ως τώρα η Νομαρχιακή της Β’ Αθήνας, η Νομαρχιακή της Β’ Θεσσαλονίκης, η πλειονότητα των μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και 26 μέλη από την Οργάνωση Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων.

Για τους «6+6», το κλίμα υπέρ της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε από την εισήγηση του Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι «ο χώρος κινδυνεύει με χλεύη» και «αρχίζει να μοιάζει με βούρκο».

Ο Αλέξης Χαρίτσης φέρεται να έκανε λόγο για πολιτική και όχι προσωπική αντιπαράθεση με τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ κατά πληροφορίες υποστήριξε ότι οι «6+6» προσπαθούν να σώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την ιστορία του, και αυτό πρέπει να συνεχιστεί με βήματα «σταθερά και στέρεα».

Οπως ήταν φυσικό, η αναφορά του κ. Ηλιόπουλου σε «βούρκο» προκάλεσε αντιδράσεις.

Η βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, Ελενα Ακρίτα, σε μια οργισμένη ανάρτησή της, επιτέθηκε στον Νάσο Ηλιόπουλο, γράφοντας ανάμεσα σε άλλα: «Σήμερα μας δήλωσε πως η πλειοψηφία των ψηφοφόρων που επέλεξε τον Κασσελάκη κυλιέται στο βούρκο. Ανάμεσά τους κι εγώ. Χθες ευχήθηκα να παραμείνει. Λάθος. Νάσο, καλό δρόμο κι απ’ το πεζοδρόμιο. Για να μην πω τίποτα χειρότερο πάνω στην οργή και τη θλίψη μου». Η κ. Ακρίτα κάλεσε μάλιστα τα στελέχη των «6+6» να διαχωρίσουν τη θέση τους από τον κ. Ηλιόπουλο.

Ακολούθησε η ανάρτηση της πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και μέλους του πυρήνα των στελεχών που στηρίζουν Κασσελάκη, Ελένης Αυλωνίτου: «Ολος ο κόσμος που παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. -και είμαστε πολλοί, γιατί είμαστε με το κόμμα και τον εκάστοτε εκλεγμένο πρόεδρο- είμαστε κατά τον κ. #Ηλιόπουλο “ο βούρκος”! Εμείς με το λαό και εκείνοι με την καρέκλα αγκαλιά!!!».

Οι αντιδράσεις αυτές προκάλεσαν διευκρινίσεις από τον κ. Ηλιόπουλο, ο οποίος όμως στην ουσία δεν πήρε τίποτε πίσω για τον Στέφανο Κασσελάκη, τον Παύλο Πολάκη και τη νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. «Από το μεσημέρι με βάση διαρροές έχει ανοίξει μια συζήτηση περί βούρκου. Επειδή με αφορά προσωπικά, ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μια σειρά. Τι είναι βούρκος; Βούρκος είναι να απαντάς στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις. Βούρκος είναι να διαστρεβλώνεις μια φράση και στη συνέχεια να συντονίζεις ένα ψηφιακό λιντσάρισμα. Βούρκος είναι να κάνεις πολιτική με ψέματα. Είμαι στην Αριστερά και στον Συνασπισμό από το 2001. Το κόμμα μου, οι σύντροφοί μου, οι αγώνες μας δεν είναι βούρκος. Είναι η ζωή μου. Και αυτό για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο», διευκρίνισε ο κ. Ηλιόπουλος χωρίς να πάρει τίποτε πίσω επί της ουσίας, διαχωρίζοντας ωστόσο το κόμμα του από τη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναφέρθηκε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com