Στέφανος Κασσελάκης: Μίλησε σε διαδηλωτές με πλακάτ κατά του Φάμελλου – Ζήτησε να μην τον καταγράψουν οι κάμερες

Τον βαριά πληγωμένο από τις πρόσφατες κακοκαιρίας Βόλο επισκέφτηκε το πρωί τη Δευτέρας (2/10/2023) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

by Times Newsroom

Ο κ. Κσσελάκης συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Σωκράτη Φάμελλο.Τον Στέφανο Κασσελάκη υποδέχθηκε στον Βόλο ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και η τέως υπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, όπως επίσης και πλήθος κόσμου.

Παρόντα στην υποδοχή ήταν και λιγοστά άτομα που κρατούσαν πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα κατά του Σωκράτη Φάμελλου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρενέβη μιλώντας στους εν λόγω κατοίκους του Βόλου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να βελτιστοποιήσει το κλίμα – την καλή ατμόσφαιρα που υπήρχε εκείνη την ώρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μην καταγράψουν τη συνομιλία του με τους διαδηλωτές.

Έτσι, πήγε μόνος του στους συγκεντρωμένους και είχε μια σύντομη κουβέντα μαζί τους.

Στέφανος Κασσελάκης: Θα βγάλει χειμώνα χωρίς «Ομπρέλα»

Θέμα χρόνου θεωρείται η νέα διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την πανελλήνια, διαδικτυακή συνδιάσκεψη της «Ομπρέλας», όπου κατά πληροφορίες η βασική εισήγηση ήταν η αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται από την πλευρά των «προεδρικών» και δεν επιβεβαιώνονται ως τώρα από στελέχη της «Ομπρέλας», οι οποίοι αναμένεται να ανακοινώσουν επίσημα το αποτέλεσμα της πανελλαδικής συνδιάσκεψής. Ως χρόνος και τόπος της πρωτοβουλίας πάντως αναφέρεται το Εκτακτο Συνέδριο για το οποίο η «Ομπρέλα» ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στις 5 Οκτωβρίου για να αποφασίσει τη διεξαγωγή του μέσα στον Νοέμβριο, ώστε να έχουν γίνει και οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ως τώρα, οι «προεδρικοί» και η ομάδα Τσίπρα που περιβάλλει και συμβουλεύει τον Στέφανο Κασσελάκη εισηγούνταν στον νέο πρόεδρο να μην αντιδρά στην κριτική και τις επιθέσεις που δέχεται, ώστε να μη συνδεθεί με την εσωστρέφεια. Και για τα όποια στελέχη υπερβούν τα όρια να ακολουθείται η γνωστή κομματική διαδικασία. Παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας, εισήγηση της επιτροπής προς τον πρόεδρο και κατόπιν ανακοίνωση του προέδρου.

Από χθες που έγινε γνωστό το κλίμα στην πανελλαδική συνδιάσκεψη της «Ομπρέλας», οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν νέες εισηγήσεις προς τον Στέφανο Κασσελάκη να σκεφτεί ακόμα και τη διαγραφή όποιου του ασκεί κριτική με προσβλητικό ή μειωτικό τρόπο. Εστω και ως παραδειγματική κίνηση για τους υπολοίπους. Χωρίς να ακολουθηθεί η διαδικασία, με μία δήλωση-ανακοίνωση του κ. Κασσελάκη. Και με τη γνώση, όπως διευκρινίζεται, ότι μία τέτοια διαγραφή μπορεί να προκαλέσει κύμα αποχωρήσεων και να αποβεί η σπίθα που θα προκαλέσει την έκρηξη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εδώ και πολύ καιρό επικρατούν πολύ υψηλές… θερμοκρασίες.

Αλλωστε εδώ και πολλές ημέρες «ωριμάζει» και γίνεται κυρίαρχη η θέση του συστήματος Τσίπρα που στηρίζει τον Κασσελάκη ότι ο πόλεμος φθοράς που εξελίσσεται από την «Ομπρέλα» κατά του νέου προέδρου δεν μπορεί να συνεχιστεί, διότι αν συνεχιστεί θα εκμηδενίσει τις όποιες πιθανότητες υπάρχουν να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Επιπλέον, δε, ο νέος κύκλος εσωστρέφειας λειτουργεί ήδη ως αντικίνητρο για πολλά μεσαία στελέχη του κόμματος που συνεχίζουν να εγκαταλείπουν μαζικά τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι επειδή διαφωνούν με την εκλογή Κασσελάκη, αλλά επειδή λόγω εσωστρέφειας δεν βλέπουν μέλλον στην προσπάθειά του.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Κασσελάκη, δεν μεταφέρεται ότι έχει πάρει αποφάσεις επ’ αυτών των θεμάτων, χθες συμμετείχε στον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων στις Σπέτσες μαζί με τον σύντροφό του Τάιλερ. Αυτό που μεταφέρεται είναι ότι ασχολείται ή προσπαθεί να ασχοληθεί με τα θέματα της άσκησης αντιπολίτευσης και όχι με εσωκομματικά θέματα. Οπως η «εργαλειοποίηση» της απαράδεκτης συμπεριφοράς του Αχιλλέα Μπέου, τον οποίο προσπαθεί να εμφανίσει ως υποψήφιο της Ν.Δ., ενώ δεν είναι η ανακοίνωση-διαμαρτυρία για το μείζον ζήτημα της ασφάλειας του ΟΑΚΑ, πολύ μετά την είδηση ότι επιλήφθηκε εισαγγελέας και η πρόθεσή του να φορέσει τα χακί για 20 ημέρες!

Θα αναγκαστεί ωστόσο να αναφερθεί και στα εσωκομματικά στις 5 του μήνα, που θα μιλήσει για πρώτη φορά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Οταν θα έχει επιστρέψει από το ταξίδι του στην Κύπρο, το οποίο ξεκινά από αύριο, ενώ σήμερα θα επισκεφθεί περιοχές πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία.

Χθες, κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι ο διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλης Καλπαδάκης, θα συμβουλεύει στο εξής και τον κ. Κασσελάκη, μέχρι νεωτέρας. Η είδηση αυτή – πέραν του ότι διασφαλίζει ότι ο νέος πρόεδρος θα ακολουθήσει τη γραμμή Τσίπρα και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής- αποτελεί άλλη μία επιβεβαίωση ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αποτελεί μία επιλογή Τσίπρα, καθώς αναβαθμίζει και προσπαθεί να «αναβαπτίσει» όλη την ομάδα που διοίκησε τον ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2012-2015, συμπεριλαμβανομένων και προσώπων εκτός ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Κοτζιάς και ο Πάνος Καμμένος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com